8216 Рецепт Вівсяномлинець на воді

Рецепт Вівсяномлинець на воді


Рецепт Вівсяномлинець на воді

ПРИГОТУВАННЯ
20 хвилин

ПОРЦІЇ
4

СКЛАДНІСТЬ
легко

ІНГРЕДІЄНТИ

16 ст. л. вівсянки
4 яйця
280 мл води
1 ч. л. солі
2 ст. л. соняшникової олії (+ 2 ст. л. для смаження)

ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

  1. Всипте в чашу блендера 16 ст. л. вівсяних пластівців та перебийте блендером до крихти.
  2. Пересипте в миску, вбийте 4 яйця, додайте 1 ч. л. солі, влийте 2 ст. л. соняшникової олії та 280 мл води.
  3. Ретельно перемішайте віничком до отримання однорідної маси. Залиште на 10 хвилин настоюватися. Вона має бути консистенції густої сметани.
  4. Розігрійте пательню, змастіть її соняшниковою олією за допомогою кулінарного пензлика. Виливайте половником та перехиляйте сковорідку з боку в бік, формуючи млинець завтовшки 5 мм.
  5. Смажте по 2 хвилини з кожного боку, не накриваючи кришкою. Готові вівсяномлинці викладайте на тарілку один на один. Подавайте до столу з улюбленими начинками.

ЯК ЗРОБИТИ ВІВСЯНОМЛИНЕЦЬ: КОРИСНІ ПОРАДИ

Використовуйте крупнозернові або дрібнозернові вівсяні пластівці. Спочатку їх треба перебити в блендері до крихти. Зручно це робити в блендері подрібнювачі з чашею. Плющена вівсянка нам не підійде, бо занадто тверда та з нею не вийде ніжного смаку.
Зазвичай, для смаження вівсяномлинців не використовують олію або лише трішки змащують нею пательню. Саме тому потрібно обрати сковорідку з антипригарним покриттям, аби вівсяномлинці не прилипали. А щоб вони в процесі перегортання на інший бік не рвалися, оберіть невеличку пательню діаметром не більше 20 см.

СКІЛЬКИ СМАЖИТИ ВІВСЯНОМЛИНЕЦЬ

Я робив вівсяномлинці завтовшки 5 мм та смажив по 2 хвилини з кожного боку до отримання золотавої скоринки на середньому вогні. Якщо ви робити товстіший вівсяномлинець, коли перевернете його на інший бік, накрийте кришкою, зменште вогонь до маленького та смажте до рум’яності.

Читайте ще:  Рецепт Панкейки на воді
По теме: ( из рубрики Рецепти Млинців )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top