130 Рецепт Тірамісу з сиром маскарпоне

Рецепт Тірамісу з сиром маскарпоне


Рецепт Тірамісу з сиром маскарпоне

Складові

Яйце куряче 2 штуки

Сир маскарпоне 250 г

Печиво савоярді 30 штук

Цукрова пудра 75 г

Міцна кава 200 мл

Кавовий лікер 4 столові ложки

Какао-порошок 80 г

Інструкція приготування 30 хвилин

1. Викласти маскарпоне в широку миску і інтенсивно збити лопаткою або віночком до однорідного стану — консистенція сиру повинна стати майже такою ж ніжною, як у жирних вершків або густої сметани.
2. Відокремити білки від жовтків. В одній мисці збити жовтки і цукрову пудру до білого і масу поступово додати до маскарпоне, збиваючи все разом віночком. Окремо збити білки і потім — по одній ложці — акуратно вмішати в суміш жовтків і маскарпоне.
3. Змішати охолоджений міцну каву з чотирма столовими ложками рому в широкій тарілці або мисці з невисокими краями — ємність повинна бути такою, щоб у неї було зручно вмочати печиво цілком.

4. Акуратно вмочити в суміш кави і рому третину або половину савоярді — в залежності від ширини форми, в якій ви хочете подавати десерт. Якщо форма не дуже широка, тірамісу можна зробити тришаровим, взявши за десять штук савоярді на шар.
5. Просочене печиво укласти на дно форми, зверху залити третю крему з маскарпоне. Занурити другу порцію печива в кавову суміш і щільно укласти на крем. Зверху викласти другий шар крему з маскарпоне. Потім — що залишилося просочене печиво.
6. Залити верхній шар савоярді кремом і злегка постукати по боках форми лопаткою, щоб шари зрівнялася і печиво занурилося в крем. Поставити форму в холодильник мінімум на три години, а краще — на ніч.
7. Перед подачею готовий десерт посипати какао — для цих цілей краще використовувати дрібне сито, щоб на поверхні не було грудочок і шар вийшов рівномірним.
8. Гострим ножем акуратно розрізати тірамісу на порції і розкласти по тарілках. Подавати десерт відразу, до того як крем встигне зігрітися до кімнатної температури і почне танути.

Читайте ще:  Рецепт Тірамісу з маскарпоне і коньяком
Порада

Для тих, хто не хоче додавати сирі яйця, цілком можна обійтися тільки сиром маскарпоне. 250 грам сиру комусь може бути мало, залежить від форм, в яких ви робите. Я готувала в невеликих вазочках. Кава я варила в турці, так виходить смачніше і насиченішим. Печиво дамські пальчики (савоярді) можна знайти в ТЦ, або можна замінити його повітряним бісквітом, який добре вбере кави. Дуже смачно робити з фісташками — сипати подрібнені фісташки на кожен рівень тірамісу. Шоколад повинен бути дуже твердим, щоб його легко було терти. Можна посипати і білим шоколадом, прикрасивши стружками чорного шоколаду. Просто покладіть його в холодильник на 20 хвилин перед використанням. Також можна прикрасити зверху декількома кавовими зернами, зануривши їх попередньо в шоколад. В ідеалі потрібно залишити десерт настоятися хоча б на пару годин (ще краще на ніч) — тоді Тірамісу вийде набагато ніжніше.

Тірамісу

Рецепт Тірамісу з сиром маскарпоне

Складові

Сир маскарпоне 500 г

Яйце цесарки 5 штук

Ванільний цукор 30 г

Цукрова пудра 100 г

Мелена кава 4 столові ложки

Палички кориці 2 штуки

Печиво савоярді 18 штук

Какао-порошок 10 г

Лікер «Амаретто» 60 мл

Малина 250 г

М’ята 6 стебел

Інструкція приготування 15 хвилин

1. Відокремити яєчні білки від жовтків. Білки потрібно збивати на середній швидкості міксера близько трьох хвилин, а до жовтків додати цукрову пудру і теж збити — і те й інше в підсумку повинно бути досить щільної консистенції.
2. Маскарпоне викласти в миску, всипати ванільний цукор і добре перемішати. Акуратно ввести в сирну масу яєчні жовтки і білки. Ще раз все збити — вже вручну, віночком, стежачи, щоб суміш була однорідною.
3. Мелена кава і палички кориці залити окропом. Поки заварюється кава (а він повинен бути міцним), розламати печиво савоярді на половинки і розподілити їх по шести невеликим піалах або креманкам.
4. Кожну порцію печива залити 10 мл амаретто Disaronno і 40-50 мл кави, додати в піали суміш маскарпоне і збитих яєць. Тірамісу можна поставити в холодильник на пару годин або відразу ж з’їсти.
5. Готовий десерт посипати какао, використовуючи ситечко, щоб не було грудочок. Викласти в центр піал з тірамісу десяток ягід малини, прикрасити гілочками м’яти — і подавати.

