Рецепт Шарлотка яблучна з вершковим маслом
Содержание
Рецепт Шарлотка яблучна з вершковим маслом
Складові
Яблуко 3 штуки
Пшеничне борошно 200 г
Розпушувач ½ чайної ложки
Яйце куряче 4 штуки
Вершкове масло 50 г
Цукор ½ склянки
Інструкція приготування 50 хвилин
1. Форму для запікання змастити вершковим маслом.
2. Яблука помити, очистити, порізати на дрібні шматочки, але не натирати. Шматочки повинні вийти діаметром 2-3 см. Розкласти їх по дну форми.
3. Поверх яблук дрібними шматочками розкласти / покришити вершкове масло.
4. Для тесту збити яйця, додати цукор і знову збити до розчинення цукру. Додати борошно і знову збити, покласти розпушувач і знову збити. Таким чином суміш вийде максимально повітряної. Тісто має бути досить рідким, як сметана — не робіть його занадто густим.
5. Залити суміш у форму поверх яблук і масла, дати постояти 15-20 хвилин і потім запікайте в розігрітій духовці хвилин 20-30 до готовності при температурі 180 градусів.
6. Перевіряти тісто сірником — якщо тісто не прилипає до сірнику, значить пиріг готовий!
Шарлотка традиційна
Складові
Цукор 1 стакан
Яйце куряче 4 штуки
Пшеничне борошно 1 склянка
Яблуко 1 кг
Сіль на кінчику ножа
Сода ½ чайної ложки
Інструкція приготування
1. Білки збити з половиною склянки цукру.
2. Жовтки збити з цукром, що залишився.
3. З’єднати все разом і поступово додати борошно.
4. Додати сіль і соду.
5. Додати нарізані кубиками яблука.
6. Форму для випікання змастити маслом і посипати манною крупою.
7. Викласти масу в форму і поставити в духовку, розігріту до 180 градусів.
8. Випікати 30-40 хвилин.
Яблучна швидка шарлотка
Складові
Цукор 1 стакан
Яйце куряче 3 штуки
Пшеничне борошно 1 склянка
Яблуко 4 штуки
Вершкове масло 1 столова ложка
Інструкція приготування 40 хвилин
1. Для приготування тіста збийте яйця з цукром, додайте борошно і перемішайте.
2. Наріжте яблука дольками.
3. Змастіть форму для запікання олією, покладіть яблука і залийте зверху тістом. Випікайте до золотистої скоринки.
Шарлотка з кислими яблуками та корицею
Складові
Цукор 1 стакан
Яйце куряче 4 штуки
Пшеничне борошно 1 склянка
Морська сіль щіпка
Яблуко 3 штуки
Розпушувач 2 чайні ложки
Мелена кориця 2 столові ложки
Інструкція приготування 1 годину
1. Нарізати яблука, викласти в форму (перед цим в форму додати оливкове масло), засипати корицю і перемішати.
2. Збити яйця.
3. Почати поступово додавати цукор в ємність з яйцями, безперервно збиваючи.
4. Додати борошно, сіль, а потім розпушувач тесту.
5. Залити яблука масою. Поставити в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів.
6. Готувати 23-30 хвилин.
Порада
Яблука повинні бути кислими. Чи не зменшуйте температуру в духовці. Коли починаєте збивати борошно, збивайте на менших швидкостях (якщо заважаєте міксером).
Шарлотка з корицею та яблуками
Складові
Яблуко 6 штук
Пшеничне борошно 1 склянка
Цукор 1 стакан
Яйце куряче 3 штуки
Кориця 1 столова ложка
сода щіпка
Інструкція приготування 50 хвилин
1. Відокремити білки від жовтків.
2. Збити білки з цукром.
3. Додати жовтки, борошно і соду.
4. Яблука порізати на шматочки, викласти в форму.
5. Посипати корицею.
6. Залити тестом.
7. Випікати в духовці на 220 градусах 30 хвилин.
Шарлотка
Складові
Яблуко 7 штук
Пшеничне борошно 1 склянка
Цукор 1 стакан
Яйце куряче 5 штук
Гашене сода 1 чайна ложка
Кориця на смак
Ванільний цукор за смаком
Розпушувач тесту 1 чайна ложка
Інструкція приготування 40 хвилин
1. Очистіть яблука від шкірки, наріжте кубиками розміром 1,5 на 1,5.
