164 Рецепт Ніжне тірамісу з ромом

Рецепт Ніжне тірамісу з ромом


Рецепт Ніжне тірамісу з ромом

Складові

Сир маскарпоне 250 г

Печиво савоярді 100 г

Цукор ½ склянки

Яйце куряче 3 штуки

Еспрессо 1 стакан

Ром 50 мл

Какао 50 г

Інструкція приготування 25 хвилин

1. У середніх розмірів мисці збити жовтки з цукром.
2. В іншій мисці збити білки до міцної піни.
3. Додати до збитим жовтків маскарпоне і збиті білки. Змішати в однорідну масу.
4. Влити ром в каві. Швидко укласти печиво, вмочуючи його в суміш рому з кавою. Укладати щільно один до одного на дно блюда.
5. Залити печиво кремом із сиру і збитих яєць.
6. Повторити все 2-3 рази.
7. Поставити на кілька годин в холодильник.
8. Перед подачею на стіл густо посипати порошком какао.

Тірамісу з шоколадним лікером

Рецепт Ніжне тірамісу з ромом

Складові

Яйце куряче 4 штуки

Сир маскарпоне 250 г

Печиво савоярді 30 штук

Цукрова пудра 75 г

Міцна кава 125 мл

Темний шоколад 75 г

Шоколадний лікер 60 мл

Інструкція приготування 30 хвилин

1. Збити віночком маскапоне, поки він не стане зовсім м’яким. В іншій мисці збити жовтки і цукор до білого протягом 5 хвилин, додати їх по ложці до маскапоне, збиваючи вінчиком. В окремій дуже чистою мисці збити білки до м’яких піків і по одній ложці додати в маскапоне.
2. З’єднати кави і ром в формі з невисокими краями, потім вмочити в каві 15 печива (половину). Укладати просочене печиво на дно форми або вазочки.
3. Викласти половину суміші з маскапоне на печиво. Занурити що залишився печиво в каві і укласти щільним шаром. Зверху викласти другий шар маскапоне. Злегка постукати по вазі або формі, щоб шари зрівнялися. Охолоджувати як мінімум 3 години, краще залишити на ніч.
4. Перед тим, як подавати, посипати зверху тертим шоколадом і просіяти какао порошок.

Порада

Шоколад повинен бути дуже твердим, щоб його легко було терти. Можна посипати і білим шоколадом, прикрасивши стружками чорного шоколаду. Просто покладіть його в холодильник на 20 хвилин перед використанням. Також можна прикрасити зверху декількома кавовими зернами, зануривши їх попередньо в шоколад.

Читайте ще:  Рецепт Тірамісу з лікером «Амаретто» і апельсиновою цедрою

Тірамісу з маскарпоне і Амаретто

Рецепт Ніжне тірамісу з ромом

Складові

Сир маскарпоне 250 г

Яйце куряче 3 штуки

Міцна кава 1 стакан

Какао-порошок за смаком

Лікер «Амаретто» 2 столові ложки

Тростинний цукор 5 столових ложок

Амаретто 36 штук

Інструкція приготування 30 хвилин

1. Зваріть міцну каву, додайте в нього чайну ложку лікеру і залиште до охолодження.
2. Білки відокремити від жовтків, жовтки збийте зі столовою ложкою цукру на водяній бані до повного розчинення крупинок цукру. Влийте чайну ложку лікеру і збивайте ще пару хвилин до однорідності. Зніміть з вогню і повзбівайте ще пару хвилин до охолодження крему. Введіть злегка збитий маскарпоне і змішайте до однорідності.
3. Окремо збийте білки кімнатної температури з дрібкою солі до утворення піни, після чого введіть цукор, що залишився невеликими порціями і збивайте до стійких піків ніжно-кремового відтінку. Введіть збиті білки в сирну масу по ложці за раз, акуратно змішайте обидві маси.
4. Викладіть дно креманок змоченими в кави і коньяку Амаретто, зверху покрийте шаром крему, поверх просійте какао крізь сито. Аналогічно побудуйте другий шар десерту і приберіть все креманки в холодильник мінімум за три години до подачі.

