3478 Рецепт Долма

Рецепт Долма


Рецепт Долма

Інгредієнти для «Долма»:

Фарш м’ясний — 300 г
Рис (200 гр. Відвареного рису.) — 200 г
Зелень (кріп, листочки базиліку.) — 1 Пуч.
Лист виноградний — 50 шт
Сіль за смаком
Перець чорний — за смаком
Вода (3 літри окропу для отримання ошпарювання виноградного листя.) — 5 л
Цибуля ріпчаста (в фарш.) — 2 шт

Час приготування: 120 хвилин

Кількість порцій: 6

Рецепт «Долма»:

1. Готуємо фарш: пропускаємо через м’ясорубку м’ясо свинини, яловичини (в рівних пропорціях) і дві головки ріпчастої цибулі. Зелень дрібно рубаємо і додаємо в фарш не забуваємо солити і перчити за смаком.
3. Потім додаємо в фарш 200 гр. відвареного рису.
4. Виноградне листя покласти в миску, залити окропом і витримати 5-7 хвилин. Потім відкидаємо листя на друшляк і даємо стекти воді.
5. Виноградне листя розкласти на столі або обробній дошці прожилками вгору. На середину кожного аркуша викласти трохи фаршу (приблизно одна чайна ложка на один виноградний лист). І починаємо згортати долму, спочатку закриваємо фарш, підігнувши верхні краї листа, а потім закриваємо начинку бічними сторонами листа і звертаємо в рулет. Таким же чином, чинимо з іншими листям і фаршем.
6. На дно каструлі викладаємо 2 шари виноградного листя на шар виноградного листя викладаємо долу впритул один до одного, швом вниз. Залити кип’яченою водою врівень з долмю, не забуваємо солити.
7. Зверху долму накриваємо тарілкою, а на тарілку ставимо вантаж (у мене пів літрова банка з водою), щоб під час кипіння долма не розгорталася. Готувати 1-1,5 години при ледь помітному кипінні.
8. Готову долму викладаємо на тарілку і подаємо з соусом. (У мене соус це натуральний йогурт змішаний з часником і дрібно порубаним кропом).
Смачного!

Читайте ще:  Рецепт Закуска "Кезе Шоппом"

По теме: ( из рубрики Закуска )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top