Рецепт Шоколадний чізкейк
373 Рецепт Шоколадний чізкейк

Рецепт Шоколадний чізкейк


Рецепт Шоколадний чізкейк

Інгредієнти для рецепта Шоколадний чізкейк

для чізкейку

Маскарпоне — 500 г
Сир сирний — 300 г
Сливки (35%) — 500 мл
Яйце куряче — 5 шт
Шоколад темний (гіркий 75%) — 300 г
Цукрова пудра — 100 г
Ванільний цукор — 1 пакет.

для основи

Печиво (у мене Савоярді) — 200 г
Горіхи волоські (рубані) — 100 г
Масло вершкове — 100 г

ганаш

Шоколад темний — 200 г
Сливки (35%) — 200 мл

  1. Починаємо з основи чізкейку. Кришимо печиво за допомогою блендера (у мене вдома виявилося лише печиво савоярді). Подрібнюємо горіхи. Розтоплюємо вершкове масло. З’єднуємо крихту печива, горіхи, олія та все ретельно змішуємо. У мене ще залишався бісквіт шоколадний від якогось десерту, зовсім мало, я і його додала (грамів 50 було). Дно форми застелити пекарської папером і розподілити крихту по всій формі, щільно приминаючи. Відправляємо в морозилку хвилин на 20.
  2. Поки основа чізкейку охолоджується, готуємо начинку. Розтопити шоколад на водяній бані, остудити. Маскарпоне і сирний сир на маленькій швидкості за допомогою міксера перетворюємо в кремоподібну масу, підсипаючи цукрову пудру. Я вказала 100 грамів цукрової пудри, насправді використовувала менше, грамів 50. Чізкейк зовсім ні нудотним. Регулюйте солодкість на свій смак. Потім до сиру додаємо розтоплений шоколад і яйця (по одному), ванільний цукор і в останню чергу вершки. Виходить кремова начинка для чізкейку.
  3. Дістаємо основу з морозилки, акуратно викладаємо на неї начинку. Обережно постукаємо формою об стіл, щоб начинка рівномірно розподілилася, і вийшли всі бульбашки повітря. Відправляємо в розігріту духовку до 180 ° С випікатися чізкейк 50-60 хвилин (стежимо за своєю духовкою). Я випікала чізкейк на водяній бані. Після закінчення часу вимкнути духовку і залишити чізкейк там остигати, у мене ніч. Остиглий чізкейк накрити плівкою прямо в формі і відправити на добу в холодильник. Через добу акуратно звільняємо чізкейк з форми і вже можна дегустувати з чашкою кави / чаю вранці вихідного дня. Але я вирішила ще додати калорій, приготувавши ганаш і покривши їм чізкейк. Для цього доводимо до кипіння вершки, але не кип’ятимо, і заливаємо гарячими вершками поламаний на шматочки шоколад, ретельно перемішуємо, охолоджуємо і заливаємо чізкейк. Прикрашаємо за своїм бажанням.
  4. Чізкейк для домашнього чаювання готовий. Смачного!
Автор:
Дата:
Из той же категории: (Рецепти Чізкейка)

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.

12 − 9 =

Сейчас читают:
Статьи рядом
Top