226 Рецепт Хлібна шарлотка з чорною смородиною

Рецепт Хлібна шарлотка з чорною смородиною


Рецепт Хлібна шарлотка з чорною смородиною

Складові

Топлене масло 1 столова ложка

Черствий білий хліб 1 штука

Молоко 1 стакан

Цукор 2 столові ложки

Яйце куряче 3 штуки

Мелена кориця на смак

Чорна смородина 100 г

Цукрова пудра 50 г

Інструкція приготування 30 хвилин

1. Нарізати хліб, очищений від корок, шматочками, покласти їх в каструлю, додати масло, влити гаряче молоко, щільно закрити кришкою, поставити на слабкий вогонь і прогрівати протягом декількох хвилин. Отриману масу добре перемішати, ввести збиті з цукром яйця і корицю і знову перемішати.
2. Половину цього тесту викласти на сковороду, змащену маслом, розподілити на ньому смородину, присипати цукром і викласти зверху тісто.
3. Випікати в розігрітій до 200 ° С духовці.
4. Готовий пиріг посипати цукровою пудрою.

Шарлотка з бананами і вишнею

Рецепт Хлібна шарлотка з чорною смородиною

Складові

Яйце куряче 4 штуки

Цукор 1 стакан

Пшеничне борошно 1 склянка

Яблуко 2 штуки

Вершкове масло за смаком

Лимон за смаком

Груші за смаком

Вишня без кісточок за смаком

Банани 1 штука

Інструкція приготування 40 хвилин

1. Спочатку робимо тісто для шарлотки. Змішуємо яйця, цукор і борошно.
2. Форму змащуємо вершковим маслом. Виливаємо 1/2 тіста.
3. Викладаємо одним або двома шарами тонко нарізані яблука, попередньо окропивши їх лимоном. За бажанням можна додати банани, або груші.
4. Виливаємо тісто
5. Зверху прикрашаємо вишнею, бананами, та чим завгодно! Аби подобалося вам і вашим близьким.

Порада

З бананами пиріг виходить дуже смачний і ніжний.

Шарлотка з яблуками і корицею

Рецепт Хлібна шарлотка з чорною смородиною

Складові

Цукор 1 стакан

Яйце куряче 5 штук

Пшеничне борошно 1 склянка

Ваніль за смаком

Панірувальні сухарі 50 г

Яблуко 5 штук

Вершкове масло 10 г

Читайте ще:  Рецепт Шарлотка за рецептом Тетяни Арно

Печиво 5 штук

Мелена кориця на смак

Інструкція приготування

1. Змішати цукор і яйце. Збити до збільшення маси в 3 рази, додати борошно, ваніль або корицю, акуратно збити, щоб маса не сильно осіла.
2. Нарізати яблука дольками.
3. Форму змастити вершковим маслом, посипати панірувальними сухарями або подрібненим печивом, викласти яблука і залити отриманою масою.
4. Поставити в розігріту духовку, випікати до готовності, перевіряючи зубочисткою.

Шарлотка зі щавлю

Рецепт Хлібна шарлотка з чорною смородиною

Складові

Щавель 200 г

Цукор 1 стакан

Яйце куряче 3 штуки

Пшеничне борошно 1 склянка

Вершкове масло за смаком

Інструкція приготування 40 хвилин

1. Промити щавель і нарізати його локшиною.
2. Збити яйця і цукор. Всипати борошно, посолити і перешкодити.
3. Змастити форму для запікання вершковим маслом і викласти щавель, замісити тестом.
4. Випікати в духовці 20-30 хвилин.

