237 Рецепт Чахохбілі з курки

Рецепт Чахохбілі з курки


Рецепт Чахохбілі з курки

Складові

Помідори 1 кг

Курка 1 кг

Томатна паста 2 столові ложки

Цибуля ріпчаста 500 г

Часник 4 зубчики

Хмелі-сунелі 1 чайна ложка

Мелений коріандр 1 чайна ложка

Шафран 1 чайна ложка

Вершкове масло 1 столова ложка

Сіль за смаком

Рослинна олія 1 столова ложка

Мелений червоний перець за смаком

Лимон ½ штуки

Картопля ½ кг

Свіжий червоний перець 1 штука

Інструкція приготування

1. Розрізати курку на невеликі шматочки (по 3-4 на порцію), скласти в каструлю або глибоку сковороду, попередньо налити рослинне масло, і поставити гасити під закритою кришкою.
2. Поки гаситься курка, дрібно нарізати і згасити помідори (можна протерти їх через друшляк) з додаванням томатної пасти.
3. Злити в окремий посуд сік від курки. Додати вершкове масло, дрібно нарізану цибулю, перець, спеції, часник і посмажити до утворення скоринки, дуже часто помішуючи.
4. Додати в курку дуже гарячий сік, помідори. Якщо соусу мало, додати гарячу воду або бульйон, щоб рідина покрила шматки курки.
5. Щільно закрити кришкою, зменшити вогонь (має трохи булькати). Лук, перець і томати повинні в кінці практично розчинитися, а куряче м’ясо — відставати від кісток. У блюдо можна додати окремо зварений і протертий картопля.
6. Подавати, прикрасивши тонкими кружальцями лимона і зеленню.

Чахохбілі з білим вином

Рецепт Чахохбілі з курки

Складові

Цибуля ріпчаста 5 головок

Курка 1 штука

Помідори 4 штуки

Біле сухе вино ½ склянки

Кінза 1 пучок

Морська сіль за смаком

Перець мелений чорний за смаком

Інструкція приготування

1. Ріжемо курку на шматки — ноги окремо, крила окремо, грудку можна розрізати на дві частини. Взагалі-то, у всіх класичних рецептах написано, що птицю для чахохбілі треба різати на 17 шматків, але сьогодні ці шматки ніхто вже не вважає.
2. Відрізаємо від курки шматки жиру, дрібно ріжемо цибулю, кидаємо на сковорідку і на курячому жирі тушкуємо цей цибулю до тих пір, поки він не стане напівпрозорим. Можна до жиру додати шматок вершкового або краплю рослинного масла, щоб цибуля не пригоріла.
3. Кладемо курку і цибулю в каструлю, додаємо десь півсклянки води (замість води можна влити вино), накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні хвилин сорок.
4. Беремо стиглі помідори (чим смачніше помідори, тим смачніше чахохбілі) і заливаємо їх окропом: тоді шкурка з них знімається — як панчоху. Ріжемо і мнемо помідори, хоча можна їх і не різати, а цілком кидати в каструлю з куркою. Помідори розчиняються і починають кипіти.
5. Додаємо в каструлю дрібно нарізану зелень кінзи. Солимо і перчимо і тушкуємо ще хвилин двадцять. Подаємо чахохбілі на стіл гарячим.

Порада

У Тушетії ми пробували чахохбілі, в яке додавали сирі яйця. А деякі взагалі заправляють чахохбілі НЕ помідорами, а тархуном і сливами ткемалі (приблизно півсклянки слив на 1 курку) — виходить дуже смачно і незвично.

Чахохбілі з печерицями

Рецепт Чахохбілі з курки

Складові

Цибуля ріпчаста 1 головка

Курка 2 кг

Помідори 4 штуки

Морква 2 штуки

Часник 5 зубчиків

Печериці 300 г

Вершкове масло 40 г

Суміш перців за смаком

Сіль за смаком

Суміш спецій для птиці 2 чайні ложки

Пшеничне борошно 4 столові ложки

Бульйонний кубик 1 штука

Соєвий соус 2 столові ложки

Зелень за смаком

Інструкція приготування 1 година 30 хвилин

1. Курку помийте, розріжте на порційні шматки (наприклад, ніжку — на дві частини і т.д.).
2. Обсмажте злегка курку на вершковому маслі, щоб з’явилася золотава скоринка, але не до готовності.
3. Вийміть курку і перекладіть в глибоку гусятницю або каструлю.
4. Сковороду Не мийте. На соку, що залишився від курки, спочатку злегка обсмажте дрібно нарізану цибулю, потім додайте дрібно нарізану моркву, а через пару хвилин — помідори. Помішуйте. Через пару хвилин додайте нарізані печериці, спеції, сіль, перець і соєвий соус. Накрийте кришкою і тушкуйте 10 хвилин на слабкому вогні, періодично помішуючи. Потім додайте просіяне борошно, постійно помішуючи, обсмажте отриману суміш протягом 2-3 хвилин.
5. У цей час доведіть до кипіння 1-1,5 л води і розчиніть в ній бульйонний кубик.
6. Овочеву суміш зі сковороди перемістіть в каструлю, залийте все бульйоном і дуже добре перемішайте. Поставте на слабкий вогонь і тушкуйте, регулярно помішуючи! Якщо курка бройлерна, то тушкуйте 40 хвилин, якщо домашня, то беріть більше бульйону і тушкуйте години 1,5-2.
7. Коли вимкніть блюдо, відразу видавіть в нього часник (я беру головку, але це на любителя) накрийте кришкою і дайте хвилину постояти. Розливайте по тарілках, прикрашаючи рубаною зеленню.

