Рецепт Мариновані печериці
Рецепт Мариновані печериці
ПРИГОТУВАННЯ
15 хв + 5 год
ПОРЦІЇ
1
СКЛАДНІСТЬ
легко
ІНГРЕДІЄНТИ
Для печериць:
500 г печериць
700 мл води
20 мл оцту
Для маринаду:
300 мл води
1 ч.л. цукру
2 ч.л. солі
½ ч.л. зерен коріандру
2 лаврових листи
5 перців горошком
3 духмяних перці
30 мл оцту
ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ
- Ретельно вимийте 500 г печериць і складіть у каструлю. Залийте їх 700 мл води, додайте 20 мл оцту та проваріть упродовж 8-10 хвилин.
- У цей час в інший сотейник налийте 300 мл води, додайте 1 ч.л. цукру, 2 ч.л. солі, ½ ч.л. зерен коріандру, 2 лаврових листи, 5 перців горошком і 3 духмяних перці. Ретельно розмішайте та доведіть до кипіння.
- Зніміть маринад з вогню та влийте 30 мл оцту.
- Перекладіть відварені гриби в банку, залийте їх гарячим маринадом і закрийте кришками. Дайте охолонути за кімнатної температури, переставте в холодильник і дайте промаринуватися 5-6 годин. Потім можна подавати їх.
ЯКИЙ ОЦЕТ ДОДАВАТИ ДО МАРИНАДУ
В усі мариновані продукти можна додавати або звичайний столовий оцет, або яблучний. Яблучний має ніжніший смак і дію, тому його потрібно додавати пропорційно більше. Наприклад, у цьому рецепті ми використовуємо 30 мл звичайного оцту, а яблучного знадобилося б 50-60 мл. Але це питання лише ваших уподобань і наявності оцту вдома. Тому обирайте будь-який.
СКІЛЬКИ МОЖНА ЗБЕРІГАТИ МАРИНОВАНІ ПЕЧЕРИЦІ
Приготовані гриби можна зберігати приблизно тиждень у холодильнику. Однак ви також можете приготувати мариновані печериці на зиму. Для цього скористайтеся порадами зі стерилізації банок, обробіть їх і закатайте гриби. Так у темному сухому місці вони проживуть у вас чимало місяців.