746 Секрети приготування домашньої фанти

Секрети приготування домашньої фанти


«Фанта» – улюблений багатьма напій. Але, на жаль, він не дуже корисний, оскільки містить безліч штучних добавок. Спробуйте приготувати корисну «Фанту» в домашніх умовах!

Варіанти приготування

Секрети приготування домашньої фанти

Отже, як приготувати в домашніх умовах смачну освіжаючу «Фанту»? Розглянемо кілька способів.

Спосіб перший

Щоб зробити напій таким способом, підготуйте:

  • п’ять стиглих і соковитих апельсинів;
  • лимон;
  • три літри звичайної чистої води;
  • літр газованої води;
  • два склянки цукру.

Інструкція:

  1. З апельсинів зніміть шкірку, намагаючись не зачіпати білу частину. Цедру подрібніть, залийте одним літром холодної води і відіжміть в рідину сік лимона. Цю суміш надішліть на ніч у холодильник.
  2. Тепер шкурки відкиньте на друшляк, подрібніть в блендері або пропустіть через м’ясорубку, залийте тією ж самою водою, кип’ятіть п’ять хвилин.
  3. Процідіть рідину, злийте її у велику ємність. Залишилися скоринки залийте новою порцією води (одним літром) і знову прокип’ятіть декілька хвилин. Після наступного проціджування цедру можна викидати, вона віддала все, що могла.
  4. З літри простої води і цукру зваріть сироп, охолодіть його, після чого вводьте настояну на кірках воду. Сюди відіжміть сік із залишилися після чищення апельсинів (їх можна заморозити, щоб вони дали більше рідини).
  5. Далі додайте газовану воду і щільно закрийте ємність, щоб гази не виходили.
  6. Домашня фанта готова!

Спосіб другий

Секрети приготування домашньої фанти

Зробіть своїми руками освіжаючу «Фанту» таким способом. Ось що знадобиться:

  • шість апельсинів;
  • п’ять літрів води;
  • три ст. л. лимонної кислоти;
  • два склянки цукру.

Опис процесу:

  1. Апельсини треба ретельно вимити і обдати окропом, щоб видалити наявний на поверхні шкірки віск, а також вивести частину гіркоти. Далі плоди надішліть на кілька годин або на всю ніч в морозилку.
  2. Тепер дістаньте цитруси, розморозьте їх при кімнатній температурі, а потім разом зі шкіркою пропустіть через м’ясорубку.
  3. Далі апельсинове пюре залийте двома літрами води, доведіть до кипіння і на слабкому вогні варіть десять хвилин, потім залиште на півгодини. Процідіть рідину, все зайве викиньте.
  4. Залишилася воду нагрійте, в ній розчиніть цукор. Тепер цей сироп з’єднайте з уже готовим соком. Дайте суміші трохи охолонути, введіть лимонну кислоту, все дуже швидко розмішайте і подавайте смачну «Фанту» у якості освіжаючого напою.
Читайте ще:  Як виростити селера на своїй ділянці?

Спосіб третій

Секрети приготування домашньої фанти

Такий рецепт дозволить приготувати «Фанту» з насиченим смаком. Вам знадобиться:

  • два великих і соковитих апельсина;
  • три мандарина;
  • півтора літра води;
  • лимон;
  • стакан цукру;
  • два склянки газованої води.

Приготування:

  1. Отже, спочатку всі цитрусові фрукти треба добре вимити. Потім акуратно зніміть з них цедру, але так, щоб білі частини шкурок не потрапляли, так як вони можуть гірчити. Їх просто зніміть руками.
  2. Цедру покладіть в каструлю, туди ж всипте цукор і влийте воду, додайте віджатий з фруктів свіжий сік.
  3. Варіть суміш на середньому вогні приблизно п’ять або сім хвилин. Дайте їй трохи настоятися, щоб шкурки віддали всі смакові й ароматичні якості.
  4. Тепер готовий зварений сік потрібно процідіть через марлю або тканину. Все зайве викиньте.
  5. У сік додати газовану воду, розмішайте все.
  6. Або подавайте «Фанту» відразу, або щільно закрийте кришкою, щоб гази не виходили.

Використовуючи розглянуті вище рецепти, ви зможете швидко і без проблем приготувати освіжаючий і підбадьорливий напій і пригостити корисною і солодкої «Фантой» сім’ю або гостей.

loading…

loading…

По теме: ( из рубрики Статті )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top