Рецепт Швидкі порційні тірамісу
152 Рецепт Швидкі порційні тірамісу

Рецепт Швидкі порційні тірамісу


Рецепт Швидкі порційні тірамісу

Складові

Сир Рікотта 120 г

Ванільний екстракт ½ чайної ложки

Цукрова пудра 2 столові ложки

Мелена кориця 0,125 чайної ложки

Печиво савоярді 12 штук

Еспрессо 4 столові ложки

Шоколадні чіпси 2 столові ложки

Інструкція приготування 45 хвилин

1. У невеликій мисці збийте рикотту, цукор, ваніль і корицю.
2. 6 штук печива збризніть 2 ложками кави і зверху намажте сирним кремом. Повторіть шари ще раз.
3. На водяній бані розтопіть шоколадні чіпси.
4. Полийте зверху розтопленим шоколадом і відправте в холодильник на 30 хвилин.

Тірамісу з віскі

Рецепт Швидкі порційні тірамісу

Складові

Яєчний жовток 5 штук

Сир маскарпоне 500 г

Какао-порошок 30 г

Яєчний білок 3 штуки

Цукрова пудра 80 г

Ванільний стручок 1 штука

Віскі 30 мл

Свіжозварений кави 400 мл

Чорний шоколад 70% 50 г

Печиво савоярді 400 г

Сіль за смаком

Інструкція приготування 40 хвилин

1. Яєчні білки збити до білих піків з дрібкою солі.
2. Яєчні жовтки збити з цукровою пудрою, поки маса помітно не посвітлішає.
3. Зварити дуже міцну каву, додати пару ложок цукру і віскі.
4. Викласти в чашку половину савоярді і полити кави (але щоб на другу порцію савоярді теж залишилося).
5. У яєчні жовтки з цукром викласти маскарпоне. Акуратно перемішати, додати насіння стручка ванілі і ще раз перемішати (якщо вам подобається алкогольний тірамісу, можна в крем хлюпнути трохи віскі).
6. Коли маса стане однорідною і гладкою, додати до неї збиті білки. Дуже ніжно перемішати, поки не зникнуть грудочки.
7. Вмішати в крем білки.
8. Викласти половину крему на перший шар савоярді, вже залитий кави. Розподілити по формі і посипати какао-порошком.
9. Розкласти другий шар савоярді, полити кави.
10. Викласти другу порцію крему, розподілити, посипати какао-порошком і шоколадом.
11. Надіслати на три години в холодильник.

Сирний тірамісу

Рецепт Швидкі порційні тірамісу

Складові

Яйце куряче 3 штуки

М’який знежирений сир 250 г

сіль щіпка

Міцна кава 300 мл

Читайте ще:  Рецепт Тірамісу з лікером «Амаретто» і апельсиновою цедрою

Цукрова пудра 160 г

Коньяк 35 мл

Палички кориці 1 штука

Печиво савоярді 16 штук

Чорний шоколад 85% 100 г

Інструкція приготування 30 хвилин

1. Заваріть міцну каву, додайте паличку кориці, дайте охолонути і додайте 30 мл коньяку.
2. Відокремте білки від жовтків. Жовтки збийте з однією третиною цукрової пудри в вогнетривкої мисці на водяній бані до блідо-жовтого кольору, влийте чайну ложку коньяку і збивайте до однорідної консистенції ще пару хвилин. Зніміть крем з лазні і збивайте ще хвилин 5 до загустіння і охолодження.
3. Злегка збийте віночком сир і введіть його в жовтковий крем, змішайте до однорідності.
4. Окремо збийте білки кімнатної температури з дрібкою солі на невисокій швидкості, потім збільште швидкість збивання і по частинах введіть залишилася цукрову пудру. Збивайте до стійких піків. Акуратно введіть сирний крем у збиті білки (по ложці за раз), так само акуратно змішайте обидві маси.
5. Викладіть дно піал або креманок змоченими в кави і коньяку савоярді (при необхідності розламайте савоярді навпіл, щоб вони містилися в невеликі порційні піали). Зверху викладіть шар сирного крему, потріть на крем темний шоколад. Аналогічно зробіть другий шар, прочередовав печиво, крем і тертий шоколад. Приберіть десерт в холодильник на кілька годин, а краще на ніч до власне самої подачі.
6. Подавайте з чашкою ристретто. За бажанням і сезонності прикрасьте ягодами.

