Секрети приготування домашньої фанти
«Фанта» – улюблений багатьма напій. Але, на жаль, він не дуже корисний, оскільки містить безліч штучних добавок. Спробуйте приготувати корисну «Фанту» в домашніх умовах!
Варіанти приготування
Отже, як приготувати в домашніх умовах смачну освіжаючу «Фанту»? Розглянемо кілька способів.
Спосіб перший
Щоб зробити напій таким способом, підготуйте:
- п’ять стиглих і соковитих апельсинів;
- лимон;
- три літри звичайної чистої води;
- літр газованої води;
- два склянки цукру.
Інструкція:
- З апельсинів зніміть шкірку, намагаючись не зачіпати білу частину. Цедру подрібніть, залийте одним літром холодної води і відіжміть в рідину сік лимона. Цю суміш надішліть на ніч у холодильник.
- Тепер шкурки відкиньте на друшляк, подрібніть в блендері або пропустіть через м’ясорубку, залийте тією ж самою водою, кип’ятіть п’ять хвилин.
- Процідіть рідину, злийте її у велику ємність. Залишилися скоринки залийте новою порцією води (одним літром) і знову прокип’ятіть декілька хвилин. Після наступного проціджування цедру можна викидати, вона віддала все, що могла.
- З літри простої води і цукру зваріть сироп, охолодіть його, після чого вводьте настояну на кірках воду. Сюди відіжміть сік із залишилися після чищення апельсинів (їх можна заморозити, щоб вони дали більше рідини).
- Далі додайте газовану воду і щільно закрийте ємність, щоб гази не виходили.
- Домашня фанта готова!
Спосіб другий
Зробіть своїми руками освіжаючу «Фанту» таким способом. Ось що знадобиться:
- шість апельсинів;
- п’ять літрів води;
- три ст. л. лимонної кислоти;
- два склянки цукру.
Опис процесу:
- Апельсини треба ретельно вимити і обдати окропом, щоб видалити наявний на поверхні шкірки віск, а також вивести частину гіркоти. Далі плоди надішліть на кілька годин або на всю ніч в морозилку.
- Тепер дістаньте цитруси, розморозьте їх при кімнатній температурі, а потім разом зі шкіркою пропустіть через м’ясорубку.
- Далі апельсинове пюре залийте двома літрами води, доведіть до кипіння і на слабкому вогні варіть десять хвилин, потім залиште на півгодини. Процідіть рідину, все зайве викиньте.
- Залишилася воду нагрійте, в ній розчиніть цукор. Тепер цей сироп з’єднайте з уже готовим соком. Дайте суміші трохи охолонути, введіть лимонну кислоту, все дуже швидко розмішайте і подавайте смачну «Фанту» у якості освіжаючого напою.
Спосіб третій
Такий рецепт дозволить приготувати «Фанту» з насиченим смаком. Вам знадобиться:
- два великих і соковитих апельсина;
- три мандарина;
- півтора літра води;
- лимон;
- стакан цукру;
- два склянки газованої води.
Приготування:
- Отже, спочатку всі цитрусові фрукти треба добре вимити. Потім акуратно зніміть з них цедру, але так, щоб білі частини шкурок не потрапляли, так як вони можуть гірчити. Їх просто зніміть руками.
- Цедру покладіть в каструлю, туди ж всипте цукор і влийте воду, додайте віджатий з фруктів свіжий сік.
- Варіть суміш на середньому вогні приблизно п’ять або сім хвилин. Дайте їй трохи настоятися, щоб шкурки віддали всі смакові й ароматичні якості.
- Тепер готовий зварений сік потрібно процідіть через марлю або тканину. Все зайве викиньте.
- У сік додати газовану воду, розмішайте все.
- Або подавайте «Фанту» відразу, або щільно закрийте кришкою, щоб гази не виходили.
Використовуючи розглянуті вище рецепти, ви зможете швидко і без проблем приготувати освіжаючий і підбадьорливий напій і пригостити корисною і солодкої «Фантой» сім’ю або гостей.
loading…
loading…
По теме: ( из рубрики Статті )