Прості рецепти смачного холодного чаю
Содержание
У літню спеку дуже хочеться освіжитися і втамувати спрагу. Прекрасний спосіб зробити це – холодний чай. Дізнайтеся декілька цікавих варіантів приготування такого смачного і корисного напою.
Як приготувати холодний чай?
Нижче розглянуті вдалі рецепти смачного холодного чаю, які припадуть дуже до речі влітку.
Ягідно-персиковий
Як зробити ароматний, неймовірно смачний і корисний чай? Для цього знадобиться:
- три-п’ять столових ложок чаю ройбуш (кількість може змінюватись в залежності від бажаної міцності готового напою);
- два соковитих великих персика;
- чотири склянки води;
- половина склянки ягід, наприклад, полуниці або чорниці;
- 150-200 г льоду.
Приготування:
- Спочатку потрібно заварити чай. Для цього закип’ятіть воду і залийте нею листової ройбуш, залишивши на сім хвилин. Після закінчення цього часу процідіть напій, використовуючи згорнуту в кілька разів марлю.
- Персики з ягодами подрібніть, дрібно порізавши ножем або зануривши в блендер.
- Гарячим чаєм залийте подрібнені ягоди з персиками, залиште на п’ять хвилин.
- Далі подрібніть лід, розколовши його ножем або використовуючи блендер.
- Подрібнений лід покладіть в чай, добре розмішайте.
- При бажанні напій можна процідити, але ягоди і персики нітрохи його не зіпсують, а, навпаки, додадуть цікавий смак.
Освіжаючий чай з суданської троянди
Відмінний літній прохолодний чай можна приготувати на основі каркаде. Для цього потрібно:
- 50 г квіток суданської троянди або сім пакетиків каркаде;
- третину склянки листя м’яти;
- три склянки води;
- півтора склянки яблучного соку;
- кілька гілочок м’яти для декору;
- 150-200 г льоду для охолодження.
Інструкція:
- У досить об’ємну ємність покладіть каркаде з м’ятою, залийте все це тільки що скипіла водою і залиште приблизно на десять хвилин для настоювання.
- М’яту з квітками суданської троянди або пакетиками каркаде можна вийняти, це сировина більше не знадобиться.
- У готовий чай додайте яблучний сік.
- Подрібніть лід і теж введіть в напій.
- Розлийте освіжаючий чай і кожен келих прикрасьте гілкою м’яти, яка додасть приємний аромат.
Лимонно-чорничний
Приголомшливий чай можна отримати, поєднавши чорницю з лимоном. Вам потрібно підготувати такі продукти:
- стакан ягід чорниці;
- один лимон;
- половина або трохи більше склянки тростинного цукру;
- три заварювальних пакета або три чайних ложки листового чорного чаю;
- три склянки води.
Опис процесу:
- Пакетики або листовий чай залийте окропом і залиште настоюватися на п’ять хвилин.
- Поки чай заварюється, підготуйте інші компоненти. Лимон відіжміть, половину його цедри натріть на тертці. Ягоди чорниці добре вимийте і подрібніть будь-яким способом.
- З чаю вийміть пакети або ж процідіть його, якщо ви використовували пакетики. Гарячий напій занурте чорницю, пам’ятаєте її. Також додайте лимонний сік і цедру, все добре перемішайте і залиште на півгодини.
- Тепер можна процідіть напій і прибрати в холодильник на годину, щоб він став прохолодним.
Полуничний зелений
Цей рецепт порадує справжніх гурманів. Підготуйте такий набір компонентів:
- три столові ложки листового зеленого чаю;
- стакан ягід полуниці;
- три склянки води;
- склянку льоду;
- третину склянки цукру;
- цедра половинки лимона або цілого лайма.
Приготування:
- Зелений чай залийте водою, температура якої буде складати 87-90 градусів, залиште настоюватися протягом п’яти-семи хвилин.
- Полуницю промийте і поріжте, а цедру натріть на тертці.
- Тепер ще гарячим чаєм залийте цедру з ягодами, залиште на годину, щоб полуниця віддала весь свій сік.
- Розімніть ягоди, процідіть чай, додайте цукор, гарненько розмішайте.
- Введіть напій лід, активно його розмішайте і подавайте.
Кавуново-базиліковий річний чай
Цей варіант приготування освіжаючого прохолодного чаю вельми незвичайний. Ось що вам знадобиться:
- сім пакетиків гарного чорного чаю;
- п’ять склянок води;
- 300 грамів кавуна;
- пучок зелені свіжого базиліка;
- цукор, лід за вашим смаком.
Приготування:
- Чай потрібно заварювати п’ять-десять хвилин, залежно від бажаної міцності.
- Далі виймайте пакетики, кавун подрібнюйте з допомогою блендера або ножа, занурюйте в завірений чай, який слід остудити до кімнатної температури.
- Потім додайте цукор і лід, все ретельно перемішайте або потрясіть в шейкері.
Пряний імбирний
Пряний, ароматний і корисний чай можна приготувати з додаванням імбиру. Для цього підготуйте:
- чотири склянки води;
- 15-20 г свіжого кореня імбиру;
- лайм;
- половина склянки цукру (або більше за бажанням);
- п’ять чайних ложок листового чаю (можна використовувати як чорний, так і зелений);
- половина склянки журавлинного соку.
Інструкція:
- Чай потрібно заварити двома склянками окропу і настояти протягом п’яти-семи хвилин.
- Імбир натріть на тертці, так само поступите з цедрою лайма. Ці два компоненти разом з цукром покладіть в яку-небудь ємність, залийте залишилася водою. Далі цю суміш кипіння і тушкуйте на слабкому вогні сім-десять хвилин, а після цього остудіть і процідіть.
- Тепер з’єднайте готовий чай і імбирну суміш, додайте добре охолоджений журавлинний сік, за бажанням покладіть лід.
Обов’язково випробуйте описані вище рецепти, щоб приготувати охолоджуючий і освіжаючий чай.
loading…
loading…