Рецепт Чебуреки
Рецепт Чебуреки
Інгредієнти для «Чебуреки»:
тісто
Борошно пшеничне / Борошно (+ 100 р для підсипки) — 300 г
Сіль — 1 ч. Л.
Цукор — 1 ч. Л.
Горілка — 1 ч. Л.
Вода (Закип’ятити) — 250 мл
фарш
Фарш м’ясний (В силу місця проживання я беру суміш оленів і свинячого 50:50, але можна брати будь-який, головне, щоб у складі був свинячий або баранячий) — 500 г
Цибуля зелена (Великий. Взимку можна замінити ріпчастою цибулею 2 шт.) — 1 Пуч.
Зелень (Я беру кінзу, можна кріп, петрушку і т.д. по Вашому смаку. Взимку можна суху) — 1 Пуч.
Спеції (Будь-, які Ви любите) — за смаком
Сіль за смаком
Вода (Холодна) — 4-5 ст. л.
фритюр
Масло рослинне (Для смаження) — 150-200 мл
Час приготування: 60 хвилин
Кількість порцій: 13
Рецепт «Чебуреки»:
- Беремо все для фаршу. У мене -фарш готовий, тому я просто нарізаю зелень (або перемелюю цибулю через м’ясорубку), додаю сіль і спеції, холодну воду і перемішую.
- Поки готуємо тісто — даємо фаршу насититися …
- Беремо все для тіста. Рослинна олія потрібно тільки для змащення рук, і то — якщо знадобиться. Мені ніколи не було потрібно …
- 300 г борошна і сіль перемішати, додати цукор і горілку. Додаємо окріп і швидко замішуємо ложкою, поки тісто не почне формуватися в грудку. Перекладаємо на стіл і додаємо решту борошна. Тісто має бути як пластилін, досить круте. Накриває плівкою — і на 20 хвилин відпочивати …
- Ділимо тісто на 12 рівних шматків …
- Розкачуємо кожен по колу, але не зовсім тонко, трохи товщі, ніж на пельмені. Інакше тісто при смаженні може прорватися і весь сік витече.
- Ложкою тонким шаром викладаємо фарш на половину кола, не чіпаючи краю. Може здатися, що фаршу мало — повірте, в готовому чебуреки його буде досить! Але якщо не вірите та сильно любите м’ясо — візьміть фаршу побільше, при цьому пропорційно додайте води.
- Накрийте другою половинкою тісту …
- Накрийте тарілкою і обріжте зайве по її краю.
- Притисніть сильно краї …… і пройдіться по краю виделкою. Виходить красиво і менше шансів «розклеїтись».
- Виходить 13 чебуреків (12 + 1 з обрізків).
- Наливаємо масло на 2-3 см, розігріваємо його, і смажимо до золотистої скоринки близько 1 хвилини з одного боку …… і близько хвилини — з іншого. Не пережарьте, вони повинні бути золотистими, а не коричневими! В процесі вони начебто надуваються.
- Перекладаємо на паперовий рушник, і …… можна їсти! Чебуреки виходять з хрусткою скоринкою і соком всередині, при цьому на подив — зовсім жирні, вже чим це пояснюється — не відаю!
По теме: ( из рубрики Рецепти Чебуреків )