181 Рецепт Шарлотка яблучна з вершковим маслом

Рецепт Шарлотка яблучна з вершковим маслом


Рецепт Шарлотка яблучна з вершковим маслом

Складові

Яблуко 3 штуки

Пшеничне борошно 200 г

Розпушувач ½ чайної ложки

Яйце куряче 4 штуки

Вершкове масло 50 г

Цукор ½ склянки

Інструкція приготування 50 хвилин

1. Форму для запікання змастити вершковим маслом.
2. Яблука помити, очистити, порізати на дрібні шматочки, але не натирати. Шматочки повинні вийти діаметром 2-3 см. Розкласти їх по дну форми.
3. Поверх яблук дрібними шматочками розкласти / покришити вершкове масло.
4. Для тесту збити яйця, додати цукор і знову збити до розчинення цукру. Додати борошно і знову збити, покласти розпушувач і знову збити. Таким чином суміш вийде максимально повітряної. Тісто має бути досить рідким, як сметана — не робіть його занадто густим.
5. Залити суміш у форму поверх яблук і масла, дати постояти 15-20 хвилин і потім запікайте в розігрітій духовці хвилин 20-30 до готовності при температурі 180 градусів.
6. Перевіряти тісто сірником — якщо тісто не прилипає до сірнику, значить пиріг готовий!

Шарлотка традиційна

Рецепт Шарлотка яблучна з вершковим маслом

Складові

Цукор 1 стакан

Яйце куряче 4 штуки

Пшеничне борошно 1 склянка

Читайте ще:  Рецепт Шарлотка за рецептом Тетяни Арно

Яблуко 1 кг

Сіль на кінчику ножа

Сода ½ чайної ложки

Інструкція приготування

1. Білки збити з половиною склянки цукру.
2. Жовтки збити з цукром, що залишився.
3. З’єднати все разом і поступово додати борошно.
4. Додати сіль і соду.
5. Додати нарізані кубиками яблука.
6. Форму для випікання змастити маслом і посипати манною крупою.
7. Викласти масу в форму і поставити в духовку, розігріту до 180 градусів.
8. Випікати 30-40 хвилин.

Яблучна швидка шарлотка

Рецепт Шарлотка яблучна з вершковим маслом

Складові

Цукор 1 стакан

Яйце куряче 3 штуки

Пшеничне борошно 1 склянка

Яблуко 4 штуки

Вершкове масло 1 столова ложка

Інструкція приготування 40 хвилин

1. Для приготування тіста збийте яйця з цукром, додайте борошно і перемішайте.
2. Наріжте яблука дольками.
3. Змастіть форму для запікання олією, покладіть яблука і залийте зверху тістом. Випікайте до золотистої скоринки.

Шарлотка з кислими яблуками та корицею

Рецепт Шарлотка яблучна з вершковим маслом

Складові

Цукор 1 стакан

Яйце куряче 4 штуки

Пшеничне борошно 1 склянка

Морська сіль щіпка

Яблуко 3 штуки

Розпушувач 2 чайні ложки

Мелена кориця 2 столові ложки

Інструкція приготування 1 годину

1. Нарізати яблука, викласти в форму (перед цим в форму додати оливкове масло), засипати корицю і перемішати.
2. Збити яйця.
3. Почати поступово додавати цукор в ємність з яйцями, безперервно збиваючи.
4. Додати борошно, сіль, а потім розпушувач тесту.
5. Залити яблука масою. Поставити в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів.
6. Готувати 23-30 хвилин.

Порада

Яблука повинні бути кислими. Чи не зменшуйте температуру в духовці. Коли починаєте збивати борошно, збивайте на менших швидкостях (якщо заважаєте міксером).

Шарлотка з корицею та яблуками

Рецепт Шарлотка яблучна з вершковим маслом

Складові

Яблуко 6 штук

Пшеничне борошно 1 склянка

Цукор 1 стакан

Яйце куряче 3 штуки

Кориця 1 столова ложка

сода щіпка

Інструкція приготування 50 хвилин

1. Відокремити білки від жовтків.
2. Збити білки з цукром.
3. Додати жовтки, борошно і соду.
4. Яблука порізати на шматочки, викласти в форму.
5. Посипати корицею.
6. Залити тестом.
7. Випікати в духовці на 220 градусах 30 хвилин.

