Рецепт Шарлотка за рецептом Тетяни Арно
Содержание
- 1 Рецепт Шарлотка за рецептом Тетяни Арно
- 1.1 Сметанна шарлотка з яблуками і волоськими горіхами
- 1.2 Шарлотка з житнім борошном, яблуками і сливою
- 1.3 Шарлотка з горіхами і корицею
- 1.4 Домашня шарлотка
- 1.5 Проста яблучна шарлотка
- 1.6 Шарлотка з тертими яблуками
- 1.7 Повітряна шарлотка з корицею
- 1.8 Шарлотка з цільнозерновий борошна
- 1.9 Пишна шарлотка з грушами і бананом
Рецепт Шарлотка за рецептом Тетяни Арно
Складові
Цукор 1 стакан
Яйце куряче 3 штуки
Яблуко 4 штуки
Сухофрукти 80 г
Волоські горіхи 40 г
Кальвадос 20 мл
Мелена кориця 5 г
Пшеничне борошно 1 склянка
Інструкція приготування 40 хвилин
1. Яблука позбавити від серцевини і порізати тонкими часточками. Викласти в круглу форму для випікання. Курагу подрібнити і додати до яблук. Туди ж викласти родзинки. Горіхи подрібнити руками і додати до яблук і сухофруктів. Скропити невеликою кількістю кальвадосу і посипати корицею.
2. Борошно просіяти. Змішати в глибокій мисці зі склянкою цукрового піску і 3 яйцями. Замісити тісто з допомогою виделки. У процесі замішування влити кальвадос. Готовим тестом залити яблука і сухофрукти.
3. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці до готовності 30-35 хвилин.
Сметанна шарлотка з яблуками і волоськими горіхами
Складові
Пшеничне борошно 1,25 склянки
Цукор 1 стакан
Яєчний жовток 4 штуки
Мелена кориця 2 столові ложки
Яблуко 3 штуки
Ванільний цукор 1 г
Розпушувач 10 г
Товчені волоські горіхи 85 г
Селянська сметана 1 склянка
Інструкція приготування 40 хвилин
1. Збити цукор з яєчними жовтками.
2. Додати ванілін, розпушувач, мелений волоський горіх, корицю, сметану. Все перемішати до однорідної маси.
3. Поступово, ретельно перемішуючи, всипати борошно.
4. Перемішати всі з дрібно нарізаними яблуками.
5. Піч в розігрітій духовці при 190 градусах хвилин 40-45.
Шарлотка з житнім борошном, яблуками і сливою
Складові
Яйце куряче 3 штуки
Цукор 170 г
Житнє борошно 2 столові ложки
Пшеничне борошно 1 столова ложка
Волоські горіхи за смаком
Мелена кориця на смак
Яблуко 1 штука
Цукрова пудра за смаком
Мюслі за смаком
Інструкція приготування 1 година 40 хвилин
1. Для тесту як зазвичай збиваємо яйця з неповним склянкою цукром. Але на цей раз беремо не два, а три яйця. Збиваємо до стану повітряної піни. Обсяг в мисці повинен збільшитися мінімум удвічі.
2. Далі, як завжди, борошно, але для різноманітності ми візьмемо дві столові ложки житнього борошна і додаємо столову ложку пшеничного.
3. У тісто додаємо чайну ложку розпушувача, ваніліну і жменя волоських горіхів.
4. Форму гарненько змащуємо вершковим маслом, не забуваємо про борту.
5. Замість сухарів, а хтось ще й манку примудряється використовувати, насипаємо на дню тонким шаром мюслі. Чим більш винахідливими у вас склад мюслів, тим краще. Якщо в них входять горішки, мед і фрукти, то взагалі чудово.
6 Ріжемо яблука — багато, дуже багато! Ріжемо сливу — також багато (до речі, сливу можна замінити чорною смородиною — теж буде чудово!). Форма повинна бути заповнена повністю і навіть з невеликою гіркою.
7. Потім заливаємо тестом.
8. Ставимо в духовку, печемо при температурі 180 градусів, на нижньому рівні протягом 50-60 хвилин. Готовність перевіряйте зубочисткою. Вона повинна бути сухою, ну або якщо мокрою, то точно не в тесті.
9. Коли шарлотка приготується, залишаємо її якийсь час у духовці, дверцята злегка прочинені.
10. Потім виймаємо, злегка трясемо форму, якщо пиріг пристав до стінок, проводимо тієї ж зубочисткою по стінках і перевертаємо на блюдо. Коли пиріг остаточно остигає, посипаємо його зверху цукровою пудрою і корицею.
11. Є починаєте в той момент, коли захочеться. Хто любить теплий — теплим, можна з морозивом, хто холодним — холодним. Я іноді поливаю зверху кленовим сиропом. Їжте обов’язково маленької вилочкою, смакуючи і з задоволенням.
Порада
Відразу попереджаю у відрізаного шматка, швидше за все, не вийде зберегти звичну форму. Не хвилюйтесь. Її і не повинно бути. Якщо відрізаний шматок розвалюється — це вірна ознака того, що ви зробили все правильно. У вас вийшли дуже смачні, запечені ягоди і фрукти з невеликим кількість ніжного тіста.