Бісквітні палички для тірамісу

Рецепт Швидкі порційні тірамісу

Складові

Цукор 50 г

Яйце куряче 2 штуки

Ванільний цукор 15 г

Пшеничне борошно 50 г

Крохмаль 30 г

Розпушувач 1 чайна ложка

Інструкція приготування 25 хвилин

1. Яйця, цукор, ванільний цукор збити міксером 1 хвилину на найвищій потужності.
2. Борошно, крохмаль і розпушувач перемішати і просіяти на яєчну масу. Все швидко перемішати на найнижчій потужності.
3. Тісто перекласти в кондитерський мішечок з великою діркою. Деко змастити маргарином і посипати борошном.
4. Видавити палички, не дуже великі, так як тісто розпливається.
5. Духовку розігріти до 200 градусів і випікати палички 10-12 хвилин. Палички обережно перекласти на решітку і остудити.

Морозиво з тірамісу

Рецепт Швидкі порційні тірамісу

Складові

Молоко 250 мл

Яєчний жовток 5 штук

Цукор 100 г

Марсала 6 столових ложок

Чорна кава 4 столові ложки

Сир маскарпоне 250 г

Гіркий шоколад 50 г

Інструкція приготування 1 годину

1. Збити яйця, цукор і вино в вогнетривкої мисці. Довести до кипіння молоко і збити яйця. Поставити миску на каструлю з киплячою водою повільно і довести суміш, помішуючи, до консистенції жирних вершків.
2. Зняти миску з вогню і додати вареної кави і маскарпоне, перемішавши до однорідної маси.
3. Повністю охолодити, перелити суміш в мороженицу і готувати морозиво в ній. Якщо для виготовлення морозива немає, перелити суміш в контейнер з низькими бортиками, накрити і заморозити на 3 години, збивши 2-3 рази за цей час.
4. Перед тим як подавати, дати трохи охолонути. Покласти по парі кульок в келихи або розетки і подавати з печивом, посипавши тертим шоколадом.

Читайте ще:  Рецепт Тірамісу з сиром маскарпоне

Десерт «Тірамісу» з зеленим чаєм і м’ятою

Рецепт Швидкі порційні тірамісу

Складові

Мед 3 столові ложки

Яйце куряче 3 штуки

Вершки 40% -ві 1 стакан

Сир маскарпоне 225 г

Ваніль ½ чайної ложки

Апельсиновий лікер 2 столові ложки

Зелений чай 50 г

Бісквітне печиво 100 г

М’ята за смаком

Цукрова пудра 2 столові ложки

Інструкція приготування 20 хвилин

1. Яєчні жовтки збити з цукровою пудрою і медом на водяній бані. Додати маскарпоне і збити до отримання кремоподібної маси.
2. Окремо збити вершки з ваніллю, з 1 столовою ложкою міцно завареного зеленого чаю і апельсиновим лікером.
3. Яєчні білки збити в міцну піну.
4. Сирну масу з’єднати з вершковою і обережно перемішати зі збитими білками.
5. Печиво просочити зеленим чаєм і викласти в порційні келихи. Зверху викласти крем. Повторити шари.
6. Помістити десерт в холодильник на добу.

Ніжне тірамісу

Рецепт Швидкі порційні тірамісу

Складові

Цукор 2 г

Вафлі 400 г

Вершки 33% -ві 200 мл

Яйце куряче 1 штука

Апельсиновий сік 200 мл

Малина за смаком

Тертий шоколад 50 г

Інструкція приготування 1 година 20 хвилин

1. Як відкинути жовток від білка, додай в жовток цукровий пісок і збивати його віночком або міксером, поки він не побіліє.
2. Потроху додавай вершки і збивати, поки маса не придбає форму крему.
3. В окремому посуді збий білки, додай до крему. Обережно перемішати.
4. Вафлі наріж на брусочки. Візьми креманки і виклади половину вафель на дно.
5. Залей половиною соку. Поклади на вафлі половину крему, розподіли рівномірно половину малини.
6. Зверху виклади залишилися вафлі, змочи їх соком. Вафлі змасти кремом, посип десерт тертим шоколадом і дай просочитися протягом години.
7. Перед подачею прикрась кожну креманку залишилася малиною і посип цукровою пудрою.

