137 Рецепт Тірамісу з маскарпоне і коньяком

Рецепт Тірамісу з маскарпоне і коньяком


Рецепт Тірамісу з маскарпоне і коньяком

Складові

Яйце куряче 3 штуки

Сир маскарпоне 250 г

Білий дрібний цукор 120 г

Печиво савоярді 20 штук

Коньяк 30 мл

Свіжозварений кави 400 мл

Какао-порошок за смаком

Обсмажені зерна кави за смаком

Інструкція приготування 30 хвилин + 8 годин

1. Щоб зняти білки від жовтків. Жовтки збийте з половиною цукру на водяній бані до тягучою консистенції крему і повного розчинення цукру. Зніміть з водяної бані і додайте маскарпоне, акуратно перемішуючи до однорідності. Окремо збийте білки кімнатної температури з дрібкою солі, поступово додаючи цукор, що залишився. Добре збиті білки додавайте по ложці до сирної маси, акуратно перемішуючи.
2. Змішайте холодну каву і коньяк. По одному занурюйте савоярді в кави на пару секунд і викладайте на дно форми. Не тримайте савоярді в каву довго, інакше вони набухнуть і розваляться. Як варіант викладіть дно форми, в якій ви робите тірамісу печивом і вже потім збризніть зверху сумішшю кави і коньяку. Покрийте печиво щедрим шаром крему, на крем просійте несолодкий какао-порошок. Поверх викладіть другий шар печива, також просочений кави і коньяком. Зверху розподіліть крем, що залишився і ще раз посипте просіяним какао-порошком.
3. Надішліть в холодильник на ніч.

Порада

Подавайте тірамісу, прикрасивши зернами кави для аромату. Це, мабуть, єдине, чим можна доповнити тірамісу і тільки з естетичних міркувань.

Класичне тірамісу з коньяком

Рецепт Тірамісу з маскарпоне і коньяком

Складові

Цукор 100 г

Яйце куряче 4 штуки

Сир маскарпоне 500 г

Печиво савоярді 44 штуки

Коньяк 3 столові ложки

Натуральну каву 35 г

Какао за смаком

Інструкція приготування 1 годину

1. Заварити каву. На велику чашку беремо чайну ложку кави з великою гіркою.
2. Білки відокремити від жовтків. Жовтки збити з половиною цукру.
3. Сир додати до жовтків, перемішати.
4. Для отримання пишної маси додайте до білків щіпку солі або кілька крапель лимонного соку, збити міксером. Далі висипати до білків цукор, що залишився і збити до стійких піків.
5. Додати збиті білки до сиру і жовтків, перемішати — це наш крем.
6. Охолоджений кава вилити в тарілку, туди ж додати коньяк.
7. Печиво вмочати в кавово-коньячну суміш дуже швидким рухом — по секунді з однієї й іншої сторони. Робити це швидко, інакше печиво розбухне і розвалиться. Кожну печеньку вмочити в каві і викласти на дно форми.
8. Зверху, не шкодуючи, викласти шар крему.
9. Далі викласти другий шар намоченого в кави печива. І знову товстий шар крему.
10. Поставити тірамісу в холодильник годин на 5, краще — на ніч.
11. Після просочення посипати тірамісу какао через ситечко.

Читайте ще:  Рецепт Швидкі порційні тірамісу

Порада

Із зазначеного обсягу продуктів вийшли дві форми — одна з двома шарами печива і крему (на 20 печеньев), друга — з одним (8 печеньев), а також дві тарілочки — по 8 печеньев в два шари. У тарілці тірамісу виглядає екзотично. Ще один варіант, куди можна викладати наш десерт — глибокі келихи (печиво тоді доведеться ламати).

Тірамісу з бренді

Рецепт Тірамісу з маскарпоне і коньяком

Складові

Яйце куряче 5 штук

Тростинний цукор 180 г

Сир маскарпоне 250 г

Чорна кава 250 мл

Бренді 3 столові ложки

Темний шоколад 80 г

Бісквітне печиво 44 штуки

Інструкція приготування + 2 години

1. Збийте яєчні жовтки з цукром до повного розчинення і легкої консистенції суміші. Додайте маскарпоне і збивайте до однорідного стану. Збийте білки в міцну піну. Додайте в суміш з маскарпоне.
2. Змішайте каву з бренді. Покладіть кілька бісквітів в каві, щоб можна було ними викласти дно форми для маскарпоне. Коли бісквіти просочаться, викладіть ними дно форми.
3. Викладіть половину суміші на бісквіти, потім ще шар бісквітів і знову маскарпоне. Поставте в холодильник на 2 години або всю ніч. Посипте шоколадом.

