1012 Запечений горщик з гарбуза

Запечений горщик з гарбуза


Запечений горщик з гарбуза

Інгредієнти для «Запечений горщик з гарбуза»:

Гарбуз — 1 шт
Рис — 50 г
Цибуля ріпчаста (маленький) — 1 шт
Морква (маленька) — 1 шт
Олія — ​​3 ст. л.
Часник — 6 зуб.
сіль
Зіра — 1 ч. Л.
Вода (або бульйон) — 300 мл

Рецепт «Запечений горщик з гарбуза»:

  1. Гарбуз. У мене сорт баттернат — подовжена форма. Відрізаємо потрібний нам горщик. Або взяти круглий гарбуз і відрізати кришечку.
  2. Вичищаємо серединку від насіння (їх, до речі, можна висушити і з’їсти). Стінки повинні бути 1,5-2 см.
  3.  Промиваємо рис і замочуємо в холодній воді.
  4.  Лук ріжемо і обсмажуємо на олії до прозорості.
  5. До цибулі додаємо моркву, натерту на тертці. Можна нарізати брусочками.
  6.  Коли морква обсмажити, солимо і додаємо зіру. Я ще в плов кладу куркуму і барбарис, але сьогодні їх не виявилося в наявності. З рису зливаємо воду, додаємо до овочів і заливаємо водою або бульйоном. Кип’ятимо хвилин 10, до готовності рису. Вода за цей час повинна випаруватися.
  7.  Включаємо духовку на 200 градусів. В гарбуз кладемо часник, можна трохи присолити.
  8. На два листа фольги покласти гарбуз і наповнити начинкою. Якщо зрізали кришечку, то закрити нею гарбуз.
  9.  Краї фольги загорнути і поставити в духовку на 35-40 хвилин.
  10.  Через 40 хвилин я дістала гарбуз, ножем проткнула дощенту — готова, можна подавати!
  11.  Ароматне, смачне і гарне блюдо нікого не залишить байдужим!
Читайте ще:  Как правильно очистить организм весной?
По теме: ( из рубрики Рецепти Овочеві Закуски, Статті )
Роздiли
Top