Шарлотка коньячна

Рецепт Хлібна шарлотка з чорною смородиною

Складові

Яйце куряче 4 штуки

Цукор 1 стакан

Коньяк 3 столові ложки

Розпушувач 1 чайна ложка

Кориця 1 чайна ложка

Сіль ¼ чайної ложки

Пшеничне борошно 120 г

Інструкція приготування 40 хвилин

1. Дно рознімної форми діаметром 22 см вистелити папером для випічки, потім всю форму змастити і посипати крихтою, приготовленої їх печива ювілейне.
2. Яблука очистити від шкірки і серцевини, тонкими скибочками нарізати і покласти в окремий посуд, посипати зверху через ситечко 0,5 чайної ложки кориці, полити 2 столовими ложками коньяку, все перемішати, закрити кришкою і відставити убік.
3. Просіяти борошно разом з сіллю, розпушувачем і 0,5 чайної ложки кориці.
4. Збити міксером 4 яйця, 1 склянка цукрового піску і 1 столову ложку коньяку. Збивати не менше 7-10 хвилин — маса збільшиться в об’ємі і стане щільною.
5. Акуратно, лопаткою, ввести борошняну суміш в яєчну суміш, від низу до верху, повертаючи круговими рухами миску з майбутнім тестом, назустріч руху лопатки! Це важливо, щоб тісто не опало і збереглися бульбашки повітря всередині нього!
6. Вилити половину тесту в форму, обережно розподіливши його по всій поверхні, потім викласти все яблука і зверху сново тісто.
7. Розігріти духовку до 180 градусів і випікати 40 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою — вона повинна бути суха!

Шарлотка з капустою

Рецепт Хлібна шарлотка з чорною смородиною

Складові

Білокачанна капуста 600 г

Пшеничне борошно 100 г

Яйце куряче 3 штуки

Цукор 1 чайна ложка

Сіль 1 чайна ложка

Оливкова олія 1 столова ложка

Перець мелений чорний за смаком

Читайте ще:  Рецепт Шарлотка з медом і корицею

Лук 1 штука

Часник за смаком

Розпушувач 1,5 чайні ложки

Інструкція приготування 1 годину

1. Капусту нашаткувати, присипати сіллю, пом’яти і припустити на сковорідці з дрібно порізаною цибулею із закритою кришкою хвилин 15. Якщо любите погостріше, можна додати перчик чилі, часник і т.д.
2. Збити яйця з сіллю і цукром, додати борошно і розпушувач.
3. Змішати капусту з тестом і викласти у змащену маслом форму. Запікати в духовці при температурі 190-210 хвилин 35-40 (духовки у всіх різні), до рум’яності. А якщо за 10 хвилин посипати тертим сиром буде взагалі смакота (я робила без сиру — більш дієтичний варіант) !!!

Порада

Ідеально як закуска, перекус або прикраса святкового столу. Можна використовувати різні види капусти. Якщо берете пекінську, то відповідно час гасіння можна зменшити або пропустити. Смачного!

Яблучна шарлотка

Рецепт Хлібна шарлотка з чорною смородиною

Складові

Білий хліб 225 г

Вершкове масло 45 г

Яблуко 1,299 кг

Цукор 270 г

Кукурудзяне борошно 2 чайні ложки

Молоко 1,2 л

Яйце куряче 5 штук

Кориця 1 чайна ложка

Ванільна есенція 1,5 чайні ложки

Інструкція приготування

1. У розігрітій до 180 градусів духовці на деку підсмажуємо протягом 20 хвилин порізаний на невеликі кубики хліб.
2. У розтоплене в сквороду вершкове масло додаємо нарізані тонкими скибочками яблука «Гольден» і корицю, закриваємо кришкою і тушкуємо 10 хвилин, потім додаємо 100 г цукру і продовжуємо тушкувати, помішуючи, поки яблука не стануть схожими на цукати. Додаємо 125 мл молока, змішаного з борошном, і тушкуємо, помішуючи, на меншому вогні ще 1 хвилину.
3. Половину підсмаженого хліба викладаємо у форму, зверху розподіляємо яблучну суміш і прикриваємо удруге.
4. Зверху заливаємо сумішшю з яєць, збитих з ванільною есенцією, 140 г цукру і молоком, що залишилося. Через 10 хвилин посипати сумішшю з 1 столової ложки цукру і кориці.
5. Випікаємо півтори години в розігрітій духовці, помістивши форму на деко, залитий гарячою водою, яка доходить до середини форми. Подаємо теплою.

