3128 Рецепт Абрикосова морозиво (джелато)

Рецепт Абрикосова морозиво (джелато)


Рецепт Абрикосова морозиво (джелато)

Інгредієнти для «Абрикосова морозиво (джелато)»:

Молоко (З.5%) — 440 мл
Цукор — 165 г
Мед — 20 г
Сливки (33%) — 150 г
Молоко сухе (Знежирене) — 60 г
Желатин — 6 г
Абрикос (Без кісточок) — 300 г
Сік лимонний (С м’ятою (можна використовувати лимонний сік без м’яти)) — 1 ст. л.

Рецепт «Абрикосова морозиво (джелато)»:

  1. Желатин заздалегідь замочити в 30гр молока із загальної кількості.
    Змішати цукор і сухе молоко (якщо у Вас НЕ знежирене сухе молоко, то незбиране молоко візьміть НЕ 3.2%, а 2.5 або 1.5.)
  2. Молоко збивати, поступово всипаючи суху суміш. Додати вершки і ще раз пробити.
  3. Нагріти трохи — трохи масу, додати мед і желатин. Довести до кипіння, але не кип’ятити.
    Швидко остудити на крижаній бані, опустити в ємність з холодною водою з льодом.
    Накрити плівкою в контакт і поставити в холодильник на ніч
  4. Свіжі абрикоси пробити блендером з лимонно-м’ятним (лимонним) соком. Можна взяти готове абрикосове пюре без цукру.
  5. На наступний день масу збити і відправити в мороженицу. Через 7-8 хвилин додати абрикосове пюре з лимонно-м’ятним соком і довести до готовності.
    Якщо немає для виготовлення морозива морозильної камери, то відправте масу в контейнер і в морозилку на 1 годину.
    Додати абрикосове пюре, збити і знову в морозилку.
  6. Через кожні 50-60 хвилин діставати і перемішувати, і так 5-7 разів.
    Розкласти у форми і до повного замерзання. Смачного

Обов’язково не прибирають з рецептури сухе молоко: воно дає потрібну консистенції і покращує смак, не збільшуючи кількість рідини.
Желатин працює як стабілізатор, при якому морозиво повільніше тане.

Якщо Ви не хочете використовувати мед, то його можна замінити на 40гр глюкози або 50гр глюкозного сиропу. Або ж можете використовувати тільки один цукор, але тільки взяти не 165гр, а 190гр. Але краще використовувати різні види цукрів.

Так, рецепт зовсім не швидкий, але він того вартий. Спробуйте обов’язково

По теме: ( из рубрики Рецепти Морозива )

    Оставить отзыв

    Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

    *
    *

    Роздiли
    Top