187 Рецепт Шарлотка з медом і корицею

Рецепт Шарлотка з медом і корицею


Содержание

Рецепт Шарлотка з медом і корицею

Складові

Яйце куряче 2 штуки

Пшеничне борошно 150 г

Сіль ⅓ чайної ложки

Сода ⅓ чайної ложки

Мелена кориця ⅓ чайної ложки

Вершкове масло 100 г

Мед 3 столові ложки

Яблуко 3 штуки

Інструкція приготування 45 хвилин

1. Розтопити на повільному вогні вершкове масло і мед.
2. Розмішати до однорідної маси яйця, сіль, просіяне борошно, гашене лимонним соком соду і корицю.
3. Влити в тісто розтоплений мед з маслом і розмішати.
4. Яблука очистити від шкірки, порізати на дольки і додати в отриману масу.
5. Форму змастити маслом, влити тісто і поставити в розігріту до 170 градусів духовку на 40-45 хвилин.

Шарлотка з вишнею

Рецепт Шарлотка з медом і корицею

Складові

Вершкове масло 90 г

Цукор 90 г

Пшеничне борошно 70 г

Розпушувач 1 чайна ложка

Вишня 200 г

Яйце куряче 2 штуки

Інструкція приготування 40 хвилин

1. Розігріти духовку до 180 градусів.
2. Масло розтерти з цукром в однорідну масу.
3. По одному ввести в масу яйця.
4. Розпушувач змішати з борошном, додати до приготовленої масі.
5. Форму для випікання змастити маслом або маргарином.
6. Вилити в форму половину тіста, викласти вишню і залити залишилася частиною тіста.
7. Накрити папером для випікання.
8. Випікати 35-40 хвилин.
9. Чи можна подавати, прикрасивши кулькою морозива

Яблучна шарлотка з цукровою скоринкою

Рецепт Шарлотка з медом і корицею

Складові

Антонівські яблука 5 штук

Цукор 300 г

Пшеничне борошно 1 склянка

Читайте ще:  Рецепт Шарлотка яблучна з вершковим маслом

Сметана 20% -ва 4 столові ложки

Розпушувач тесту 1 чайна ложка

Ванілін 3 г

Вершкове масло 50 г

Яйце куряче 4 штуки

Інструкція приготування 1 годину

1. Збити цукор і яйця. Додати сметану, змішати.
2. Всипати склянку борошна, змішаної з чайною ложкою розпушувача і ваніліном на кінчику ножа.
3. Форму для випічки змастити вершковим маслом і дно посипати 2-3 ложками цукру.
4. Викласти в форму нарізані яблука (краще щільні і ароматні — Антонівка, наприклад) і залити тестом.
5. Випікати в духовці 40-45 хвилин (готовність визначити паличкою) при 180 градусах.

Ананасова шарлотка

Рецепт Шарлотка з медом і корицею

Складові

Пшеничне борошно 1 склянка

Цукор 1 стакан

Консервований ананас 1 банка

Яблуко 2 штуки

Яйце куряче 3 штуки

Інструкція приготування

1. Відокремити білки від жовтків. Білки збити з 1/2 склянки цукру (додаючи його поступово) в круту піну. Жовтки розтерти з 1/2 склянки цукру. З’єднати білки з жовтками. Додати просіяне борошно. Тісто готове, якщо набуло консистенції густої сметани.
2. Дно форми або сковороди змастити олією, розкласти шматочки яблук і ананасів. Поверх фруктів вилити тісто. Випікати до золотистого кольору при температурі 180 градусів протягом приблизно 40 хвилин. Показник готовності пирога — на сірнику, опущеною в тісто, не повинно залишатися тесту

Вишнева шарлотка

Рецепт Шарлотка з медом і корицею

Складові

Цукор ¾ склянки

Пшеничне борошно 1 склянка

Яйце куряче 3 штуки

Заморожена вишня 300 г

Вершкове масло 1 столова ложка

Мелена кориця на смак

Ваніль за смаком

Інструкція приготування 40 хвилин

1. Змішати міксером яйця і цукор, додати борошно, корицю і вміст стручка ванілі.
2. Ягоди викласти на змащену маслом форму. Залити тестом.
3. Випікати при температурі 180 градусів до готовності.

Яблучна шарлотка з корицею і родзинками

Рецепт Шарлотка з медом і корицею

Складові

Яблуко 7 штук

Пшеничне борошно 1 склянка

Цукор 1 стакан

Яйце куряче 3 штуки

Оцет 1 столова ложка

Сода ½ чайної ложки

Мелена кориця на смак

Ізюм 50 г

Маргарин 40 г

Панірувальні сухарі 20 г

Інструкція приготування 45 хвилин

1. Змішуємо цукор і яйця. Збиваємо суміш до появи білої пінки.
2. Додаємо борошно, перемішуємо до однорідної маси.
3. Вносимо в масу соду, погашену оцтом.
4. Додаємо до суміші родзинки і корицю, знову перемішуємо. Тісто готове.
5. Яблука очищаємо від шкірки, серцевини і насіння і ріжемо невеликими шматочками неправильної форми.
6. Змащуємо маргарином форму для випічки і засипаємо панірувальними сухарями. Викладаємо на форму яблука і зверху заливаємо тестом. Ми залишаємо на 5 хвилин, щоб тісто огорнуло яблука повністю.
7. Відправляємо форму в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. Шарлотка готова.

Читайте ще:  Рецепт Хлібна шарлотка з чорною смородиною

Порада

Рекомендується подавати з ванільним морозивом.

