3183 Рецепт Баклажани під гнітом

Рецепт Баклажани під гнітом


Рецепт Баклажани під гнітом

Інгредієнти для «Баклажани під гнітом»:

Баклажан — 2 кг
Перець болгарський — 3 шт
Сіль (2 в воду і 1 в маринад) — 3 ст. л.
Цукор — 1 ст. л.
Оцет (9%) — 100 г
Олія — ​​50 г
Часник — 30 г

Час приготування: 720 хвилин

Кількість порцій: 10

Рецепт «Баклажани під гнітом»:

  1. Очищені від плодоніжки і вимиті баклажани надрізаємо уздовж не до кінця, як показано у відео. Відварюємо в підсоленій воді 5-7 хвилин після закипання.
  2. Поки вони трохи охолонуть готуємо маринад. Подрібніть часник і змішайте з сіллю, цукром, оцтом і рослинним маслом. Наріжте солодкий перець соломкою і додайте в маринад.
  3. Начиніть баклажани отриманою сумішшю і складіть в посуд з високими бортами. Зверху встановіть прес. Я використовувала тарілку та банку з водою.
  4. Залиште маринуватися на 12 годин. У мене простояли ніч.
  5. Баклажани готові до столу. Для зберігання розкладіть по банках і залийте маринадом. Якщо його не вистачає повністю для покриття баклажан можна долити трохи кип’яченої води. Але без рідини не залишайте. Смачного)

Читайте ще:  Рецепт Маринована капуста з болгарським перцем
По теме: ( из рубрики Рецепти Консервація Овочів )

    Оставить отзыв

    Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

    *
    *

    Роздiли
    Top