Рецепт Гуляш з яловичини
Содержание
Рецепт Гуляш з яловичини
Складові
Цибуля ріпчаста 800 г
Паприка 30 г
Яловичі голяшки 800 г
Часник 1 зубчик
Томатна паста 1 столова ложка
Мелений кумін (зіра) щіпка
Бальзамічний оцет 1 столова ложка
майоран щіпка
Рослинна олія 30 мл
Пшеничне борошно 1 столова ложка
Червоне сухе вино 150 г
Лимон 1 штука
Лавровий лист 2 штуки
Сіль за смаком
Перець мелений чорний за смаком
Інструкція приготування 3 години
1. Дрібно нарізати цибулю і обсмажити його на рослинному маслі на сковороді до появи золотистого кольору.
2. Потім в компанію до цибулі додати паприку, дрібно нарізаний часник, цедру одного лимона, ложку томатної пасти, кумін, майоран і лавровий лист. Перемішати.
3. Залити вином, бальзамічним оцтом і півсклянки води. Потім, після того як все закипить, посолити і поперчити.
4. М’ясо нарізати невеликими шматками і додати в киплячий бульйон.
5. Варити дві години. В кінці додати ложку просіяного борошна, щоб домогтися потрібної консистенції.
Гуляш з м’яса
Складові
М’ясо 500 г
Картопля 1 кг
Салатний цибулю 2 головки
Пшеничне борошно 1 столова ложка
Томатне пюре 3 столові ложки
Лавровий лист 1 г
Рослинна олія 3 столові ложки
Інструкція приготування
1. М’ясо (огузок, оковалок, лопаткову частину) обмити, нарізати шматочками у вигляді кубиків, посипати сіллю, перцем і обсмажити на сковороді з маслом.
2. Після закінчення смаження додати дрібно нарізану цибулю, м’ясо посипати борошном і все разом злегка підсмажити.
3. Підготовлене м’ясо скласти в каструлю, залити 2-3 склянками бульйону або води, додати томат-пюре, лавровий лист, накрити кришкою і поставити гасити на 1-1,5 години.
4. Гуляш подати із смаженою або відвареною картоплею, посипавши дрібно нарізаною зеленню петрушки або кропом.
Гуляш по-італійськи
Складові
Яловичина 800 г
Цибуля ріпчаста 300 г
Паприка 1 чайна ложка
Мелений кумін (зіра) ½ чайної ложки
Лавровий лист 2 штуки
Лимон 1 штука
Часник 2 зубчики
Консервовані помідори 200 г
Вершкове масло 40 г
Оцет 1 столова ложка
Сіль 1 чайна ложка
М’ясний бульйон 1 склянка
Інструкція приготування
1. М’ясо порізати кубиками. У каструлі з маслом згасити до м’якості порізану цибулю, влити оцет, дати йому випаруватися і додати спеції.
2. У каструлю додати м’ясо, помідори, часник, лавровий лист, цедру і сіль, перемішати.
3. Влити бульйон, довести до кипіння, зменшити вогонь. Закрити кришкою і тушкувати 3 години. Під час гасіння, якщо треба, додавати бульйон і періодично помішувати.
Порада
Рекомендується подавати з полентой.
Гуляш по-угорськи з яєчної локшиною
Складові
Яловичина 1 кг
Цибуля ріпчаста 3 головки
Копчена грудинка 50 г
Картопля 600 г
Корінь селери 1 штука
Морква 3 штуки
Помідори 1 штука
Солодкий перець 1 штука
Коньяк 20 мл
Яєчна локшина 200 г
Часник 3 зубчики
Кмин 1 чайна ложка
Сіль за смаком
Солодка паприка 1 чайна ложка
Рубана петрушка 3 столові ложки
Інструкція приготування 1 година 30 хвилин
1. Обсмажити в товстостінній каструлі грудинку. У що виступив жиру смажити цибулю до золотистої скоринки. Додати нарізане кубиками м’ясо, додати води або бульйону, накрити кришкою і тушкувати на невеликому вогні 40 хвилин.
2. Порізати картоплю кубиками; морква і селера потерти на середній терці. Додати до м’яса і залити водою — так, щоб покривала м’ясо і овочі на кілька сантиметрів.
3. Через 10 хвилин додати потертий на тертці помідор або півтори ложки томатної пасти і порізаний маленькими кубиками болгарський перець, паприку. Влити коньяк і тушкувати 20 хвилин.
4. Посолити за смаком, додати яєчну локшину.
5. За кілька хвилин до готовності додати дрібно порубаний часник, петрушку і кмин. Можна ще полити лимонним соком.
