3115 Рецепт Бараняча лопатка в соляній скоринці

Рецепт Бараняча лопатка в соляній скоринці


Рецепт Бараняча лопатка в соляній скоринці

Інгредієнти для «Бараняча лопатка в соляній скоринці»:

Основне

Нога бараняча (1,2 кг., Лопатка) — 1 шт
Сіль — 2 кг
Аджика (суха) — 1 ст. л.
Яйце куряче — 3 шт
М’ята — 3 гілоч.
Чебрець — 1 ч. Л.
Барбарис — 2 гілоч.
Лист виноградний — 7 шт

подача

Картопля (дрібна) — 10 шт
Зелень (за смаком) — 1 Пуч.
Часник — 10 зуб.

Час приготування: 120 хвилин

Рецепт «Бараняча лопатка в соляній скоринці»:

  1. Духовку включити на розігрів.
    Лопатку вимити, ретельно обсушити рушником.
    Натерти сухою аджикою.
  2. Зелень вимити й обсушити.
  3. На пергамент розкласти листя винограду, на нього викласти лопатку, посипати сухим чебрецем,
    розкласти гілочки м’яти і барбарису.
  4. P.S.:в оригіналі було інше — розмарин і шавлія, але у мене більш доступні трави.
  5. У мисці змішати сирі яйця і сіль. Ретельно, руками.
  6. Викласти на м’ясо «панцир» з сольової суміші. Надіслати лист в духовку.
    Запікати 1,5 години при 220 градусах.
  7. На лопатку вагою в 2-2,5 кг. буде потрібно 4 кг. солі і 5 яєць, відповідно збільшиться і час запікання.
  8. Паралельно запекти картоплю і зубки часнику.
    Дістати з духовки деко.
  9. Молотком розбити сольовий «панцир». Акуратно, ДУЖЕ ГАРЯЧЕ!
  10. Прибрати осколки сольової кірки.
  11. М’ясо перекласти на блюдо, сервірувати печеною картоплею і часником, зеленню, овочами.
Читайте ще:  Рецепт Баранячі ребра гриль
По теме: ( из рубрики Рецепти Баранина )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top