200 Рецепт Шарлотка за рецептом Тетяни Арно

Рецепт Шарлотка за рецептом Тетяни Арно


Содержание

Рецепт Шарлотка за рецептом Тетяни Арно

Складові

Цукор 1 стакан

Яйце куряче 3 штуки

Яблуко 4 штуки

Сухофрукти 80 г

Волоські горіхи 40 г

Кальвадос 20 мл

Мелена кориця 5 г

Пшеничне борошно 1 склянка

Інструкція приготування 40 хвилин

1. Яблука позбавити від серцевини і порізати тонкими часточками. Викласти в круглу форму для випікання. Курагу подрібнити і додати до яблук. Туди ж викласти родзинки. Горіхи подрібнити руками і додати до яблук і сухофруктів. Скропити невеликою кількістю кальвадосу і посипати корицею.
2. Борошно просіяти. Змішати в глибокій мисці зі склянкою цукрового піску і 3 яйцями. Замісити тісто з допомогою виделки. У процесі замішування влити кальвадос. Готовим тестом залити яблука і сухофрукти.
3. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці до готовності 30-35 хвилин.

Сметанна шарлотка з яблуками і волоськими горіхами

Рецепт Шарлотка за рецептом Тетяни Арно

Складові

Пшеничне борошно 1,25 склянки

Цукор 1 стакан

Яєчний жовток 4 штуки

Мелена кориця 2 столові ложки

Яблуко 3 штуки

Ванільний цукор 1 г

Розпушувач 10 г

Товчені волоські горіхи 85 г

Селянська сметана 1 склянка

Інструкція приготування 40 хвилин

1. Збити цукор з яєчними жовтками.
2. Додати ванілін, розпушувач, мелений волоський горіх, корицю, сметану. Все перемішати до однорідної маси.
3. Поступово, ретельно перемішуючи, всипати борошно.
4. Перемішати всі з дрібно нарізаними яблуками.
5. Піч в розігрітій духовці при 190 градусах хвилин 40-45.

Читайте ще:  Рецепт Шарлотка з медом і корицею

Шарлотка з житнім борошном, яблуками і сливою

Рецепт Шарлотка за рецептом Тетяни Арно

Складові

Яйце куряче 3 штуки

Цукор 170 г

Житнє борошно 2 столові ложки

Пшеничне борошно 1 столова ложка

Волоські горіхи за смаком

Мелена кориця на смак

Яблуко 1 штука

Цукрова пудра за смаком

Мюслі за смаком

Інструкція приготування 1 година 40 хвилин

1. Для тесту як зазвичай збиваємо яйця з неповним склянкою цукром. Але на цей раз беремо не два, а три яйця. Збиваємо до стану повітряної піни. Обсяг в мисці повинен збільшитися мінімум удвічі.
2. Далі, як завжди, борошно, але для різноманітності ми візьмемо дві столові ложки житнього борошна і додаємо столову ложку пшеничного.
3. У тісто додаємо чайну ложку розпушувача, ваніліну і жменя волоських горіхів.
4. Форму гарненько змащуємо вершковим маслом, не забуваємо про борту.
5. Замість сухарів, а хтось ще й манку примудряється використовувати, насипаємо на дню тонким шаром мюслі. Чим більш винахідливими у вас склад мюслів, тим краще. Якщо в них входять горішки, мед і фрукти, то взагалі чудово.
6 Ріжемо яблука — багато, дуже багато! Ріжемо сливу — також багато (до речі, сливу можна замінити чорною смородиною — теж буде чудово!). Форма повинна бути заповнена повністю і навіть з невеликою гіркою.

7. Потім заливаємо тестом.
8. Ставимо в духовку, печемо при температурі 180 градусів, на нижньому рівні протягом 50-60 хвилин. Готовність перевіряйте зубочисткою. Вона повинна бути сухою, ну або якщо мокрою, то точно не в тесті.
9. Коли шарлотка приготується, залишаємо її якийсь час у духовці, дверцята злегка прочинені.
10. Потім виймаємо, злегка трясемо форму, якщо пиріг пристав до стінок, проводимо тієї ж зубочисткою по стінках і перевертаємо на блюдо. Коли пиріг остаточно остигає, посипаємо його зверху цукровою пудрою і корицею.
11. Є починаєте в той момент, коли захочеться. Хто любить теплий — теплим, можна з морозивом, хто холодним — холодним. Я іноді поливаю зверху кленовим сиропом. Їжте обов’язково маленької вилочкою, смакуючи і з задоволенням.

Порада

Відразу попереджаю у відрізаного шматка, швидше за все, не вийде зберегти звичну форму. Не хвилюйтесь. Її і не повинно бути. Якщо відрізаний шматок розвалюється — це вірна ознака того, що ви зробили все правильно. У вас вийшли дуже смачні, запечені ягоди і фрукти з невеликим кількість ніжного тіста.

