Рецепт Цукровий самогон з запахом кави
314 Рецепт Цукровий самогон з запахом кави

Рецепт Цукровий самогон з запахом кави


Рецепт Цукровий самогон з запахом кави

Інгредієнти для рецепта Цукровий самогон з запахом кави

Цукор (від 6 до 9 кг. Цукру) – 7 кг
Дріжджі (Я використовую спиртові дріжджі Double Snake Turbo C48) – 130 г
Вода – 25 л
Кава натуральна (Мелена, грубого помелу, у мене сорт Кенія) – 2 ч. Л.

1 етап приготування браги:

У бродильно ємність наливаємо воду (краще відстояну або відфільтровану температурою не більше 35 градусів засипаємо цукор, 6 кг., Ретельно розмішуємо до повного розчинення.
Засипаємо дріжджі. Я використовую дріжджі Double Snake (Великобританія) – дуже мені вони подобаються, результат завжди стабільний. Працюють ці дріжджі без попереднього разбражіванія, з цього просто засипаємо вміст в ємність. Через добу досипаємо ще кілограм цукру. Чому не інвертуємо цукор, та діло в тому, що цим дріжджів все одно инверт чи ні, за заявлений термін вони набрід і просто цукровий розчин і розчин на основі инверта.

Маркування С48 – означає, що за 48 годин ці дріжджі набрід 6 кг. цукру, є ще С24, т. е. за 24 години – і це правда, перевірено неодноразово. У чому підступ: чим швидше зброджування, тим більше сивушних масел в самогоні.
Ще одна особливість дріжджів цієї марки, вони можуть видавати фортеця браги до 21 градуса, вище градус – більше вихід готового продукту. Як працює Double Snake (Подвійна змія) Turbo C48:

  • 6 кг цукру зброжує за 2-е суток при температура браги 20-35 градусів Цельсія – брага 14%.
  • 7 кг цукру зброжує за 3 доби при температура браги 20-30 градусів Цельсія – брага 17%.
  • 8 кг цукру зброжує за 5 діб при температура браги 20-27 градусів Цельсія – брага 19%.
  • 9 кг цукру зброжує за 9-10 діб при температура браги 18-24 градусів Цельсія – брага 21%.
  • Я зазвичай використовую 7-8 кг., Простіше витримати температурний режим зброджування.

Після закінчення бродіння, брагу потрібно “осветлиться” – т. Е. Що б випав осад із загиблих дріжджів. Чим приємна Змія – за 1-1,5 діб прекрасно освітлюється сама, без застосування будь-яких бентонитов та іншого. Пахне брага яскраво вираженим спиртовим запахом.

У цукровій брагу є приємність: її не потрібно ставити під гідрозатвор, досить просто закрити кришкою з отвором для виходу газу.

2 етап перегонка цукрової браги:

У перегінний куб наливаємо брагу, і здійснюємо перегін без відбору “голів” і “хвостів”, “до води”, т. Е. Я закінчую відбір приблизно на градусах 10-15. Очищати вугіллям, молоком, марганцівкою і іншим вийшов СС (спирт сирець) не потрібно.

3 етап подрібнена перегонка СС (спирту сирцю):
Отриманий СС переливаємо перегінний куб, вимірюємо градус спирту, якщо перевищує 20, то розводимо водою до цього значення. У сухопарник, або в джин кошик засипаємо 2 ложки меленої кави.

До появи перших крапель нагрів здійснюємо на максимальній потужності, у мене індукційна плита потужністю 2000 КВт, після появи перших крапель знижуємо потужність, так що б відбір йшов не “бадьорою цівкою”, а крапельно.
Про індукційну плиту: так як самогон рідина легко займиста, то я більше принципово не здійснюю перегін на газовій плиті, т. К. Був досвід, коли пролита самогон спалахнув по всій поверхні плити – страшно! З індукційної плитою такої проблеми немає.

Відбираємо “голови”:

“голови” – це так званий Первак, найшкідливіша і плохопахнущаяся частина самогону. Пити його категорично заборонено! Первак містить підвищений вміст метанолу, ацетону та інших принад – використовуємо, як розпал для мангала, незамерзайка в машину, протирання поверхонь (застосовувати зовнішньо для розтирань можна!) Або просто виливаємо. Стандартний відбір голів – це 30 мл. на 1 кг. цукру, але особливість цих дріжджів, що голів майже немає, я орієнтуюся тільки по запаху, більше 100 мл. – голів жодного разу не було. Продовжуємо відбір основного тіла, періодично за допомогою аерометри або побутового спірометра вимірюємо фортеця дистиляту.

Після відбору основного тіла починаємо відбір “хвостів” – це знову підвищений вміст сивушних масел, і власне не приємний запах теж. Коли відбирати “хвости”, тут грає роль модель вашого дистилятора – самогонного апарату, у мене самий елементарний і хвости починають йти після 40 градусів. З цього відбір самогону після 40 градусів я виробляю в окрему ємність, на максимальній потужності. Далі ці хвости ми зможемо перегнати з іншого брагою на первинному перегоні. І ще особливість дріжджів цієї марки – хвостів досить багато – 700 мл. у мене вийшло.

Після завершення відбору хвостів процес можна вважати закінченим. Дистилят відправляємо на відпочинок на термін від доби, далі розбавляємо до потрібного вам градуса і вживаємо в чистому вигляді або використовуємо, як основу для приготування домашніх алкогольних напоїв. Легкий аромат кави чітко вгадується в нашому дистилляте – ідеально для кавового коньяку!

При зброджуванні 7 кг. цукру на виході я отримала 4,5 л. дистиляту міцністю 70 градуси, що переведення на еквівалент 40 градусів – 7,8- 7,9 літра.

Автор:
Дата:
Из той же категории: (Рецепти Алкогольні напої)

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

2 + 12 =

Сейчас читают:
Статьи рядом
Top