Шарлотка без яєць

Рецепт Хлібна шарлотка з чорною смородиною

Складові

Зелені яблука 1 кг

Манна крупа 1 стакан

Цукор 130 г

Ванільний цукор 15 г

Кефір 1 склянка

Пшеничне борошно 1 склянка

Сіль ½ чайної ложки

Рослинна олія ½ склянки

Лимонний сік ½ столової ложки

Інструкція приготування 1 годину

1. Промийте яблука, видаліть серцевини, наріжте на невеликі шматочки.
2. Для приготування тіста змішайте кефір, масло, борошно, манку. Додайте цукор, ванільний цукор і сіль, добре перемішайте віночком. Погасіть соду лимонним соком, додайте в тісто, ще раз перемішайте.
3. Додайте в тісто яблука, добре перемішайте. Увімкніть духовку, встановіть температуру на 180 градусів.
4. Форму змастіть маслом, викладіть тісто з яблуками, відправте запікатися в духовку.
5. Для запікання потрібно 50-60 хвилин. В середині приготування вийміть напівготовий пиріг, прикрасьте скибочками яблука, поверніть в духовку.
6. Запікайте до готовності. Готовність можна перевірити, проткнув пиріг зубочисткою. Якщо зубочистка виходить чиста, без тесту, значить пиріг готовий.

Читайте ще:  Рецепт Дієтична яблучна шарлотка з медом на житнього борошна

Шарлотка з антонівкою і брусницею без глютену

Рецепт Хлібна шарлотка з чорною смородиною

Складові

Безглютеновая суміш для випічки 100 г

Антонівські яблука 4 штуки

Брусниця 1 стакан

Яйце куряче 3 штуки

Кленовий сироп 60 мл

Цукор 0,3 склянки

Мигдаль 100 г

Насіння льону 30 г

Очищені насіння гарбуза 20 г

Мелена кориця 2 столові ложки

Вершкове масло 2 столові ложки

Сіль 1 чайна ложка

Розпушувач 10 г

Кефір 1% -ий ½ склянки

Інструкція приготування 45 хвилин

1. У яблук видаляємо серцевину будь-яким доступним способом
2. Форму для випічки змащуємо вершковим маслом
3. Мигдаль, гарбузове насіння і льняне насіння змелюють в кухонному комбайні до стану борошна (трохи більше).
4. Обсипаємо форму для випічки меленим мигдалем (1-2 ст.л) щоб пиріг легше виймався з форми
Викладаємо у форму нарізані яблука і посипаємо зверху корицею і рівномірно розподіляємо брусницю. Потрібно викласти яблука таким чином щоб тісто могло рівномірно розподілитися і заповнити всі між яблуками
5. Для тесту збиваємо в пишну піну яйця додаємо 1/3 склянки цукру і 1/3 (60 мл) склянки кленового сиропу (можна на ще 1/3 або навіть 2/3 склянки цукру) і добре збиваємо ще раз
6. Потім додаємо безглютенову суміш для випічки (ідеально брати самопіднімальних універсальну суміш. Вона найбільше схожа на муку) розпушувач, мелені мигдаль, насіння льону та насіння, сіль і ½ склянки кефіру.
7. Все перемішуємо за допомогою міксера або комбайна. Тісто по консистенції повинне вийти ка рідка сметана або тісто для млинців
8. У форму з яблуками і брусницею зверху заливаємо тісто і відправляємо в духовку
9. Випікаємо при температурі 180 градусів, хвилин 30, перевіряючи зубочисткою готовність
10. Подаємо холодним або теплим можна з кулькою ванільного морозива

По теме: ( из рубрики Рецепти Шарлотка )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top