Рецепт Капуста, тушкована з свининою та шинкою
Содержание
Рецепт Капуста, тушкована з свининою та шинкою
Інгредієнти для «Капуста, тушкована з свининою та шинкою»:
Свинина — 500 г
Капуста білокачанна / Капустa — 500 г
Капуста квашена — 300 г
Цибуля ріпчаста — 100 г
Морква — 100 г
Сіль за смаком
Цукор — 1 ст. л.
Томатна паста — 2 ст. л.
Пюре овочеве (з болгарського перцю) — 2 ст. л.
Олія — 3 ст. л.
Часник (великих) — 2 зуб.
Кмин — 0.5 ч. Л.
Кріп — 3 веточ.
Лист лавровий — 3 шт
Вода (приблизно) — 150 мл
Шинка — 100 г
Рецепт «Капуста, тушкована з свининою та шинкою»:
- Свинину краще брати з жирком. Наріжте свинину на невеликі кубики
- У глибокому сотейнику розігрійте масло і обсмажте свинину з нарізною цибулею і натертою на крупній тертці морквою. Обсмажуйте близько 5-7 хвилин.
- Додайте томатну пасту і пюре з червоного болгарського перцю (можна замінити просто нарізаним дуже дрібно перцем). Обсмажте все разом ще 5 хвилин. Додайте цукор.
- Посилання на рецепт пюре з болгарського перцю дана в самому кінці рецепта, якщо необхідно.
- Додайте квашену капусту і нашатковану свіжу капусту.
- Якщо готувати з молодою свіжою капустою, то її варто додавати після того, як квашена протушкується з м’ясом близько 30 хвилин. Але ось зимова капуста досить жорстка, тому кладемо обидві капусти відразу, вони будуть готові одночасно.
- Влийте до вмісту сотейника приблизно 150 мл води, доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте кришкою і тушкуйте 1 годину, періодично помішуючи. Якщо рідини в процесі гасіння здасться мало, то підлити окріп.
- Тим часом підготуйте спеції. Кмин розітріть в ступці (можна замінити на насіння кропу). Часник і кріп дрібно нарубати.
- Додайте в блюдо часник, кріп, кмин і лавровий лист, також додайте нарізану кубиками шинку.
- Замість шинки можна додати будь-які ковбасні вироби або копченості.
- У цей момент спробуйте блюдо на сіль. Квашена капуста досить солона, і солі може не знадобитися зовсім. Але, якщо необхідно — то посоліть за смаком.
- Перемішайте, вимкніть вогонь і залиште страву під кришкою на 10-15 хвилин настоятися.
- Подавати можна просто так, або відварити додатково як гарнір картоплю.
По теме: ( из рубрики Рецепти Овочеве рагу )