Запечений горщик з гарбуза
Содержание
Запечений горщик з гарбуза
Інгредієнти для «Запечений горщик з гарбуза»:
Гарбуз — 1 шт
Рис — 50 г
Цибуля ріпчаста (маленький) — 1 шт
Морква (маленька) — 1 шт
Олія — 3 ст. л.
Часник — 6 зуб.
сіль
Зіра — 1 ч. Л.
Вода (або бульйон) — 300 мл
Рецепт «Запечений горщик з гарбуза»:
- Гарбуз. У мене сорт баттернат — подовжена форма. Відрізаємо потрібний нам горщик. Або взяти круглий гарбуз і відрізати кришечку.
- Вичищаємо серединку від насіння (їх, до речі, можна висушити і з’їсти). Стінки повинні бути 1,5-2 см.
- Промиваємо рис і замочуємо в холодній воді.
- Лук ріжемо і обсмажуємо на олії до прозорості.
- До цибулі додаємо моркву, натерту на тертці. Можна нарізати брусочками.
- Коли морква обсмажити, солимо і додаємо зіру. Я ще в плов кладу куркуму і барбарис, але сьогодні їх не виявилося в наявності. З рису зливаємо воду, додаємо до овочів і заливаємо водою або бульйоном. Кип’ятимо хвилин 10, до готовності рису. Вода за цей час повинна випаруватися.
- Включаємо духовку на 200 градусів. В гарбуз кладемо часник, можна трохи присолити.
- На два листа фольги покласти гарбуз і наповнити начинкою. Якщо зрізали кришечку, то закрити нею гарбуз.
- Краї фольги загорнути і поставити в духовку на 35-40 хвилин.
- Через 40 хвилин я дістала гарбуз, ножем проткнула дощенту — готова, можна подавати!
- Ароматне, смачне і гарне блюдо нікого не залишить байдужим!
По теме: ( из рубрики Рецепти Овочеві Закуски, Статті )