2. Відокремте білок яйця від жовтка. Білок збийте, додайте цукор і гашене соду. Окремо збийте жовток і влийте до білка.
3. Просіяти борошно і додайте в яйця, а також розпушувач, ванільний цукор і яблука. Все змішайте.
4. За смаком насипте кориці і добре розмішайте. Вилийте масу в форму.
5. У духовку, розігріту до 180 градусів, поставте форму, випікайте до золотистого кольору. Після виключення духовки можна залишити шарлотку там на 20-30 хвилин.
Шарлотка з хрусткою скоринкою
Складові
Яйце куряче 3 штуки
Пшеничне борошно 1 склянка
Цукор 1 стакан
Кислі яблука 3 штуки
Рослинна олія 2 столові ложки
Інструкція приготування 40 хвилин
1. Вимийте 3 невеликих яблука і наріжте їх на полукружкі товщиною 2 мм.
2. Збийте 3 яйця. Продовжуйте до тих пір, поки маса не припинить збільшуватися в об’ємі.
3. Додайте в яєчну масу склянку цукру, збийте.
4. Додайте склянку борошна і збийте міксером так, щоб маса була однорідною.
5. Візьміть форму (оптимально — 24 см в діаметрі) і змастити дно і стінки соняшниковою олією.
6. Викладіть порізані яблука.
7. Вилийте тісто у форму поверх яблук і поставте в розігріту духовку (180 градусів) на 30 хвилин.
Порада
У тісто можна додати корицю.
Шоколадно-бананова шарлотка
Складові
Яйце куряче 4 штуки
Банани 2 штуки
Розпушувач 1 чайна ложка
Білий дрібний цукор 1 склянка
Кукурудзяне борошно 1 склянка
Темний шоколад 100 г
Інструкція приготування 30 хвилин
1. Жовтки розтираємо з цукром, додаємо розпушувач, борошно, нарізані кружечками банани і розтоплений в мікрохвильовці шоколад. Перемішуємо.
2. Білки збиваємо в піну і акуратно підмішуємо в тісто.
3. Тісто викладаємо у форму, я брала одноразову форму з фольги для кексів.
4. Випікаємо в духовці при 200 градусах, накривши фольгою. Якщо не накривати, то важке тісто з кукурудзяного борошна швидко підгорає зверху.
Полрада
Цей рецепт можна використовувати в дієті з непереносимістю глютену.
Ніжна шарлотка
Складові
Зелені яблука 3 штуки
Червоні яблука 1 штука
Пшеничне борошно 200 г
Маргарин 50 г
Яйце куряче 3 штуки
Цукор 150 г
Розпушувач 1 чайна ложка
Кориця на смак
Сіль на кінчику ножа
Інструкція приготування 40 хвилин
1. Яблука очистити від шкіри і насіння. Порізати зелені кубиками, в тарілці посипати лимонною кислотою, червоні — тонкими часточками.
2. Міксером збити білки в піну, потроху всипати цукор, по одному ввести жовтки, додати ванілін і розтоплений маргарин, потроху всипати борошно, розпушувач і сіль.
3. Форму змастити маслом, налити тонким шаром готову суміш, викласти нарізані кубиками зелені яблука і залити залишилася сумішшю, викласти по колу часточками всю поверхню.
4. Зверху яблука змастити маслом, посипати корицею і цукром. Запікати 20-25 хвилин при температурі 200 градусів.
Порада
Подавати з морозивом або білковим кремом.
Дієтична шарлотка
Складові
Пшеничне борошно ½ склянки
Геркулес ½ склянки
Яєчний білок 2 штуки
Яйце куряче 1 штука
Мед 3 чайні ложки
Кефір 1 склянка
Розпушувач 1 чайна ложка
Яблуко 6 штук
Інструкція приготування 30 хвилин
1. Змішати борошно пластівці, мед, яйце і білки, додати кефір до консистенції млинцевого тесту. Дати трохи постояти, щоб пластівці набрякли. Додати розпушувач і, за бажанням, корицю (ваніль, какао). Викласти порізані яблука в форму, залити сумішшю. Випікати хвилин 30 при 180-200 градусах.