Рецепт Тірамісу з лікером «Амаретто» і апельсиновою цедрою
Содержание
Рецепт Тірамісу з лікером «Амаретто» і апельсиновою цедрою
Складові
Яйце куряче 8 штук
Сир маскарпоне 500 г
Холодний еспресо 150 мл
Печиво савоярді 200 г
Лікер «Амаретто» 5 столових ложок
Какао-порошок за смаком
Сіль за смаком
Цукрова пудра 200 г
Цедра апельсина за смаком
Обсмажені зерна кави за смаком
Пшеничне борошно 75 г
Цукор 75 г
Інструкція приготування 25 хвилин
1. Розділити білки і жовтки. Жовтки збити з цукровою пудрою до стану білої кремоподібної маси (тут використовуємо 5 яєць). Можна використовувати цукровий пісок (4 столові ложки).
2. У цю суміш поступово додати маскарпоне, продовжуючи збивати.
3. Білки збити в густу піну в окремому салатнику (додати дрібку солі перед збивання). Додати збиті білки до наявної суміші. Перемішати.
4. У холодний еспресо додати амаретто.
5. Савоярді викласти в глибоку форму і полити кавовою сумішшю.
6. Викласти на печиво крем, поставити тірамісу в холодильник на 5-6 годин, перед подачею посипати какао-порошком.
7. Для посипання можна також використовувати подрібнені кавові зерна і цедру апельсина.
8. Для печива савоярді (30 штук). Жовтки збити з цукром (використовуйте тільки 2 жовтки). Поступово додати просіяне борошно, додати дрібку солі. Окремо збити білки, додати в жовткову масу. Деко застелити листом паперу для запікання, змастити маслом, присипати борошном. Тісто викласти на деко (використовуйте кондитерський шприц, печиво повинно бути довжиною 10 см), поставити в розігріту духовку (150 градусів). Після приготування посипати савоярді цукровою пудрою (30 грам).
Порада
Можна зробити два бісквітних шару. Також можна використовувати креманки, а не форму. Савоярді можна залити кавовій сумішшю, або поштучно вмочати в каві. Варто бути обережними, тому що савоярді швидко просочуються. Також можна бісквітний шар змастити розтопленим шоколадом (з додаванням вершкового масло і солі), в цьому випадку потрібно використовувати менше цукру, для аромату можна додати в шоколад кілька крапель Вінсанто. Також можна використовувати ром і додавати його в сам крем, а не в еспресо. Для прикраси також використовують тертий шоколад. Кількість яєць в кремі варіюється від 3 до 6.
Тірамісу по-домашньому
Складові
Вода 200 мл
Яйце куряче 4 штуки
Сир 18% -ний 250 г
Цукор 100 г
Розчинна кава 3 чайні ложки
Печиво «Ювілейне» 600 г
Ванілін на кінчику ножа
Какао-порошок 50 г
Інструкція приготування 30 хвилин
1. Розділити яйця на білки і жовтки.
2. Жовтки змішати з сиром і додати 50 г цукру. Додати ванілін і збивати масу міксером.
3. Білки змішати з 50 грамами цукру. Збивати міксером до тих пір, поки не вийде пишна легка біла маса (безе).
4. У посудину з водою додати кави.
5. Умочуючи печиво в кавовій воді, викласти його шаром в якесь блюдо з широким дном. Наступним шаром мажемо масу з сиром. Третій шар маса безе. Викладати подібні шари (2-3), залишивши зверху шар з безе. Кількість шарів визначається шириною дна страви. Чим воно ширше, тим шарів менше.
6. Прибрати на 3 години в холодильник. Потім посипати тонким шаром какао порошку і поставити в холодильник ще на 2 години — тоді воно буде готове до вживання.
Порада
Найкраще подавати тірамісу на наступний день — при цьому печиво повністю просочиться кавовій рідиною і стане м’яким.
Тірамісу з марсалой
Складові
Цукор 100 г
Яйце куряче 4 штуки
Сир маскарпоне 500 г
Печиво савоярді 34 штуки
Какао-порошок 100 г
Міцна кава 350 мл
Марсала 3 столові ложки
Інструкція приготування 1 годину
1. Відокремити білки від жовтків. Жовтки розтерти з цукром. Додати маскарпоне, перемішати лопаткою або ложкою.
2. Білки збити в міцну піну. Додати білки в жовткова-сирну масу, акуратно перемішати.