Тірамісу з бісквіту

Рецепт Ніжне тірамісу з ромом

Складові

Бісквітна основа для торта 8 штук

Цукор 120 г

Розчинна кава 60 г

Вершки 33% -ві 600 мл

Какао 50 г

Яєчний жовток 5 штук

Сир маскарпоне 250 г

Ванільний цукор ¾ чайної ложки

Інструкція приготування 1 годину

1. Цукор розтопити з жовтками на водяній бані, до повного його розчинення, додамо сир, ванільний цукор. Коли маса стане однорідною, знімемо з плити і охолодити.
2. Вершки взобьем міксером до пишного стану, з’єднаємо з яєчною масою і перемішати.
3. Зваримо з 60 грам води і 60 грам цукру сироп. Коли він охолоне, додаємо кави (2 чайні ложки кави на 60 грам води).
4. Готовим сиропом просочуємо нарізаний на шматочки бісквіт і викладемо першим шаром в креманку, потім кладемо частину крему, знову шар бісквіта і шар крему. Посипаємо какао і поставимо в холодильник на 5 годин.

Тірамісу з ягодами

Рецепт Ніжне тірамісу з ромом

Складові

Печиво савоярді 200 г

Яйце куряче 3 штуки

Яєчний жовток 2 штуки

Ванільний цукор 5 г

Цукор 200 г

Вершки 400 мл

Ігристе солодке вино 100 мл

Журавлинний морс 100 мл

Свіжі ягоди 350 г

Інструкція приготування 7 годин

1. Ягоди (полуниця, малина, червона смородина, чорниця і т.п.) вимити, висушити і видалити плодоніжки.
2. На водяній бані збити яйця і жовтки з цукром, додати ванільний цукор. Коли маса стане пінистої і однорідної (5-8 хвилин), зняти з водяної бані і дати охолонути.
3. Вершки збити в піну і підмішати до яєчної маси. Добре збити міксером.
4. Журавлинний морс змішати з ігристим вином і на пару секунду опустити туди печиво, щоб трохи ввібрало в себе рідину, але не розмокнуло. Викласти його на дно форми для кексу. На печиво викласти половину ягід і полити їх кремом. Шари повторити. Останнім повинен бути шар крему.
5. Форму з тірамісу поставити в холодильник на 6 годин.
6. Перед подачею на стіл тірамісу викласти на блюдо сервіровки. Подавати сильно охолодженим.

Читайте ще:  Рецепт Тірамісу з сиром маскарпоне

Полуничне тірамісу

Рецепт Ніжне тірамісу з ромом

Складові

Аніс (бадьян) ½ штуки

Полуниця ½ кг

Сир маскарпоне 250 г

Червоне сухе вино 150 мл

Яйце куряче 2 штуки

Граппа 3 столові ложки

Цукрова пудра 4 столові ложки

Печиво савоярді 10 штук

Гвоздика 3 штуки

Цукор 100 г

Інструкція приготування 40 хвилин

1. Відібрати половину полуниці, якщо велика — порізати навпіл або на четвертинки.
2. Вино вилити в сотейник, додати бадьян, гвоздику, полуницю, дві ложки цукрової пудри, 1 столову ложку граппи. Проварити до загустіння хвилин 15.
3. Вийняти прянощі, соус пробити в блендері, остудити.
4. Яйця розділити на жовтки і білки. Білки збити до міцної піни з дрібкою солі. Жовтки збити до побіління з цукром. Змішати жовтки з маскарпоне, додати решту граппу. Потім вмішати акуратно білки.
5. Печиво розмочити в полуничному соусі. Частину, що залишилася полуницю порізати скибочками. Викладати в креманки шарами: печиво, маскарпоне, полуниця, посипана цукровою пудрою. Зверху прикрасити ягідкою і листочками м’яти.

