Рецепт Мега-шоколадний та вологий. Класичний брауні
Рецепт Мега-шоколадний та вологий. Класичний брауні
ПРИГОТУВАННЯ
1 год 5 хв+35 хв на охолодження
ПОРЦІЇ
9
СКЛАДНІСТЬ
помірно
ІНГРЕДІЄНТИ
240 г м’якого вершкового масла
2 ст. л. рослинної олії
260 г цукру
4 яйця
10 г ванільного цукру
130 г пшеничного борошна
100 г какао-порошку
180 г темного шоколаду
⅓ ч. л. солі
1 ст. л. рослинної олії для підготовки форми
ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ
- Підготуйте всі інгредієнти. Застеліть пергаментом прямокутну форму для випікання, розміром 24 на 24 см. Дно та боки форми, застелені пергаментом, додатково змастіть 1 ст. л. рослинної олії. Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів.
- У велику суху миску додайте 240 г м’якого вершкового масла, 260 г цукру та 2 ст. л. рослинної олії. За допомогою міксера або кухонного комбайна з насадкою вінчик змішайте інгредієнти.
- Додайте сюди також 4 яйця, 10 г ванільного цукру та збийте масу міксером до однорідності.
- В окремій сухій мисці змішайте 130 г борошна, 100 г какао-порошку та ⅓ ч. л. солі. Додайте сухі інгредієнти в миску до масляно-яєчної суміші та обережно перемішайте силіконовою лопаткою.
- Поламайте 130 г шоколаду на невеликі шматочки та складіть їх в миску. Розтопіть шоколад на водяній бані або просто в мікрохвильовці, нагріваючи його невеликим імпульсами по 20 сек. та помішуючи. Додайте розтоплений шоколад до тіста
- Перемішайте тісто спершу лопаткою, а потім міксером.
- За допомогою силіконової лопатки, викладіть тісто у підготовлену форму рівномірним шаром. Решту шоколаду (60 г) подрібніть на маленькі шматочки та покладіть поверх шару тіста.
- Випікайте брауні 25 хв за температури 180 градусів. Готовий десерт охолодіть за кімнатної температури та розріжте на порції.
ЯК ЗБЕРІГАТИ ДЕСЕРТ
Зберігайте брауні у герметичному контейнері за кімнатної температури 3-4 дні. Також радимо розділити кожен шар десерту пергаментним папером, щоб шматочки не прилипали один до одного. Зберігати брауні у холодильнику не обов’язково, але це продовжить термін зберігання десерту на 1-2 дні.
По теме: ( из рубрики Рецепти Брауні )