Читайте ще:  Рецепт Шарлотка яблучна з вершковим маслом

Шарлотка з горіхами і корицею

Рецепт Шарлотка за рецептом Тетяни Арно

Складові

Яблуко 6 штук

Пшеничне борошно 1 склянка

Цукор 1 стакан

Яйце куряче 3 штуки

Кориця 1 столова ложка

Розпушувач 1 чайна ложка

Маргарин 10 г

Горіхи 30 г

Інструкція приготування 45 хвилин

1. Форму для випікання помістити в нагріту духовку.
2. Три яйця збити до піни, всипати цукор, борошно і збивати ще 5-7 хвилин.
3. Додати ванілін, корицю і розпушувач. Ретельно перемішати.
4. Додати нарізані кубиками яблука.
5. Підігріту форму змастити маргарином і зверху обсипати горіхами або борошном.
6. Влити тісто у форму і поставити в духовку на 35 хвилин.

Домашня шарлотка

Рецепт Шарлотка за рецептом Тетяни Арно

Складові

Пшеничне борошно 1 склянка

Тростинний цукор 1 склянка

Яйце куряче 4 штуки

Яблуко 5 штук

Вершкове масло 1 чайна ложка

Інструкція приготування 35 хвилин

1. Розігріти духовку до 180-200 градусів.
2. Круглу форму вистилати папером для випічки, змастити вершковим маслом.
3. Яблука нарізати тонкими часточками, викласти в форму для випічки.
4. Білки відокремити від жовтків. Білки збити.
5. Жовтки відправити в миску, туди ж висипати борошно і цукор, добре розтерти.
6. Обережно вмішати білки. Добре перемішати, злегка збити виделкою.
7. Суміш вилити на яблука.
8. Надіслати в духову шафу хвилин на 20-30 до готовності.

Проста яблучна шарлотка

Рецепт Шарлотка за рецептом Тетяни Арно

Складові

Цукор 1 стакан

Яйце куряче 3 штуки

Пшеничне борошно 1 склянка

Яблуко ½ кг

Інструкція приготування 30 хвилин

1. Взяти яблука, відчистити від шкірки і насіння. Порізати тоненькими шматочками, викласти на попередньо змащену маслом форму для запікання.
2. Потім збити три яйця з однією склянкою цукру, в наслідок додати склянку борошна.
3. Всю суміш вилити на яблука і запікати 30 хвилин.

Шарлотка з тертими яблуками

Рецепт Шарлотка за рецептом Тетяни Арно

Складові

Яйце куряче 5 штук

Пшеничне борошно 3 столові ложки

Цукор 5 столових ложок

Сода 1 чайна ложка

Рослинна олія 1 столова ложка

Яблуко 15 штук

Читайте ще:  Рецепт Хлібна шарлотка з чорною смородиною

Інструкція приготування 15 хвилин

1. Яблука очистити від насіння і натерти на крупній тертці.
2. Взяти миску і збити яйця з цукром.
3. Поступово додавати борошно і соду.
4. Розігріти деко і змастити маслом.
5. Покласти чистий листок паперу.
6. Зверху паперу покласти яблука і полити кремом. Запікати протягом 15-20 хвилин.

Повітряна шарлотка з корицею

Рецепт Шарлотка за рецептом Тетяни Арно

Складові

Яблуко 5 штук

Маргарин 170 г

Цукор 1,5 склянки

Кориця на смак

Гашене сода на кінчику ножа

Яйце куряче 4 штуки

Пшеничне борошно 1 склянка

Інструкція приготування 40 хвилин

1. Порізати яблука на тонкі, невеликі шматки.
2. Змішати яйця з цукром, збити, додати гашене соду. Розтопити маргарин і влити його в яйця, після додати борошно. У тісто додати яблука і ретельно перемішати.
3. У глибоку форму покласти пергамент (або будь-яку іншу папір для готування), добре змащену маслом. Вилити тісто з яблуками. Зверху посипати цукром, змішаним з корицею.
4. Готувати в духовці 40 хвилин при температурі не менше 200 градусів.

Шарлотка з цільнозерновий борошна

Рецепт Шарлотка за рецептом Тетяни Арно

Складові

Борошно грубого помелу 1 стакан

Цукор 1 стакан

Яйце куряче 3 штуки

Антонівські яблука 4 штуки

Інструкція приготування 40 хвилин

1. Яблука очистити, нарізати шматочками і покласти в форму (зручно в силіконову, так як можна не змащувати маслом).
2. Збити яйця з цукром, додати просіяне борошно і ретельно розмішати.
3. Викласти готове тісто на яблука.
4. Випікати в духовці при 180 градусах на найнижчому рівні 40 хвилин.

Порада

У разі, якщо яблука кисло-солодкі або солодкі, необхідно зменшити кількість цукру до 2/3 і 0,5 склянки відповідно. Немає необхідності додавати розпушувач або соду. Смачного!

Пишна шарлотка з грушами і бананом

Рецепт Шарлотка за рецептом Тетяни Арно

Складові

Пшеничне борошно 2 склянки

Цукор 2,5 склянки

Яйце куряче 5 штук

Груші за смаком

Банани 1 штука

Інструкція приготування 45 хвилин

1. Яйця збити з цукром. Додати борошно і ретельно перемішати. Груші дрібно нарізати і змішати з тестом. Форму для випікання змастити вершковим маслом і вилити тісто у форму. Банани порізати кільцями і викласти зверху.
2. Запікати при температурі 180 градусів до рум’яної скоринки (приблизно, хвилин 40).

По теме: ( из рубрики Рецепти Шарлотка )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top