Порада

Настійно рекомендую використовувати саме свіжі помідори, а не томатний соус або пасту. Смак від цього дуже змінюється. А ось печериці можна покласти за бажанням, без них теж смачно, але з ними ще краще. Набагато краще замість води зварити грибний або курячий бульйон, але це в тому випадку, якщо є бажання і час.

Чахохбілі з яловичини

Рецепт Чахохбілі з курки

Складові

Яловичина 500 г

Цибуля ріпчаста 4 головки

Помідори 500 г

Червоний стручковий перець 1 штука

Часник ½ головки

Зелень 1 пучок

Інструкція приготування

1. Жирну яловичину нарізати шматками і обсмажити без додавання жиру.
2. Покласти цибулю і смажити разом ще 10 хвилин.
3. Потім посолити, додати очищені від шкірки і нарізані помідори (можна замінити томат-пюре), товчений часник і стручковий перець і тушкувати 15-20 хвилин.
4. До кінця покласти дрібно нарізану зелень кінзи, базиліка, петрушки, чебрецю і дати закипіти. Зняти з вогню.

Тквіла чахохбілі

Рецепт Чахохбілі з курки

Складові

Яйце куряче 3 штуки

Вершкове масло 15 г

Цибуля ріпчаста 35 г

Рослинна олія 15 мл

Помідори «биф» 70 г

Кінза 20 г

Сіль за смаком

Перець мелений чорний за смаком

Інструкція приготування

1. На рослинному маслі з додаванням вершкового масла обсмажуємо цибулю, нарізану півкільцями.
2. Потім додаємо нарізані часточками помідори і смажимо до тих пір, поки томати не втратять свою твердість.
3. Після того, як цибуля придбав золотистий колір, а помідори досить загасили, додаємо яйця, які попередньо в окремій мисці солимо, перчимо й перемішуємо (не збивати!) Віночком.
4. Інтенсивно, хвилеподібними рухами починаємо перемішувати виделкою яєчну масу до тих пір, поки вони не згорнутися. Тут головне не перепечеться.
5. Викладаємо на тарілку. Посипаємо зверху рубаною зеленню кінзи і свіжомеленим чорним перцем.
6. Таке супровід «тквіла чахохбілі», як «пеновані» і лимонад з тархуна, були б як ніколи до речі.

Чахохбілі з курчати

Рецепт Чахохбілі з курки

Складові

Помідори 200 г

Курча 600 г

Лук 100 г

Часник 30 г

Кінза 10 г

Петрушка 15 г

Спеції 3 г

Інструкція приготування 1 годину

1. Курча очищаємо, видаляємо пір’я і пух, ріжемо на великі частини, заливаємо водою і доводимо до кипіння.
2. Зливаємо бульйон і обсмажуємо курчати в рослинній олії, додаємо рубаний ріпчасту цибулю. Розминаємо в ступі часник, аджику і хмелі-сунелі (змішані уцхо-сунелі і кінза) і додаємо до курчати. Під кінець кладемо очищені помідори, вливаємо трохи бульйону за смаком і тушкуємо 5-10 хвилин.
3. Готове чахохбілі викладаємо в глибоку тарілку, прикрашаємо меленим перцем і свіжою кінзою.

Чахохбілі з тушкованою курки

Рецепт Чахохбілі з курки

Складові

Курячі стегна 1,5 кг

Лук 4 штуки

Помідори 800 г

Часник за смаком

Рубана петрушка за смаком

Соняшникова олія 3 столові ложки

Оцет 100 мл

Вода 100 мл

Інструкція приготування 1 годину

1. Тушку курки промити і нарізати на невеликі порційні шматки. Лук нашаткувати, покласти в каструлю, додати олії і тушкувати на слабкому вогні, поки не підсмажиться.
2. Потім в лук покласти куряче м’ясо, сіль, перець, дрібно нарізану, часточки помідорів, товчений часник, оцет (або лимонний сік), невелика кількість води (або бульйону).
3. Накрити каструлю кришкою і тушкувати до готовності птиці.
шпаргалка

Чахохбілі з картоплею

Рецепт Чахохбілі з курки

Складові

Цибуля ріпчаста 5 головок

Курка 1 кг

Картопля 4 штуки

Помідори 1 кг

Вершкове масло 250 г

Рубана петрушка 1 столова ложка

Рубана кінза 1 столова ложка

Базилік 1 столова ложка

Мелений червоний перець 1 столова ложка

Дрібно рубаний часник 1 столова ложка

Інструкція приготування 1 годину

1. Помідори попередньо ошпарити, очистити від шкірки і порізати на 2 або 4 частини. Картоплю нарізати на четвертинки і відварити окремо до напівготовності. Бульйон не виливати, так як він може стати в нагоді в процесі гасіння.
2. Курку нарубати на шматки, скласти в розігріту каструлю і гасити під закритою кришкою на слабкому вогні протягом 5 хвилин. Потім злити з’явився сік в окремий посуд. Трохи підсолити курку і продовжувати готувати протягом 10 хвилин з відкритою кришкою, поступово додаючи сік, щоб курка не підгоріла. Додати пасеровану цибулю і тушкувати 5 хвилин. Якщо рідини буде небагато, то в м’ясо потрібно поступово влити бульйон (не більше 1 склянки на 1 кг м’яса) і покласти шматочок вершкового масла.
3. Додати спочатку помідори, потім картопля. Гасити всі разом 30-35 хвилин. В кінці гасіння додати прянощі.

Порада

Вищевказані спеції є обов’язковими. Також ви можете використовувати додаткові спеції: естрагон, м’ята, червоний перець мелений, коріандр, хмелі-сунелі, шафран — по 1 чайній ложці.

По теме: ( из рубрики Рецепти Чахохбілі )

    Оставить отзыв

    Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

    *
    *

    Роздiли
    Top