730 Мохіто — коктейль, який люблять усі

Мохіто — коктейль, який люблять усі


«Мохіто» – освіжаючий коктейль, який доведеться дуже до речі жарким літом, втамує спрагу і стане головним напоєм на будь-якій вечірці. Дізнайтеся, як його правильно готувати.

Що це за напій?

«Мохіто» – освіжаючий напій, приготований з світлого рому з додаванням м’ятні листя. Особливо популярним такий напій був у США у 80-х роках минулого століття, а його батьківщиною вважається Куба. До складу також входять цукровий сироп або цукор, сік лайма і газована вода. В сучасних рецептах можуть бути популярні напої, такі як «Sprite» або «7 Up». А в деяких гаванських готелях в склад вводиться «Ангостура» – концентрований венесуельський бітер.

Мохіто — коктейль, який люблять усі

Якщо вивчати історію напою, то можна припустити, що його попередником є інший коктейль – «Бійок», винайдений піратом Френсісом Дрейком. У далекому XVI столітті м’ята і соку лайма додавалися, щоб заглушити смак і запах неякісного алкоголю, а також захиститися від бушувала в ті часи цинги.

Про назву коктейлю теж ходить кілька легенд. Згідно з однією з них, в його основу ліг популярний кубинський соус мохо. Але є й інша версія, прихильники якої вважають, що назва походить від іспанського слова «mojadito», яке перекладається як «злегка вологий».

Цікавий факт: раніше вважалося, що «Мохіто» був улюбленим напоєм Ернеста Хемінгуея, але така версія була спростована істориками. Вони стверджують, що у письменника був цукровий діабет, і з-за такої хвороби він не міг пити коктейль.

Як готувати такий коктейль?

Як приготувати «Мохіто» своїми руками? Існує кілька способів, і найбільш вдалі будуть розглянуті нижче.

Читайте ще:  Есть люди-шансы…

Традиційний коктейль

Класичний «Мохіто» передбачає використання наступних інгредієнтів:

  • 40-45 мл світлого рому;
  • сім листків свіжої м’яти перцевої;
  • дві маленькі ложки без верху тростинного цукру;
  • три великих столових ложки лаймового соку;
  • 70 мл содовою або газованою води;
  • близько 80-90 г льоду.

Приготування:

  1. Листя м’яти нарвете, помістіть в ємність, засипте цукром і подрібніть, наприклад, з допомогою ножа або блендера. Такий етап дозволить отримати максимум соку і аромату з свіжої м’яти.
  2. Додати содову, лаймовий сік і ром.
  3. Покладіть подрібнений лід і все ретельно потрясіть в шейкері або збийте, використовуючи блендер.

Освіжаючий «тверезий Мохіто»

Мохіто — коктейль, який люблять усі

Якщо ви не вживаєте алкоголь, то приготуйте безалкогольний Мохіто». Ось що для цього знадобиться:

  • 150 мл тоніка або іншого газованого напою, такого як «7 Up», «Sprite» або «Schweppes»;
  • половина досить великого лайма;
  • три-чотири гілочки свіжої м’яти;
  • дві або три чайних ложки тростинного або коричневого цукру;
  • близько 100 грамів льоду.

Опис процесу:

  1. Листя м’яти потрібно дрібно порвати або порізати ножем, потім помістити в шейкер або іншу закривається ємність.
  2. До м’ятним листочкам додайте цукор, туди ж відіжміть сік лайма, влийте газований напій і введіть попередньо роздроблений лід.
  3. Всі компоненти змішайте, активно потрясіть. Перелийте коктейль в барний склянку і подавайте.

Полуничний

Мохіто — коктейль, який люблять усі

Дуже смачним вийде алкогольний полуничний «Мохіто». Щоб зробити його, знадобляться такі інгредієнти:

  • п’ять соковитих і солодких ягід полуниці;
  • десять листочків нещодавно зірваною перцевої м’яти;
  • три чайних ложки цукру (якщо солодка полуниця, кількість можна зменшити);
  • 30-50 мл світлого рому (залежно від бажаної міцності);
  • третина половинка лимона або лайма;
  • три ст. л. полуничного лікеру.

Приготування:

  1. У блендері подрібніть добре вимиті ягоди полуниці, м’ятні листя і цукор.
  2. Подрібнені продукти перекладіть в порційний келих, покладіть на них подрібнений лід.
  3. Відіжміть з лайма чи лимона сік, налийте його в стакан з ромом.
  4. Зверху лейте полуничний лікер. Злегка перемішайте все і подавайте яскравий і освіжаючий коктейль.
Читайте ще:  Какие бывают пудры для волос?

Персиковий коктейль

Цей рецепт дозволить приготувати незвичайний персиковий коктейль «Мохіто». Знадобляться такі продукти:

  • 200 г свіжих соковитих персиків;
  • три лайма;
  • третину склянки цукру (краще використовувати тростинний);
  • стакан білого рому;
  • два склянки газованої води;
  • третину склянки м’ятної зелені;
  • 200 г льоду.

Опис процесу:

  1. Персики вимийте, видалите кісточки. Далі подрібніть в блендері, а отримане пюре протріть через згорнуту в кілька разів марлю.
  2. Лайми відіжміть, натріть цедру половини одного фрукта (знадобиться чайна ложка).
  3. З’єднайте цедру, листя м’яти і цукор, все разом подрібніть в блендері.
  4. Додайте сік лайма, лід і ром, знову подрібніть все.
  5. Далі введіть в суміш персикове пюре і ром, всі активно потрясіть в шейкері або іншої схожої ємності, розлийте по келихах, за бажанням прикрасьте гілочками м’яти. «Мохіто» в домашніх умовах готовий до подачі.

Виберіть один із запропонованих вище рецептів і приготуйте освіжаючий домашній «Мохіто». При бажанні пропорції компонентів можна змінювати, шукаючи найбільш вдалі поєднання. Також в напій можна вводити різні ягоди і фрукти або їх сиропи.

loading…

loading…

По теме: ( из рубрики Статті )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top