Рецепт Шашлик з печінки
Рецепт Шашлик з печінки
Інгредієнти для рецепта Шашлик з печінки
Печінка яловича — 600 г
Бекон (сало) — 200 г
Сіль (базилікового або інша ароматна) — 1/2 ч. Л.
Коньяк (ром, джин, горілка) — 1 ст. л.
Оцет (9% столовий) — 1/2 ст. л.
- Печінка звільнити від плівки, проток, нарізати на шматочки 3 — 4 см .. Промити і обсушити. Якщо Ви не впевнені в якості печінки, замочіть її в молоці, на 1 — 2 години перед приготуванням.
- Викласти в миску, посолити.
- Влити коньяк (або інший міцний алкоголь), перемішати. Залишити на 15 — 20 хвилин. У цей час можна вже розпалювати мангал.
- Вугілля на мангалі майже готові. Скропити печінку оцтом, перемішати. Обернути кожен шматочок печінки в бекон і нанизати на шампури. Зручніше такі шашлики смажити на подвійних шампурах.
- У мене стався форс-мажор — куплений бекон виявився … м’яко сказати, короткі і товсті шматочки. Його я нанизала просто чергуючи з печінкою. Нарізати солоне сало так тонко, як тільки вийде, обернути печінку. Нанизати на шампури.
- Смажити на сивого вугіллі по 5 — 7 хвилин з кожного боку. Чи не пересушити!
- Подати зі смаженою картоплею і свіжими овочами.
По теме: ( из рубрики Рецепти Шашлика )