Рецепт Бараняча лопатка в соляній скоринці
Содержание
Рецепт Бараняча лопатка в соляній скоринці
Інгредієнти для «Бараняча лопатка в соляній скоринці»:
Основне
Нога бараняча (1,2 кг., Лопатка) — 1 шт
Сіль — 2 кг
Аджика (суха) — 1 ст. л.
Яйце куряче — 3 шт
М’ята — 3 гілоч.
Чебрець — 1 ч. Л.
Барбарис — 2 гілоч.
Лист виноградний — 7 шт
подача
Картопля (дрібна) — 10 шт
Зелень (за смаком) — 1 Пуч.
Часник — 10 зуб.
Час приготування: 120 хвилин
Рецепт «Бараняча лопатка в соляній скоринці»:
- Духовку включити на розігрів.
Лопатку вимити, ретельно обсушити рушником.
Натерти сухою аджикою. - Зелень вимити й обсушити.
- На пергамент розкласти листя винограду, на нього викласти лопатку, посипати сухим чебрецем,
розкласти гілочки м’яти і барбарису. - P.S.:в оригіналі було інше — розмарин і шавлія, але у мене більш доступні трави.
- У мисці змішати сирі яйця і сіль. Ретельно, руками.
- Викласти на м’ясо «панцир» з сольової суміші. Надіслати лист в духовку.
Запікати 1,5 години при 220 градусах. - На лопатку вагою в 2-2,5 кг. буде потрібно 4 кг. солі і 5 яєць, відповідно збільшиться і час запікання.
- Паралельно запекти картоплю і зубки часнику.
Дістати з духовки деко. - Молотком розбити сольовий «панцир». Акуратно, ДУЖЕ ГАРЯЧЕ!
- Прибрати осколки сольової кірки.
- М’ясо перекласти на блюдо, сервірувати печеною картоплею і часником, зеленню, овочами.
По теме: ( из рубрики Рецепти Баранина )