Рецепт Йогуртовий соус з фетою
Содержание
Рецепт Йогуртовий соус з фетою
Інгредієнти для «Йогуртовий соус з фетою»:
соус
Фета (або бринза) — 100 г
Сир вершковий — 100 г
Йогурт — 50 г
Сік лимонний (1-2) — 1 ст. л.
Оливкова олія — 2 ст. л.
Базилік — 10 г
Петрушка — 10 г
М’ята — 5 г
йогурт
Молоко — 1 л
Закваска (бактеріальна закваска для йогурта) — 1 пакет.
Рецепт «Йогуртовий соус з фетою»:
- Спочатку необхідно приготувати йогурт. У пастеризоване молоко кімнатної температури всипати закваску для йогурту, добре перемішати до повного її розчинення.
- Розлити молоко з закваскою по чистим сухим баночках, накрити йогуртницю кришкою, включити її в мережу на 6-10 годин.
- Готовий йогурт прибрати в холодильник для охолодження.
- У блендер викласти фету або бринзу, додати вершковий сир і йогурт.
- Додати базилік.
- Додати петрушку і м’яту.
- З м’ятою рекомендую бути обережніше, регулюйте її кількість, підлаштовуючи під свій смак. Якщо ви її не любите, виключіть її з інгредієнтів, замінивши за бажанням іншою зеленню.
- Видавити лимонний сік. Влити оливкове масло.
- Подрібнити все до однорідного стану.
Перекласти соус в соусницю і подавати. - Зберігати в холодильнику не довше 48 годин. Смачного!
По теме: ( из рубрики Рецепти Соуси і маринади )