Рецепт Салат з кускусом, грейпфрутом і гранатом
Рецепт Салат з кускусом, грейпфрутом і гранатом
ПРИГОТУВАННЯ
27 хв
ПОРЦІЇ
2
СКЛАДНІСТЬ
легко
ІНГРЕДІЄНТИ
100 г кускусу
100 мл гарячої води
1 грейпфрут
1 гранат
1 біла цибулина
пучок петрушки
3 ст. л. оливкової олії
сіль до смаку
ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ
- Приготуйте 100 г кускусу, заливши його гарячою водою у пропорції 1:1
- Почистьте грейпфрут та наріжте філе: гострим ножем виріжте соковиту м’якоть із дольок фрукта.
- Очистьте гранат та розділіть його на окремі кісточки.
- Очистьте та дрібно наріжте 1 білу цибулину. Мілко подрібніть пучок петрушки.
- У салатниці змішайте кускус, дрібно нарізану цибулю, порізані невеликими шматочками філе грейпфрута, петрушку, кісточки гранату. Заправте салат 3-ма ст. л. оливкової олії та посоліть собі до смаку.
КОРИСТЬ САЛАТУ
Грейпфрут містить мало калорій, зате багато нутрієнтів. Уявіть, лише в одному середнього розміру фрукті вітаміну С міститься цілих 64 % від рекомендованої добової норми. Грейпфрут може посилити ваш імунітет, він корисний для серця та стане в нагоді людям, що уважно стежать за вагою.
Гранат багатий на клітковину, вітаміни та мінерали. Одна з найбільш вражаючих якостей гранату — зменшувати рівень хронічних запалень в організмі, що сприяють розвитку багатьох захворювань, серед яких хвороби серця та діабет другого типу. Гранат може зменшити ризик формування каменів у нирках та, завдяки високому вмісту вітаміну С, захищає шкіру від передчасного старіння та ультрафіолетового випромінювання.
Кускус з твердих сортів пшениці є хорошим джерелом складних вуглеводів — основного джерела енергії для організму.
ЧИМ ЗАПРАВИТИ САЛАТ
Крім оливкової олії, ви можете поекспериментувати з різними заправками, таким чином щоразу отримуватимете дещо різний смак. Наприклад, спробуйте приготувати салат з бальзамічним оцтом. Для в окремій ємності змішайте 3 ст. л. оливкової олії, 1 ст. л. бальзамічного оцту та сіль до смаку.