Тірамісу домашній

Рецепт Тірамісу з маскарпоне і коньяком

Складові

Вершкове масло 150 г

Цукор 8 столових ложок

Ванільний цукор 20 г

сіль щіпка

Яйце куряче 3 штуки

Пшеничне борошно 1 склянка

Какао-порошок 5 столових ложок

Розпушувач 2 столові ложки

Молоко 1 столова ложка

Вершки 30% -ві 250 мл

М’який знежирений сир 500 г

Лікер «Амаретто» 6 мл

Сметана 35% -ва 500 г

Консервована вишня 100 г

Інструкція приготування 1 година 30 хвилин

1. У миску покласти розм’якшене масло, цукор (5 столових ложок), ванільний цукор, сіль і збити міксером.
2. Потім додати яйця, просіяне борошно (1 склянка), порошок какао (1 столова ложка), розпушувач і молоко.
3. У змащену маслом і присипану борошном (1 столова ложка) форму викласти підготовлене тісто, розрівняти і випікати 50 хвилин в попередньо розігрітій до 150-170 градусів духовці.
4. Потім вийняти, остудити, розрізати уздовж на два рівних пласта і просочити лікером.
5. У глибокій мисці вершки збити в міцну піну, додати знежирений сир, сметану і цукор (3 столові ложки) і продовжувати збивати до утворення однорідної маси ще 3-4 хвилини — крем готовий.
6. Три чверті сирного крему викласти на нижній пласт, накрити верхнім шаром, змастити його кремом, посипати порошком какао (4 столові ложки) і поставити в холодильник на 3-4 години. Готовий торт розрізати але порційні шматочки і прикрасити консервованої вишнею.

Читайте ще:  Рецепт Ніжне тірамісу з ромом

Тірамісу з вершками

Рецепт Тірамісу з маскарпоне і коньяком

Складові

Яєчний жовток 3 штуки

Сир маскарпоне 350 г

Мелену каву 50 г

Цукор 60 г

Ром 40 мл

Вершки 33% -ві 250 мл

Цукрова пудра з ваніллю 30 г

Печиво савоярді 200 г

Какао-порошок 30 г

Інструкція приготування 5 годин

1. Заваріть міцну каву з 50 грам кави і 350 мл води і остудіть його. У холодну каву додайте ром або коньяк. У жовтки додайте цукор і збийте їх на водяній бані, поки вони не стануть світлими і густими. Зніміть і продовжуйте збивати, поки маса не охолоне.
2. Розімніть вершковий сир маскарпоне і додайте до нього жовтки. Перемішайте до однорідності.
3. Дуже холодні жирні вершки збийте з цукровою пудрою до отримання густої стійкої консистенції.
4. З’єднайте вершки з жовткова-сирної сумішшю, рухами від низу до верху.
5. У відповідну форму висотою 8-10 см викладіть шар крему 1,5-2 см завтовшки.
6. Печиво савоярді швидко занурюйте в холодну каву з двох сторін і викладайте в форму на крем.
7. Поставте тірамісу в холодильник на 4-5 годин або на ніч, щоб все добре просочилося. Подавайте охолодженим.

Тірамісу (Tiramisu La Ricetta Tradizionale)

Рецепт Тірамісу з маскарпоне і коньяком

Складові

Печиво савоярді 40 штук

Яєчний жовток 6 штук

Сир маскарпоне 500 г

Свіжозварений кави 150 мл

Цукрова пудра 100 г

Какао-порошок за смаком

Чорний шоколад 70% за смаком

Інструкція приготування 30 хвилин

1. В одній мисці збиваємо міксером жовтки з цукровою пудрою до пінистого стану.
2. В іншій мисці збиваємо паралельно сир маскарпоне (для того, щоб він став легше і м’якше).
3. Додаємо до маскарпоне збиті жовтки з пудрою, доводимо до однорідного стану.
4. Кава виливаємо в миску (щоб паличка печива савоярді могла поміститися горизонтально і просочитися кави рівномірно).
5. Тепер увага! Кожну паличку обмакиваем в кави не більше 1 секунди — інакше буде каша, так як печиво сухе і дуже швидко вбирає вологу, і нам треба, щоб воно могло увібрати в себе ще й крем.
6. Тепер викладаємо всю цю смакоту в форму (попередньо все вимірявши, скільки знадобиться печива і як його краще викласти) але не більше 2-3-х шарів (я робила 2), можна порційно.
7. Викладаємо спочатку печиво в каві, потім шар крему, посипаємо через сито какао порошком, потім знову печиво, крем і какао. Завершальним процесом у мене був крем по верху — тертий шоколад.
8. Відправляємо тірамісу в холодильник мінімум на 5 годин перед подачею на стіл.

Читайте ще:  Рецепт Тірамісу з лікером «Амаретто» і апельсиновою цедрою

Порада

У традиційному рецепті немає ні білків, ні лікеру. Печиво савоярді можна купити, в 1 упаковці приблизно 44 шт., А можна і самому спекти, шукайте на сайті рецепт. Сир маскарпоне також можна спробувати зробити самому. Кава я заварювала в турці, до волі-таки міцний: 4-5 чайні ложки на 150 мл води. Увага! Розлітається після подачі на стіл миттєво!

По теме: ( из рубрики Рецепти Тірамісу )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top