Рецепт Тюльпани до свята
Содержание
Рецепт Тюльпани до свята
Інгредієнти для «Тюльпани до свята»:
тісто
Борошно пшеничне / Борошно — 250 г
Вода — 150 мл
Дріжджі (з верхом) — 1 ч. Л.
Цукор — 1 ч. Л.
Сіль — 0.5 ч. Л.
Олія — 1 ст. л.
Яйце куряче (для змащування) — 1 шт
Читайте также: Митенки, связанные гладью
фарш
Фарш м’ясний (краще яловичий) — 400 г
Цибуля ріпчаста (не великий) — 1 шт
Сир твердий — 80 г
Спеції (сіль, перець, паприка)
Рецепт «Тюльпани до свята»:
Відразу обмовлюся: перш ніж приступити, потрібно зробити дві речі. 1) Упевнитися в наявності всіх інгредієнтів. 2) Дочекатися, коли Ваша Улюблена Жінка засне в ніч з 7-го на 8-е Березня. Упевнившись в міцному сні, потайки пробираємося на кухню і починаємо творити! Ось власне і все …
- Насамперед замісити тісто. Беремо теплу воду, відливаємо дві столові ложки в невелику ємність, додаємо 1 ч. Л цукру і 1 ч. Л. з гіркою дріжджів, добре розмішуємо і відставляємо на 10-15 хв. для активації. Потім в просіяне борошно додаємо пів чайної ложки солі, перемішуємо, робимо по центру поглиблення, виливаємо воду, що залишилася, дріжджі і додаємо 1 ст. л. рослинного масла. Замішуємо тісто.
- Тісто вимішуємо хвилин п’ять. Має вийти м’яким, що не липнуче до рук. Потім беремо ємність, в якій буде підніматися наше тісто і змащуємо її олією, змащуємо маслом тісто і залишаємо для підйому в теплому місці приблизно на годину, прикривши рушником.
- Потім у фарш додаємо сіль, перець чорний, перець червоний, паприку, дрібно нарізану цибулину і сир, натертий на дрібній тертці. Все ретельно перемішуємо.
- З фаршу формуємо колобки приблизно по 50 г або в діаметрі сантиметрів 5. Має вийти 10 шт. Відправляємо на пів години в холодильник.
- Тісто, що підійшло дістаємо з нашої ємності, обминали і розгортаємо коржем завтовшки приблизно 5 мм. Вирізаємо гуртки, кладемо на них наші кульки з фаршу і пакуємо.
- Сформовані колобки перевертаємо швом вниз
- Духовку розігріваємо до 180 градусів. Деко застеляємо пекарським папером і викладаємо наші кульки. Зверху ножем робимо невеликі хрестоподібні надрізи. Кінчики на надрізах злегка піднімаємо, надаючи форму пелюсток. Змащуємо жовтком, присипаємо за бажанням кунжутом і відправляємо в духовку на 20-25 хвилин до золотистої скоринки. Щоб надати більш природний вигляд нашим тюльпанів, я взяв половину невеликої буряка і пропустив її через соковижималку. У жовток додав зовсім трохи соку, гарненько розворушив і обмазав їм тісто. Я думаю, що якщо в процесі випікання змастити тюльпани ще раз, то отримаємо більш насичений і більш красивий колір.
По теме: ( из рубрики Рецепти Пиріжків )