736 Секрети приготування сметанного пирога

Секрети приготування сметанного пирога


Усі ласуни люблять пироги. А якщо такий десерт приготувати на сметані, то він вийде повітряним і смачним. Дізнайтеся кілька простих рецептів, з якими впорається навіть починаюча господиня.

Як можна зробити сметанний пиріг?

Як приготувати смачний і нескладний сметанний пиріг? Пропонуємо кілька варіантів.

Варіант перший

Секрети приготування сметанного пирога

Такий пиріг зі сметаною дуже простий у приготуванні. Вам знадобиться:

  • 230 г цукру;
  • два яйця;
  • склянка борошна;
  • 270 мл сметани;
  • щіпка солі;
  • одна ч. л. харчової соди або розпушувача;
  • трохи вершкового масла;
  • трохи цукрової пудри.

Опис процесу:

  1. Спочатку яйця треба збивати з цукровим піском, щоб вийшла практично біла повітряна піна.
  2. В яєчний складу влийте сметану, кладіть сіль і соду (її можна попередньо погасити, але робити це необов’язково, оскільки кисломолочні бактерії і так запустять реакцію). Всі розмішайте.
  3. Вводите борошно, збивайте тісто блендером. По консистенції воно буде нагадувати не дуже густу сметану, а якщо збити його дуже добре, то пиріг вийде повітряним.
  4. Приготуйте форму (бажано роз’ємну), її стінки і дно змастіть м’яким маслом. Вилийте тісто.
  5. Печіть пиріг у духовці при ста сімдесяти градусах 40 хвилин, щоб він став рум’яним. Готовність перевіряється сірником і зубочисткою, яка повинна залишатися повністю сухий після занурення в центр.
  6. Порада: якщо такий пиріг готувати з жирною сметаною, то він вийде більш ніжним.

Варіант другий

Секрети приготування сметанного пирога

Стане чудовим десертом і практично замінить торт пиріг з вишнею та зі сметанною заливкою. Для його приготування потрібно:

Для тіста:

  • півсклянки цукрового піску;
  • два неповних склянки борошна;
  • 140 г вершкового масла;
  • пара яєць;
  • ч. л. соди (підійде розпушувач);
  • один пакетик ваніліну.
Читайте ще:  Женщине для счастья нужно три брака — история Жаклин Кеннеди

Для заливки сметани:

  • яйце;
  • 450-500 мл сметани (оптимальний відсоток жирності – 20%);
  • дві третини склянки цукру;
  • дві ст. л. борошна або крохмалю;
  • за бажанням трохи апельсинової цедри для смаку.

На начинку:

  • півтора склянки свіжої або замороженої вишні.

Інструкція:

  1. Спочатку потрібно приготувати пісочне тісто. Масло слід розм’якшити, залишивши його на годину-дві в досить теплому приміщенні або за кілька годин вийнявши з холодильника. Розтоплювати його не треба. Масло збийте з цукром, щоб останній повністю розчинився. Додайте яйце, ванілін і розпушувач або погашену лимонним соком соду. Нарешті, вводите борошно і місіть руками тісто, щоб воно стало еластичним і перестало липнути. При необхідності додайте ще борошна. Тісто на півгодини відправте в холодильник, щоб було легше з ним працювати.
  2. Займіться начинкою: вишню вимийте, вийміть кісточки. Якщо вона заморожена, потрібно розморожування.
  3. Приготуйте ніжну сметанную заливку, яка буде нагадувати крем. Це просто: сметану З’єднайте з яйцем, борошном, цукром, цедрою. Все акуратно розмішайте, але не збивайте, щоб маса не стала занадто рідкою.
  4. Підготуйте форму, змастіть маслом. Вийміть з холодильника тісто, розкачайте в пласт і викладіть у форму, розподіливши по дну і оформивши досить високі бортики.
  5. На основу розкладіть вишню рівним шаром, а потім залийте ягоди готової заливкою.
  6. Пиріг буде дбати при 180 градусах приблизно годину. Він буде повністю готовий, коли серединка застигне і стане пружною.