Читайте ще:  Рецепт Хлібна шарлотка з чорною смородиною

Шарлотка

Рецепт Шарлотка яблучна з вершковим маслом

Складові

Яблуко 7 штук

Пшеничне борошно 1 склянка

Цукор 1 стакан

Яйце куряче 5 штук

Гашене сода 1 чайна ложка

Кориця на смак

Ванільний цукор за смаком

Розпушувач тесту 1 чайна ложка

Інструкція приготування 40 хвилин

1. Очистіть яблука від шкірки, наріжте кубиками розміром 1,5 на 1,5.
2. Відокремте білок яйця від жовтка. Білок збийте, додайте цукор і гашене соду. Окремо збийте жовток і влийте до білка.
3. Просіяти борошно і додайте в яйця, а також розпушувач, ванільний цукор і яблука. Все змішайте.
4. За смаком насипте кориці і добре розмішайте. Вилийте масу в форму.
5. У духовку, розігріту до 180 градусів, поставте форму, випікайте до золотистого кольору. Після виключення духовки можна залишити шарлотку там на 20-30 хвилин.

Шарлотка з хрусткою скоринкою

Рецепт Шарлотка яблучна з вершковим маслом

Складові

Яйце куряче 3 штуки

Пшеничне борошно 1 склянка

Цукор 1 стакан

Кислі яблука 3 штуки

Рослинна олія 2 столові ложки

Інструкція приготування 40 хвилин

1. Вимийте 3 невеликих яблука і наріжте їх на полукружкі товщиною 2 мм.
2. Збийте 3 яйця. Продовжуйте до тих пір, поки маса не припинить збільшуватися в об’ємі.
3. Додайте в яєчну масу склянку цукру, збийте.
4. Додайте склянку борошна і збийте міксером так, щоб маса була однорідною.
5. Візьміть форму (оптимально — 24 см в діаметрі) і змастити дно і стінки соняшниковою олією.
6. Викладіть порізані яблука.
7. Вилийте тісто у форму поверх яблук і поставте в розігріту духовку (180 градусів) на 30 хвилин.

Порада

У тісто можна додати корицю.

Шоколадно-бананова шарлотка

Рецепт Шарлотка яблучна з вершковим маслом

Складові

Яйце куряче 4 штуки

Банани 2 штуки

Розпушувач 1 чайна ложка

Білий дрібний цукор 1 склянка

Кукурудзяне борошно 1 склянка

Темний шоколад 100 г

Інструкція приготування 30 хвилин

1. Жовтки розтираємо з цукром, додаємо розпушувач, борошно, нарізані кружечками банани і розтоплений в мікрохвильовці шоколад. Перемішуємо.
2. Білки збиваємо в піну і акуратно підмішуємо в тісто.
3. Тісто викладаємо у форму, я брала одноразову форму з фольги для кексів.
4. Випікаємо в духовці при 200 градусах, накривши фольгою. Якщо не накривати, то важке тісто з кукурудзяного борошна швидко підгорає зверху.

Читайте ще:  Рецепт Шарлотка з медом і корицею

Полрада

Цей рецепт можна використовувати в дієті з непереносимістю глютену.

Ніжна шарлотка

Рецепт Шарлотка яблучна з вершковим маслом

Складові

Зелені яблука 3 штуки

Червоні яблука 1 штука

Пшеничне борошно 200 г

Маргарин 50 г

Яйце куряче 3 штуки

Цукор 150 г

Розпушувач 1 чайна ложка

Кориця на смак

Сіль на кінчику ножа

Інструкція приготування 40 хвилин

1. Яблука очистити від шкіри і насіння. Порізати зелені кубиками, в тарілці посипати лимонною кислотою, червоні — тонкими часточками.
2. Міксером збити білки в піну, потроху всипати цукор, по одному ввести жовтки, додати ванілін і розтоплений маргарин, потроху всипати борошно, розпушувач і сіль.
3. Форму змастити маслом, налити тонким шаром готову суміш, викласти нарізані кубиками зелені яблука і залити залишилася сумішшю, викласти по колу часточками всю поверхню.
4. Зверху яблука змастити маслом, посипати корицею і цукром. Запікати 20-25 хвилин при температурі 200 градусів.

Порада

Подавати з морозивом або білковим кремом.

Дієтична шарлотка

Рецепт Шарлотка яблучна з вершковим маслом

Складові

Пшеничне борошно ½ склянки

Геркулес ½ склянки

Яєчний білок 2 штуки

Яйце куряче 1 штука

Мед 3 чайні ложки

Кефір 1 склянка

Розпушувач 1 чайна ложка

Яблуко 6 штук

Інструкція приготування 30 хвилин

1. Змішати борошно пластівці, мед, яйце і білки, додати кефір до консистенції млинцевого тесту. Дати трохи постояти, щоб пластівці набрякли. Додати розпушувач і, за бажанням, корицю (ваніль, какао). Викласти порізані яблука в форму, залити сумішшю. Випікати хвилин 30 при 180-200 градусах.

По теме: ( из рубрики Рецепти Шарлотка )

    Оставить отзыв

    Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

    *
    *

    Роздiли
    Top