Рецепт Курячі ніжки в гострій глазурі
Содержание
Рецепт Курячі ніжки в гострій глазурі
Інгредієнти для «Курячі ніжки в гострій глазурі»:
Гомілка куряча — 12 шт
Соєвий соус — 6..7 ст. л.
Мед — 2..3 ст. л.
Табаско (або харісса і т.п. — будь-який гострий соус) — 1 ст. л.
Пюре томатне — 3 ст. л.
Лимон (зняти цедру широкими смужками) — 1/2 шт
Рецепт «Курячі ніжки в гострій глазурі»:
- З лимона тонким шаром зняти цедру (широкими смугами, які не дрібнити).
У мене в цей раз лайм, але з лимоном смачніше. - У невеликому сотейнику змішати мед, табаско, томатне пюре.
- Додати соєвий соус. І злегка збити віночком.
- Додати цедру.
- Поставити сотейник на вогонь, довести до кипіння, зменшити нагрів і, помішуючи, готувати, поки глазур злегка не загусне (близько 5 хвилин). Видалити цедру з глазурі.
- Курячі гомілки вимити, обсушити, зробити на них невеликі косі надрізи і викласти у форму для запікання.
- Змастити курку глазур’ю. Запекти в розігрітій до 200-210 ° духовці протягом 30-40 хвилин.
- У процесі приготування пару раз змастити ніжки глазур’ю.
При бажанні можна запекти їх з двох сторін, перевернувши хвилин через 20.
По теме: ( из рубрики Рецепти Птиці )