Тірамісу без яєць

Рецепт Ніжне тірамісу з ромом

Складові

Вершки 35% -ві 250 мл

Сир маскарпоне 250 г

Цукор за смаком

Вода 250 мл

Агар-агар 1,5 чайні ложки

Топлене масло 50 г

Печиво 8 штук

Інструкція приготування 1 година 30 хвилин

1. Печиво (було — пряжене молоко, для чистоти експерименту можна і савоярді викласти, але у мене їх не було) і вершкове масло брала на око (може, і більше 50 грам), щоб вийшла рівномірна маса, якою можна заповнити на 0, 5 см прямокутну форму. Цукор в вершки додавала на свій смак, десь 0,5 склянки, але це може здатися слідкувати.
2. Замочіть агар-агар в холодній воді на той час, поки будете змішувати інші інгредієнти.
3. Розтопити вершкове масло на водяній бані і змішайте з печивом. Викладіть у форму і поставте в морозилку.
4. Збийте вершки з цукром до міцного стану. Додайте маскарпоне і знову збийте на низькій швидкості. Відставте в холодильник.
5. Розпустите агар-агар, помішуючи, щоб маса не осідала на стінках і дні і не було грудочок. Як тільки розчин почне закипати, зніміть з вогню.
6. Дістаньте суміш вершки + маскарпоне і влийте розчин агару. Перемішайте лопаткою або віночком (повільно) до однорідного стану.
7. До цього часу печиво з маслом вже має охолонути. Залийте основу отриманою сумішшю. Поставте в холодильник. Агар-агар діє дуже швидко, десерт буде готовий приблизно через годину.
8. Верх можна посипати какао.

Читайте ще:  Рецепт Тірамісу з маскарпоне і коньяком

Порада

Суміш можна розділити на 2 частини і в одну додати какао. Тоді вийде 2-шаровий десерт. На фото — результат використання залишків, які не влізли в форму.

Тірамісу без яєць з лікером «Амаретто»

Рецепт Ніжне тірамісу з ромом

Складові

Сир маскарпоне 250 г

Печиво савоярді 15 штук

Вершки 35% -ві 250 мл

Цукрова пудра 100 г

Свіжозварений кави 200 мл

Лікер «Амаретто» 2 столові ложки

Інструкція приготування 30 хвилин + 3 години

1. Для просочення печива нам знадобиться свіжозварений кави, тому зробимо його на початку, щоб він охолов поки ми будемо робити крем. Кава має бути натуральне, а не розчинна. Варимо каву можна міцніше для смаку.
2. Беремо охолоджені вершки 33% -ві 250 мл. (Віддаю перевагу «Петмол» упаковка 0,5 л.) Додаємо цукрову пудру (можна додати ванілі) і збиваємо вершки до м’яких піків.
3. Додаємо в збиті вершки маскарпоне (зазвичай я беру Galbani або Bonfesto, другий варіант більш бюджетний і за якістю не поступається). Збиваємо все блендером на маленькій швидкості, тоді маса виходить однорідна.
4. Візьміть форму в яку будете укладати печиво. Можна взяти щось на зразок підношення з бортами або ж, якщо ви хочете зробити персональні порції, то підійдуть креманки.

5. Приступаємо до просочення Савоярді. Беремо тарілку або мисочку з високими краями щоб туди містилося печиво. Наливаємо в неї кави щоб покривало дно і в каві додаємо «Амаретто» 2 ст.л. (Якщо боїтеся переборщити з лікером, то спробуйте на смак). Занурюємо печиво з двох сторін в кава з лікером, занурювати потрібно швидко всього лише на 1-2 секунди (якщо перетримати, то печиво розмокне).
6. На дно форми викладаємо шар просоченого печива (якщо дно форми не рівне, то можна спершу покласти трохи крему, щоб не було порожнечі).
7. На шар печива викладаємо половину нашого крему і рівномірно розподіляємо його. Зверху крему викладаємо другий шар просоченого Савоярді і залишився крем і теж рівномірно його розподіляємо.
Посипаємо верхній шар крему какао або тертим шоколадом.
8. Готовий десерт прибираємо в холодильник мінімум на 3-4 години, краще всього на ніч, щоб все просочилося.

По теме: ( из рубрики Рецепти Тірамісу )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top