Варіант третій

Секрети приготування сметанного пирога

З домашньою сметаною можна приготувати знаменитий яскравий пиріг «Зебра». Для цього підготуйте:

  • стакан домашньої жирної сметани;
  • два великих або дрібних 3 яйця;
  • півтори склянки борошна;
  • стакан цукру;
  • 70 р масла;
  • 3 ст. л. какао;
  • ванілін;
  • неповна чайна ложка соди.

Інструкція:

  1. Першим кроком буде збивання яєць з цукром до отримання пухкої білої піни.
  2. У сметану покласти соду, залиште ненадовго, щоб вона погасилась молочнокислими бактеріями.
  3. Масло розімніть або розтопіть, введіть його в сметану, а потім додайте яєчну масу. Додавайте борошно, коли місили тісто міксером.
  4. Тепер отримане негусте тісто треба розділити на дві частини: в одну з них додайте какао і збийте суміш, щоб вона набула коричнюватий відтінок.
  5. Візьміть форму, дно і стінки змастіть маслом. І починайте формувати пиріг. Для цього по черзі по дві столові ложки лейте світле і темне тісто.
  6. Обережно вставте форму в духовку, щоб шари не змішувалися. Випікайте пиріг при ста вісімдесяти градусах сорок хвилин.
Читайте ще:  Нескучно

Варіант четвертий

Секрети приготування сметанного пирога

Можна приготувати сметанний пиріг з яблуками. Вам потрібно:

  • пара склянок борошна;
  • склянка сметани;
  • яйце;
  • 240 г цукру;
  • 140 г вершкового масла;
  • п’ять яблук;
  • третина чайної ложки кориці;
  • половина ч. л. пекарського порошку (сода цілком підійде).

Приготування:

  1. Масло слід збити з половиною всього обсягу цукру. Воно має бути м’яким, тому його завчасно дістаньте з холодильника. Далі додайте половину склянки сметани і соду (погасити її не потрібно, так як використовується кисломолочний продукт). Потім вводите попередньо просіяне борошно. Місіть тісто, яке повинно вийти у вас досить м’яким.
  2. Круглу форму потрібно змастити незначною кількістю масла. Укладіть тісто, розподіливши його по дну і оформивши бортики.
  3. Яблука почистіть, серцевини виріжте. Поріжте фрукти скибочками і розкладіть їх по тесту, зверху посипте корицю.
  4. Зробіть заливку, з’єднавши залишилися цукор і сметану, а також яйце. Цією сумішшю залийте яблучка.
  5. Печіть пиріг в духовці при 170 градусах близько сорока хвилин.
  6. При бажанні зверху присипте десерт цукровою пудрою.

Варіант п’ятий

Секрети приготування сметанного пирога

Цей рецепт сметанного пирога з лимоном не менш простий, ніж всі інші. Підготуйте:

  • два склянки борошна;
  • 250 мл сметани;
  • 90 р масла;
  • стакан цукру;
  • три яйця;
  • ч. л. соди;
  • лимон.

Опис процесу:

  1. Для початку займіться лимоном. З нього потрібно зняти цедру, не зачіпаючи білу частину шкірки, яка може гірчити. Вам буде потрібно приблизно три столові ложки, відкладіть таку кількість. Вичавіть сік, він буде потрібно в повному обсязі.
  2. Всі сухі компоненти з’єднайте, змішайте, а ще краще просіяти: це додасть пирога пишність і ніжну текстуру.
  3. Тепер додайте сметану і місіть тісто. Також вводите і м’яке вершкове масло (щоб воно стало таким, його потрібно заздалегідь вийняти з холодильника). Вбивайте яйця і продовжуйте замішування. У вас утвориться однорідна маса, в яку потрібно ввести лимонну цедру і сік. Знову все розмішайте.
  4. Підготуйте деко або форму, змастіть маслом, при бажанні трохи присипте борошном або манкою для отримання хрусткої скоринки.
  5. Викладайте тісто, розрівнюйте його і відправляйте пектися в духовку приблизно півгодини при ста вісімдесяти градусах. Поверхня повинна придбати рум’яність.
  6. Ароматний і повітряний пиріг готовий!
Читайте ще:  Самые яркие шутки четверга. Подводим итоги дня с улыбкой на лице

Тепер ви зможете зробити масу смачних сметанних пирогів. Балуйте себе і свою сім’ю!

loading…

loading…

По теме: ( из рубрики Статті )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top