Рецепт Птітім з вершками та пармезаном
Рецепт Птітім з вершками та пармезаном
ПРИГОТУВАННЯ
30
ПОРЦІЇ
2
СКЛАДНІСТЬ
легко
ІНГРЕДІЄНТИ
200 г птітіму
100 мл вершків 20%
½ ч. л. солі
1 ст. л. + 25 г пармезану
¼ ч. л. свіжозмеленого перцю
ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ
- До середнього розміру каструлі налийте 400 мл води та доведіть її до кипіння. У киплячу воду виспте 200 г птітіму і варіть 20 хв. Якщо після цього в каструлі ще залишилася вода, просто злийте її.
- До птітіму додайте 100 мл вершків, перемішайте та протушкуйте ще 2 хв до загустіння. Додайте ½ ч.л. солі та ще раз перемішайте.
- У вже готовий птітім додайте 1 с. л. тертого пармезану і перемішайте. При подачі страви, посипте птітім зверху тертим пармезаном та свіжозмеленим перцем.
ПОРАДИ З ПРИГОТУВАННЯ ПТІТІМУ
Обирайте птітім із твердих сортів пшениці, він є більш здоровою опцією та краще зберігає форму при приготування.
Ви можете приготувати цю страву із птітіму, що залишився з попередньої вечері у вас у холодильнику. Поки будете тушкувати кашу з вершками, вона у вас і розігріється.
Птітім з твердих сортів пшениці взагалі чудово зберігає форму та не розварюється навіть при повторному нагріванні, тож ви можете відварити птітім заздалегідь, а потім використовувати для інших страв, наприклад для східного салату табуле або для для того ж птітіму з вершками та пармезаном.