Читайте ще:  Рецепт Тірамісу з лікером «Амаретто» і апельсиновою цедрою

Порада

Замість амаретто можна використовувати інший міцний і ароматний алкоголь — наприклад, коньяк або ром.

Тірамісу без алкоголю

Рецепт Тірамісу з сиром маскарпоне

Складові

Яєчний жовток 3 штуки

Яєчний білок 3 штуки

Цукор 6 столових ложок

Печиво савоярді за смаком

Какао за смаком

Сир маскарпоне 500 г

Інструкція приготування 1 годину

1. 3 жовтки збити з 6 столовими ложками цукру і змішати з 500 грамами сиру маскарпоне, потім в цю масу повільно вмішати збиті білки.
2. Потім в плоску форму викласти в один шар печиво і побризкати теплим кави, щоб печиво трохи промокло, але не дуже сильно.
3. Зверху товстим шаром намазати масою з маскарпоне і викласти ще один шар печива, які варто так само просочити кава і змастити сирною масою.
4. Самий верхній шар сирної маси посипати по всій площі какао і поставити в холодильник на 5 годин, поки какао не промокне і не потемніє.

Тірамісу з сиром маскарпоне і кавовим лікером

Рецепт Тірамісу з сиром маскарпоне

Складові

Сир маскарпоне 500 г

Печиво савоярді 24 штуки

Яйце куряче 3 штуки

Кавовий лікер 2 столові ложки

Темний шоколад 50 г

Какао-порошок 3 столові ложки

Цукрова пудра ½ склянки

Свіжозварений кави 150 мл

Інструкція приготування 20 хвилин

1. Відокремлюємо білки від жовтків.
2. Віночком збиваємо білки до стану густої піни.
3. В іншій мисці збиваємо жовтки і цукор, додаємо сир і все ретельно перемішуємо до стану однорідної маси. Маленькими порціями втручаємося в отриманий крем білки.
4. Заздалегідь варимо каву і охолоджуємо його до кімнатної температури. Додаємо в нього 2-3 столові ложки лікеру (за смаком) і переливаємо в глибоку тарілку або будь-яку іншу ємність, в якій буде зручно вмочати печиво.
5. Формуємо шари десерту. Для цього кожну печенюшку в горизонтальному положенні однією стороною занурюємо в каву рівно на 1 секунду (мокрою повинна бути тільки нижня частина печива) і викладаємо у форму. Наступний шар — 0,5 частини крему. Потім знову печиво і другий шар крему.
6. Все це ставимо в холодильник на ніч.
7. Перед подачею на стіл прикрашаємо тертим шоколадом і какао (просіюємо дрібним ситом). Для прикраси також можна використовувати полуницю і збиті вершки.

Читайте ще:  Рецепт Ніжне тірамісу з ромом

Порада

Формою для десерту може бути що завгодно: скляна чаша, контейнер, тарілка для торта з плоским дном або креманки / вазочки для індивідуальних порцій. Головне — прямокутна форма. Щоб просочення була ідеальною, занурювати печиво слід строго на 1 секунду, інакше воно перетворюється в кашу!

Млинці тірамісу

Рецепт Тірамісу з сиром маскарпоне

Складові

Пшеничне борошно 2 склянки

Какао-порошок 2 столові ложки

Розпушувач 2 чайні ложки

сіль щіпка

Молоко 1,5 склянки

Сода ½ чайної ложки

Сметана 5 столових ложок

Вершкове масло 4 столові ложки

Яйце куряче 3 штуки

Ванілін 2 чайні ложки

Сир маскарпоне 125 г

Еспрессо 4 столові ложки

Цукор 2 столові ложки

Вершки 30% -ві 1 стакан

Інструкція приготування 30 хвилин

1. Крем. Збийте вершки з сиром маскарпоне і цукром до повітряних піків. Поставте в холодильник.
2. Млинці. У мисці змішайте борошно, цукор, какао-порошок, розпушувач, соду і сіль.
3. В окремій мисці змішайте молоко і сметану до однорідної маси.
4. Додайте еспресо, вбийте яйця, растопенное масло і ванілін.
5. Змішайте молочну суміш з сухими інгредієнтами і переконайтеся, щоб не залишилося грудочок. Якщо тісто дуже рідке, додайте ще ложку або 2 борошна.
6. Нагрійте сковороду і на маслі посмажте млинці. Викладіть готові млинці на тарілку. Між кожним млинцем нанесіть крем. Зверху викладіть залишився крем і злегка присипте какао. Охолодіть перед подачею.

По теме: ( из рубрики Рецепти Тірамісу )

    Оставить отзыв

    Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

    *
    *

    Роздiли
    Top