Порада
Подавати зі сметаною. В оригіналі замість яєчної локшини використовуються чипетке — невеликі смужки з тіста (яйце, борошно, вода і сіль), але на мій погляд, при такій заміні смак страви особливо не страждає, а енерговитрати при готуванні зменшуються.
Угорський гуляш
Складові
Телятина 600 г
Цибуля ріпчаста 2 штуки
Часник 3 зубчики
Картопля 5 штук
Морква 1 штука
Помідори 4 штуки
Мелена паприка 1 чайна ложка
кмин щіпка
Свинячий жир 2 столові ложки
Лавровий лист 1 штука
Сіль за смаком
Перець мелений чорний за смаком
Інструкція приготування 1 годину
1. Телятину нарізати кубиками зі стороною 2 см. Цибулю, часник і моркву очистити, подрібнити і обсмажити в каструлі в розтопленому жирі, 6-7 хвилин.
2. Додати м’ясо, готувати 10 хвилин. Додати паприку, кмин, 1 склянка води і варити на слабкому вогні 25 хвилин, поступово підливаючи воду до 1 л.
3. Помідори ошпарити окропом, обдати крижаною водою і очистити від шкірки. М’якоть нарізати шматочками. Картоплю нарізати такими ж кубиками, як м’ясо. Гуляш посолити, поперчити, покласти картоплю, помідори і лавровий лист, варити ще 20 хвилин до готовності картоплі.
М’ясний гуляш по-домашньому
Складові
Цибуля ріпчаста 2 штуки
Свиняче філе 500 г
Рослинна олія 3 столові ложки
Лавровий лист за смаком
Томатна паста 2 столові ложки
Сіль за смаком
Суміш перців за смаком
Пшеничне борошно за смаком
Вода 3 склянки
Інструкція приготування 1 годину
1. М’ясо помити, нарізати кубиками, посолити, поперчити, обсмажити в рослинній олії.
2. Додати дрібно нашатковану цибулю, посипати борошном, обсмажити.
3. Перекласти в каструлю, залити 3 склянками гарячої води, додати томатну пасту, лавровий лист, накрити кришкою і тушкувати 50 хвилин.
Гуляш зі свинини з томатом
Складові
Цибуля ріпчаста 2 штуки
Свинина 500 г
Томатна паста 1 столова ложка
Бульйон 1 склянка
Рослинна олія за смаком
Спеції за смаком
Інструкція приготування 1 година 30 хвилин
1. М’ясо промити, промокнути паперовим рушником. Дрібно нарізати поперек волокон шматочками 1х3 см.
2. На розпечену сковороду налити олію і обсмажити м’ясо на сильному вогні протягом 2-3 хвилин до появи золотистої скоринки. М’яса на сковороді повинно бути стільки, щоб воно лежало в один шар, а між шматочками була невелика відстань. Якщо не виходить розмістити все м’ясо таким чином на сковороді, то потрібно його розділити, і обсмажити в кілька прийомів. Бажано, щоб сковорода була з товстим дном. Все це потрібно для того, щоб м’ясо не дало сік при обсмажуванні, вийшло ніжне і соковите. При такому обсмажуванні буде багато бризок, тому рекомендую використовувати захисну кришку від бризок.
3. Цибулю дрібно порізати і додати в м’ясо, зменшивши вогонь до середнього.
4. Після того, як цибуля стане прозорою, розвести в склянці окропу бульйон. Залити м’ясо бульйоном.
Накрити кришкою і залишити гаситися на слабкому вогні протягом години.
5. У міру википання рідини, підливати окріп (сирої холодною водою можна зіпсувати смак страви).
6. За п’ять хвилин до готовності додати спеції (я використовую майоран, зіру, лавровий лист, перець горошком і сіль, якщо необхідно), томатну пасту і добре перемішати.
7. Накрити кришкою і тушкувати залишилися 5 хвилин.
Порада
Блюдо добре поєднується з гречаною і рисовою кашею.
Свинячий гуляш в сметанному соусі
Складові
Пшеничне борошно 2 столові ложки
Свинина 700 г
Сметана 20% -ва 2 столові ложки
Перець мелений чорний за смаком
сіль щіпка
Подрібнені помідори у власному соку 3 столові ложки
Лук 1 головка
Вода 1 склянка
Інструкція приготування 1 годину
1. Цибулю дрібно нарізати, обсмажити. Додати свинячий гуляш, потім дрібку солі, смажити все хвилин 10.
2. Додати томати і воду, гасити близько 40 хвилин.
3. Для соусу до гуляшу додати сметану, перешкодити, додати борошно, перешкодити і перець за смаком.
Порада
Раджу подавати гуляш з макаронами — дуже смачно)