3. Печиво занурити в холодну каву. Його треба занурювати дуже швидким рухом, щоб не розмокнуло. Кава приготуйте так, як вам подобається (я на 350 мл додала 4 чайні ложки кави). За бажанням, в каву можна додати вино, ром, лікер, бренді, або коньяк.
4. У форму (я використовувала форму розміром 17х25 см) щільно викласти палички печива, змочені в каві. На печиво викласти половину крему, розрівняти. На крем знову викласти палички, змочені в каві. На палички викласти крем, розрівняти.
5. Поставити в холодильник на 5-6 годин.
6. Потім посипати через сито какао. Розрізати на порції акуратно, так як десерт дуже ніжний.
Порада
Популярний італійський десерт. Ніжний, повітряний, як хмара! У класичному рецепті тірамісу використовуються курячі яйця. Якщо ви боїтеся використовувати сирі яйця, можна замінити їх перепелиними (вони не схильні до сальмонельозу). Купити печиво савоярді, і сир маскарпоне можна в будь-якому великому супермаркеті.
Тірамісу з ромом
Складові
Сир маскарпоне 400 г
Печиво савоярді 200 г
Цукор 150 г
Яйце куряче 4 штуки
Еспрессо 3 склянки
Ром 200 мл
Какао 500 г
Інструкція приготування + 5 годин
1. У середніх розмірів мисці збити жовтки з цукром.
2. В іншій мисці збити білки до міцної піни.
3. Додати до збитим жовтків маскарпоне і збиті білки. Змішати в однорідну масу.
4. Влити ром в каві.
5. Швидко укласти печиво, вмочуючи його в суміш рому з кавою. Укладати щільно один до одного на дно прямокутного страви.
6. Залити печиво кремом із сиру і збитих яєць.
7. Покласти другий шар печива, змочених в каву з ромом.
8. Знову залити сирно-яєчним кремом, після чого зробити ще 1 шар.
9. Поставити на кілька годин в холодильник.
10. Перед подачею на стіл густо посипати порошком какао.
Тірамісу без яєць з кавовим лікером
Складові
Сир маскарпоне 500 г
Кавовий лікер 2 столові ложки
Свіжозварений кави 250 мл
Цукрова пудра 2 столові ложки
Печиво савоярді 250 г
Тертий шоколад 80 чайних ложок
Інструкція приготування
1. Збити маскарпоне з цукровою пудрою. Змішати каву з лікером.
2. Занурити половину печива в каві і укласти у форму (1,25 л) або шість креманок (250 мл). Викласти половину маскарпоне на просочене кави печиво і розрівняти.
3. Час, що залишився печиво вмочити в каві і викласти на крем. Залишки маскарпоне викласти на печиво і розрівняти.
4. Накрити плівкою і прибрати тірамісу в холодильник мінімум на 6 годин. Посипати тертим шоколадом перед подачею.
Млинцевий тірамісу-торт
Складові
Млинці 20 штук
Вершкове масло 6 столових ложок
Молоко 720 мл
Пшеничне борошно 1,5 склянки
сіль щіпка
Цукор 150 г
Яйце куряче 3 штуки
Сир маскарпоне 240 г
Жирні вершки 125 мл
Лікер «Бейліс» 75 мл
Темний шоколад 85 г
Інструкція приготування 2 години
1. Розтопити масло. В окремій каструльці нагрійте молоко, зніміть з вогню і остудіть близько 10 хвилин. Змішайте борошно, яйця, цукор, сіль і лікер в блендері і збийте до однорідної маси. Влийте молоко і вершкове масло і збийте тісто знову. Поставте тісто в холодильник на 6 годин, а краще на ніч.
2. Обсмажте тонкі млинці на сковороді з обох сторін і викладіть на окрему тарілку.
3. Приготуйте крем, збивши жовтки з 0,5 склянки цукру і поставивши на водяну баню. Помішуючи, доведіть жовтки до Бленд-жовтого стану. Остудіть. Вимийте миску і висушіть. У ній збийте білки з дрібкою солі до повітряних піків. Всипте решту 1/4 склянки цукру і збийте знову. В окремій мисці гарненько збийте вершки. У жовтки введіть маскарпоне і лікер, потім — вершки і білки (збивайте після додавання кожного інгредієнта окремо). Перемішайте, закрийте крем і поставте в холодильник на 1-2 години.
4. Нанесіть крем між кожним шаром млинців. Поставте торт в холодильник на годину. Через годину залишився крем нанесіть поверх торта, зверху натріть шоколад і поставте готовий торт в холодильник на 2 години.