Шарлотка дитяча

Рецепт Шарлотка з медом і корицею

Складові

Цукор 200 г

Пшеничне борошно 200 г

Яйце куряче 3 штуки

Ізюм 30 г

Яблуко 1 штука

Вершкове масло 20 г

Лимонний сік 1 чайна ложка

Сода на кінчику ножа

Мигдальні пластівці 10 г

Цукрова пудра 20 г

Інструкція приготування 45 хвилин

1. Білки відокремити від жовтків. В окремій мисці збити віночком білки разом з цукром в густу піну (якщо довго збивати, можна буде обійтися без додавання соди). Додати жовтки, знову збити. Не перестаючи збивати, тонкою цівкою поступово всипати все борошно, яку потрібно попередньо просіяти. За бажанням додати соду, гашене лимонним соком. Добре перемішати.
2. Яблуко порізати дольками, не видаляючи шкіри. Підготувати форми (краще використовувати невеликі силіконові форми, 2 штуки). Змастити їх розм’якшеним маслом. Якщо форми мають декор, потрібно викласти приблизно по 1 столовій ложці тесту на дно форм, щоб воно його покрило. Потім викласти по половині родзинок і яблучних часточок. Залити тестом так, щоб кожна форма була заповнена на 2/3 об’єму. Пекти при 200 градусах до готовності. готовність перевірити зубочисткою.
3. Готові шарлотки остудити, посипати цукровою пудрою і мигдальними пелюстками. також можна використовувати будь-який кондитерський декор.

Веганська шарлотка

Рецепт Шарлотка з медом і корицею

Складові

Пшеничне борошно вищого сорту 1 стакан

Сода 1 чайна ложка

Лимонний сік 2 столові ложки

Цукор 90 г

Ванільний цукор ½ чайної ложки

Кориця ¼ чайної ложки

Мелений імбир 0,125 чайної ложки

Рослинна олія 1 столова ложка

Вода ½ склянки

Заморожена вишня 200 г

Інструкція приготування 1 годину

1. Змішати борошно, соду, цукор, ванільний цукор, корицю і імбир.
2. Додати масло і начинку (вишню не розморожувати), лимонний сік, і в останню чергу влити воду.
3. Ретельно перемішати і залишити на 10 хвилин, щоб з’явилися пухирці і тісто трохи підійшло.
4. Заздалегідь розігріти духовку до 180 градусів. Випікати 30-40 хвилин, потім перевірити готовність дерев’яною паличкою (проткнути шарлотку — паличка повинна залишитися сухою).

Читайте ще:  Рецепт Шарлотка за рецептом Тетяни Арно

Порада

Вся шарлотка 1070 ккал, а один шматочок — всього 135 ккал! Можна замінити воду на молоко, а начинку вибрати на свій смак!

Швидка яблучна шарлотка

Рецепт Шарлотка з медом і корицею

Складові

Пшеничне борошно 1 склянка

Цукор 1 стакан

Яйце куряче 4 штуки

Яблуко 2 штуки

Інструкція приготування 30 хвилин

1. Ретельно перемішати 4 яйця з цукром після чого ввести муку, потім ще раз перемішати.
2. Нарізати яблуко на шматочки і перемішати з тестом.
3. Форму для шарлотки змастити вершковим маслом і присипати манною крупою, для того щоб шарлотка не прилипала до форми.
4. У форму викласти ретельно перемішане тісто і поставити в розігріту до 180 градусів духовку.
5. Випікати до утворення золотистої скоринки. Готовність визначити проколом кухарський голкою або зубочисткою.

Низькокалорійна шарлотка

Рецепт Шарлотка з медом і корицею

Складові

Житнє борошно 50 г

Яйце куряче 1 штука

Яблуко 2 штуки

Розпушувач 1 чайна ложка

Цукор 6 чайних ложок

Кориця на смак

Знежирений кефір 200 г

Інструкція приготування 1 годину

1. Яблука очистити від шкірки і серцевини, нарізати шматочками і викласти в форму.
2. Збити яйце з цукром, додати кефір, просіяне борошно і розпушувач, замісити тісто.
3. Залити тестом яблука і випікати 30-50 хвилин при 190 градусах до рум’яної скоринки.

Порада

Калорійність 101 ккал на 100 грам, якщо замінити цукор цукрозамінником (6-7 таблеток), то калорійність складе 79 ккал.

Яблучно-грушева шарлотка

Рецепт Шарлотка з медом і корицею

Складові

Цукор 1 стакан

Яйце куряче 3 штуки

Кефір 60 мл

Сметана 15% -ва 60 г

Оцет ½ столової ложки

Сода ½ чайної ложки

Груші 2 штуки

Яблуко 2 штуки

Пшеничне борошно 2 склянки

кориця щіпка

Інструкція приготування 1 година 10 хвилин

1. Яйця, цукор, кефір і сметану ретельно збити міксером.
2. Додати соду, погашену оцтом, борошно і корицю і перемішати. Тісто має вийти не сильно рідке, як на оладки. При необхідності можна додати ще борошна.
3. Яблука та груші нарізати на четвертинки і тоненько нашаткувати. Викласти їх у форму (її можна попередньо змастити маслом рослинним) і залити тестом. Можна перемішати тісто і начинку, щоб тісто рівномірно розподілилося між фруктами.
4. Випікати 40-50 хвилин при температурі 200 градусів.

Порада

Можна не робити мікс сметана / кефір, а взяти щось одне (подвійну порцію). Можна використовувати тільки яблука, без груш.

По теме: ( из рубрики Рецепти Шарлотка )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top