3464 Рецепт Йогурт полунично-шоколадний

Рецепт Йогурт полунично-шоколадний


Рецепт Йогурт полунично-шоколадний

Читайте также: Porshe

Інгредієнти для «Йогурт полунично-шоколадний»:

Молоко (пастеризоване 3,5%) — 850 мл
Йогурт (натуральний 3,5%) — 250 г
Шоколад білий (полуничний 120-150) — 150 г
Полуниця — 300 г

Кількість порцій: 5

Рецепт «Йогурт полунично-шоколадний»:

  1. Для сквашування йогурту використовуються два основні продукти: молоко і закваска. Через брак сухої молочної закваски, для сквашування молока цілком підійде баночка натурального йогурту
    (Довірчої торгової марки), жирністю не менше 3-х%. На 1 літр молока досить 150-200 г. готового йогурту. В даному рецепті буде готуватися десертний йогурт з шоколадом і полуницею, тому «стартова» закваска (готовий йогурт) взята в більшій кількості, щоб йогуртовий згусток витримав вагу додаткових добавок.
  2. Для приготування йогурту молоко повинно мати температуру 40 градусів, не вище. Вже при 50-и градусів, бактерії можуть загинути, сквашивание не відбудеться. Нагрійте молоко до гарячого стану (я використовую пастеризоване молоко, яке доводиться до кипіння). В молоко помістіть шоколад, при постійному помішуванні розтопіть шоколад. Дайте молочної суміші охолонути до прийнятної температури (зручно остуджувати суміш, в раковині з холодною водою).
  3. Готувати йогурт можна як в порційних баночках, так і у великій одно-літрової ємності. Вага інгредієнтів узятий з невеликим запасом, так як в моменти проціджування і переливання, кілька зайвих грамів «осядуть» на стінках посуду. Стартовий йогурт викладіть в невелику ємність, додайте трохи шоколадно-молочної суміші (через сито), добре перемішайте. Влийте суміш у склянку для приготування йогурту, потім влийте шоколадне молоко (використовуйте ситечко, можуть залишитися не розчинені шматочки шоколаду). Молочну суміш наливайте в склянку на 1-1,5 см не доливаючи до верху (щоб потім вмістилася полуниця).
  4. Стакан з сумішшю накрийте кришкою, поставте в йогуртницю. Виставите час 6-8 годин. Йогуртниця значно полегшує процес приготування і гарантує 100% якість смачного йогурту. Головна робота йогуртниці — підтримка постійної температури протягом усього періоду сквашування.
  5. Підготуйте полуницю — добре промийте, просушіть, видаліть плодоніжки. Просохлої полуницю наріжте дрібними шматочками. Через 6-8 годин йогурт практично сквасілся, суміш досить таки густа. Викладіть нарізану полуницю в йогурт, акуратно перемішайте. Поставте склянку з йогуртом в йогуртницю, остаточне час сквашування 4 години.
  6. Після закінчення часу приготування, ємність з йогуртом треба охолодити до 5-и градусів, в гіршому випадку йогурт перекисне. Чим довше йогурт буде знаходитися в холодильнику, тим щільніше буде його консистенція.
  7. Готовий йогурт виходить дуже густим, неймовірно смачним (з помірною солодкістю) і ароматним (на фото видно, що полуниця рівномірно «розмістилася» по всьому об’єму йогурту.
  8. Це відмінний сніданок, полуденок або перекус в спекотну літню пору! Смачного!!!
Читайте ще:  Яблука з начинкою "туфахія"
По теме: ( из рубрики Рецепти Фруктові десерти )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top