Порада

Для цього десерту знадобляться м’які вафлі.

Тірамісу з білого шоколаду і малини

Рецепт Швидкі порційні тірамісу

Складові

Яєчний жовток 2 штуки

Сир маскарпоне 250 г

Тростинний цукор 50 г

Яєчний білок 1 штука

Молоко 100 мл

Вершки 285 мл

Бренді 6 столових ложок

Бісквітне печиво 24 штуки

Малина 500 г

Білий шоколад 200 г

Цукрова пудра 1 столова ложка

Інструкція приготування 30 хвилин

1. Збийте маскарпоне з яєчними жовтками і цукром, поки цукор не розчиниться. Додайте вершки і збивайте ще деякий час.
2. В іншій мисці збийте яєчний білок в щільну піну і додайте до маси з маскарпоне.
3. У каструлю налийте молоко і бренді, викладіть туди ж печиво і злегка нагрійте до теплого стану. Зачекайте, поки печиво не намокне. Викладіть 12 бісквітів на дно великої вази, зверху викладіть третину малини і половину крему з маскарпоне. Посипте половиною подрібненого шоколаду і зверху викладіть залишилися бісквіти. Потім ще третина малини і посипте шоколадом, потім викладіть залишився крем.
4. Прикрасьте залишилася малиною, зверху посипте цукровою пудрою.

Читайте ще:  Рецепт Ніжне тірамісу з ромом

Холодний тірамісу

Рецепт Швидкі порційні тірамісу

Складові

Молоко 3,2% -ве 1 стакан

Вершки 33% -ві 1,5 склянки

Яєчний жовток 6 штук

сіль щіпка

Цукор 0,67 склянки

Марсала ½ склянки

Лимон 1 штука

Печиво савоярді 6 штук

Холодний еспресо 3 столові ложки

Гіркий шоколад 40 г

Інструкція приготування 6 годин

1. В окремій мисці збийте яєчні жовтки з дрібкою солі, поступово додаючи 1/3 склянки цукру. Збивайте, поки маса не збільшиться вдвічі і не придбає кремоподібну текстуру і пастельний жовтий колір.
2. Зніміть цедру з половини лимона.
3. З’єднайте молоко, лимонну цедру і 1/3 склянки цукру в каструлі з товстими стінками (в ідеалі чавунну), перемішайте і поставте на середній вогонь. Доведіть суміш трохи до кипіння і відразу зніміть з вогню.
4. Поступово введіть гарячу молочну суміш у збиті яєчні жовтки, постійно перемішуючи. Рівномірно перемішавши, влийте масу назад в каструлю і поставте на середній вогонь. Готуйте, постійно перемішуючи і захоплюючи краю і середину дна каструлі. Варіть до загусання, але не допускайте кипіння крему. Як тільки крем досягне консистенції рідкої сметани, зніміть з вогню. Процідіть крем крізь сито і втрутився в нього вершки. Вмішайте марсалу і відразу охолодіть крем на водяній бані. Для цього наполовину наповніть велику миску дуже холодною водою і кубиками льоду. Поверх неї поставте каструлю з кремом. Час від часу перемішуйте крем приблизно 30-40 хвилин до охолодження.
5. Зніміть каструлю з морозивом з водяної бані, щільно накрийте її кришкою і відправте в холодильник на 4-5 годин.

6. Дістаньте морозиво з холодильника і перелийте його в фризер для морозива і перейдіть протягом 20-40 хвилин. Якщо для виготовлення морозива немає, відразу перелийте морожену масу в контейнер і відправте в морозильну камеру. Діставайте контейнер і перемішуйте вміст щопівгодини до застигання.
7. Для тірамісу: збризніть савоярді невеликою кількістю холодного еспресо, розкладіть печиво по сервірувальним тарілках. Перекладіть контейнер з морозивом з морозилки в холодильник на 5 хвилин. Після чого сформуйте кульки трохи підталого морозива, покладіть поверх печива. Натріть на тертці гіркий шоколад і щедро посипте поверх морозива. Прикрасьте тарілки цілими кавовими зернами і негайно подавайте.

Автор:
Дата:
Из той же категории: (Рецепти Тірамісу)

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.

3 × два =

Сейчас читают:
Top