Шарлотка з горіхами і корицею
Складові
Яблуко 6 штук
Пшеничне борошно 1 склянка
Цукор 1 стакан
Яйце куряче 3 штуки
Кориця 1 столова ложка
Розпушувач 1 чайна ложка
Маргарин 10 г
Горіхи 30 г
Інструкція приготування 45 хвилин
1. Форму для випікання помістити в нагріту духовку.
2. Три яйця збити до піни, всипати цукор, борошно і збивати ще 5-7 хвилин.
3. Додати ванілін, корицю і розпушувач. Ретельно перемішати.
4. Додати нарізані кубиками яблука.
5. Підігріту форму змастити маргарином і зверху обсипати горіхами або борошном.
6. Влити тісто у форму і поставити в духовку на 35 хвилин.
Домашня шарлотка
Складові
Пшеничне борошно 1 склянка
Тростинний цукор 1 склянка
Яйце куряче 4 штуки
Яблуко 5 штук
Вершкове масло 1 чайна ложка
Інструкція приготування 35 хвилин
1. Розігріти духовку до 180-200 градусів.
2. Круглу форму вистилати папером для випічки, змастити вершковим маслом.
3. Яблука нарізати тонкими часточками, викласти в форму для випічки.
4. Білки відокремити від жовтків. Білки збити.
5. Жовтки відправити в миску, туди ж висипати борошно і цукор, добре розтерти.
6. Обережно вмішати білки. Добре перемішати, злегка збити виделкою.
7. Суміш вилити на яблука.
8. Надіслати в духову шафу хвилин на 20-30 до готовності.
Проста яблучна шарлотка
Складові
Цукор 1 стакан
Яйце куряче 3 штуки
Пшеничне борошно 1 склянка
Яблуко ½ кг
Інструкція приготування 30 хвилин
1. Взяти яблука, відчистити від шкірки і насіння. Порізати тоненькими шматочками, викласти на попередньо змащену маслом форму для запікання.
2. Потім збити три яйця з однією склянкою цукру, в наслідок додати склянку борошна.
3. Всю суміш вилити на яблука і запікати 30 хвилин.
Шарлотка з тертими яблуками
Складові
Яйце куряче 5 штук
Пшеничне борошно 3 столові ложки
Цукор 5 столових ложок
Сода 1 чайна ложка
Рослинна олія 1 столова ложка
Яблуко 15 штук
Інструкція приготування 15 хвилин
1. Яблука очистити від насіння і натерти на крупній тертці.
2. Взяти миску і збити яйця з цукром.
3. Поступово додавати борошно і соду.
4. Розігріти деко і змастити маслом.
5. Покласти чистий листок паперу.
6. Зверху паперу покласти яблука і полити кремом. Запікати протягом 15-20 хвилин.
Повітряна шарлотка з корицею
Складові
Яблуко 5 штук
Маргарин 170 г
Цукор 1,5 склянки
Кориця на смак
Гашене сода на кінчику ножа
Яйце куряче 4 штуки
Пшеничне борошно 1 склянка
Інструкція приготування 40 хвилин
1. Порізати яблука на тонкі, невеликі шматки.
2. Змішати яйця з цукром, збити, додати гашене соду. Розтопити маргарин і влити його в яйця, після додати борошно. У тісто додати яблука і ретельно перемішати.
3. У глибоку форму покласти пергамент (або будь-яку іншу папір для готування), добре змащену маслом. Вилити тісто з яблуками. Зверху посипати цукром, змішаним з корицею.
4. Готувати в духовці 40 хвилин при температурі не менше 200 градусів.
Шарлотка з цільнозерновий борошна
Складові
Борошно грубого помелу 1 стакан
Цукор 1 стакан
Яйце куряче 3 штуки
Антонівські яблука 4 штуки
Інструкція приготування 40 хвилин
1. Яблука очистити, нарізати шматочками і покласти в форму (зручно в силіконову, так як можна не змащувати маслом).
2. Збити яйця з цукром, додати просіяне борошно і ретельно розмішати.
3. Викласти готове тісто на яблука.
4. Випікати в духовці при 180 градусах на найнижчому рівні 40 хвилин.
Порада
У разі, якщо яблука кисло-солодкі або солодкі, необхідно зменшити кількість цукру до 2/3 і 0,5 склянки відповідно. Немає необхідності додавати розпушувач або соду. Смачного!
Пишна шарлотка з грушами і бананом
Складові
Пшеничне борошно 2 склянки
Цукор 2,5 склянки
Яйце куряче 5 штук
Груші за смаком
Банани 1 штука
Інструкція приготування 45 хвилин
1. Яйця збити з цукром. Додати борошно і ретельно перемішати. Груші дрібно нарізати і змішати з тестом. Форму для випікання змастити вершковим маслом і вилити тісто у форму. Банани порізати кільцями і викласти зверху.
2. Запікати при температурі 180 градусів до рум’яної скоринки (приблизно, хвилин 40).