Рецепт Ледачі вареники з вишнею
Рецепт Ледачі вареники з вишнею
Інгредієнти для рецепта Ледачі вареники з вишнею
Сир (Беру м’який, без крупинок) — 500 г
Яйце куряче — 1 шт
Крупа манна — 2 ст. л.
Борошно пшеничне — 3 ст. л.
Цукор — 3 ст. л.
Вишня (У мене заморожена) — 100 г
- Візьмемо 500 г сиру. У мене в цей раз дієтичний варіант 2% жирності, м’який, пастоподібний в брикеті. Але це не принципово, шикарні вареники з домашнього сільського сиру виходять. Ось зернёний сюди не підійде на мій погляд.
- Додамо яйце і цукор.
- Розімніть і перемішаємо все виделкою, додамо манку і борошно … При бажанні борошно і манку можна замінити тим же кількістю рисової муки. Знову перемішаємо. Робити круте тісто не варто, нехай залишиться липким.
- Маленький лайфхак: закриваємо плівкою наше тісто і прибираємо хвилин на 10 в морозилку. Або ще варіант: робимо тісто з вечора, прибираємо в холодильник, і вранці дуже швидко готуємо сніданок. Тісто трохи полежить в холоді і нам не буде потрібно зайвої муки додавати.
- На тарілочку кладу ложку борошна — просто пріпиляю нею долоньки, формую з тіста коржик, всередину кладу вишеньку (без кісточки, прям заморожену), і заліплюю зверху, роблю кульку.
- Воду закип’ятити, трохи посолити, покласти в неї наші заготовлені варенички.
- Спеціально зняла — вареники спливають наверх коли готові. Час варіння — буквально 5 хв при активному кипінні.
- Ось такі у нас кульки вийшли. Крупніше, ніж звичайні, але інакше вишенька не поміститься. Можна брати будь-які ягідки за смаком.
По теме: ( из рубрики Рецепти Вареників )