Рецепт Вівсяномлинець на воді
Рецепт Вівсяномлинець на воді
ПРИГОТУВАННЯ
20 хвилин
ПОРЦІЇ
4
СКЛАДНІСТЬ
легко
ІНГРЕДІЄНТИ
16 ст. л. вівсянки
4 яйця
280 мл води
1 ч. л. солі
2 ст. л. соняшникової олії (+ 2 ст. л. для смаження)
ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ
- Всипте в чашу блендера 16 ст. л. вівсяних пластівців та перебийте блендером до крихти.
- Пересипте в миску, вбийте 4 яйця, додайте 1 ч. л. солі, влийте 2 ст. л. соняшникової олії та 280 мл води.
- Ретельно перемішайте віничком до отримання однорідної маси. Залиште на 10 хвилин настоюватися. Вона має бути консистенції густої сметани.
- Розігрійте пательню, змастіть її соняшниковою олією за допомогою кулінарного пензлика. Виливайте половником та перехиляйте сковорідку з боку в бік, формуючи млинець завтовшки 5 мм.
- Смажте по 2 хвилини з кожного боку, не накриваючи кришкою. Готові вівсяномлинці викладайте на тарілку один на один. Подавайте до столу з улюбленими начинками.
ЯК ЗРОБИТИ ВІВСЯНОМЛИНЕЦЬ: КОРИСНІ ПОРАДИ
Використовуйте крупнозернові або дрібнозернові вівсяні пластівці. Спочатку їх треба перебити в блендері до крихти. Зручно це робити в блендері подрібнювачі з чашею. Плющена вівсянка нам не підійде, бо занадто тверда та з нею не вийде ніжного смаку.
Зазвичай, для смаження вівсяномлинців не використовують олію або лише трішки змащують нею пательню. Саме тому потрібно обрати сковорідку з антипригарним покриттям, аби вівсяномлинці не прилипали. А щоб вони в процесі перегортання на інший бік не рвалися, оберіть невеличку пательню діаметром не більше 20 см.
СКІЛЬКИ СМАЖИТИ ВІВСЯНОМЛИНЕЦЬ
Я робив вівсяномлинці завтовшки 5 мм та смажив по 2 хвилини з кожного боку до отримання золотавої скоринки на середньому вогні. Якщо ви робити товстіший вівсяномлинець, коли перевернете його на інший бік, накрийте кришкою, зменште вогонь до маленького та смажте до рум’яності.