Рецепт Горохові пиріжки «Від бабусі»
Содержание
Рецепт Горохові пиріжки «Від бабусі»
Інгредієнти для «Горохові пиріжки» Від бабусі «»:
пиріжки
Горох — 150 г
Борошно пшеничне / Борошно (- + 20 г) — 250 г
Вода — 150 мл
Сіль — 1 ч. Л.
Цукор (без гірки) — 2 ч. Л.
Олія кукурудзяна — 1 ст. л.
Дріжджі (сухі швидкорозчинні, без гірки) — 1 ч. Л.
Морква — 1 шт
Цибуля ріпчаста — 1 шт
додатково
Мак
Борошно пшеничне / Борошно
сіль
Олія — 2 ст. л.
Рецепт «Горохові пиріжки» Від бабусі «»:
- Горох ретельно промити під проточною водою до тих пір, поки вода не стане прозорою. Залити горох холодною водою в співвідношенні приблизно 1: 2 і варити на середньому вогні при закритій кришці, помішуючи, до стану пюре.
- 50 г горохового пюре змішати з водою, додати сіль, цукор, кукурудзяна (соняшникова) масло. Перемішати. Зовсім не обов’язково доводити горохове пюре до ідеально рівномірної, гладкою консистенції без грудочок. Будуть потрапляти окремі шматочки гороху — нехай, так і потрібно.
- Потім всипати просіяне борошно, додати дріжджі і замісити тісто. Відразу всю муку всипати не варто, її може знадобиться трохи більше або менше. Тісто виходить м’яке, ніжне, пластичне, чи не забита борошном.
- Покласти тісто в чашу, змащену олією, затягнути харчовою плівкою і поставити для підходу в тепле місце на 40-45 хвилин.
- Поки тісто підходить, приготувати начинку. Моркву натерти на крупній тертці, цибулю нарізати кубиком. Обсмажити овочі в рослинному маслі до м’якості. (2 ст. Л.)
- Викласти овочі до залишився горохового пюре, посолити, перемішати.
- Через 40 хвилин. Тісто, що підійшло викласти на робочу поверхню, присипану борошном, обмять, розділити на 8-10 частин.
Кожну частину розкачати в корж. - У центр кожного коржика покласти щедру ложку горохової начинки. Ретельно зліпити краю, сформувати пиріжок.
- Викласти пиріжки на деко, простелений пекарської папером (змастити раст. Маслом), силіконовим килимком або антипригарним листом. Прикрити рушником або серветкою і поставити на 15-20 хвилин в тепле місце. Нехай відпочинуть!
- Підійшли пиріжки посипати маком. (Цей крок за бажанням)
- Випікати пиріжки в заздалегідь розігрітій до 180 ° духовці 20-25 хвилин до рум’яності. (Завжди враховуйте особливості своєї техніки!)
Все готово! Горохові пиріжки за бабусиним рецептом моєї бабусі прямо з печі!
По теме: ( из рубрики Рецепти Пиріжків )