728 Шоколадний торт — мрія для ласунів

Шоколадний торт — мрія для ласунів


Практично усі ласуни люблять шоколад. І якщо ви хочете приготувати вишуканий і апетитний десерт, який задовольнить будь-якого гурмана, то зробіть шоколадний торт!

Різноманітність рецептів

Шоколадний торт — мрія для ласунів

Як приготувати смачний шоколадний торт? Нижче розглянуто кілька вдалих варіантів.

Варіант №1

Шоколадний торт — мрія для ласунів

Приголомшливий шоколадний тортик можна приготувати з порошку какао. І ось що для цього знадобиться:

Для бісквіта:

  • 1,75 склянки борошна (тобто один і ще три чверті);
  • третину склянки порошку какао;
  • чотири яйця;
  • ч. л. пекарського порошку або харчової соди;
  • стакан і ще пара ст. л. цукрового піску;
  • 230 г вершкового масла;
  • два пакетики ваніліну або половина ч. л. ванільного екстракту.

Для приготування помадки:

  • півсклянки какао;
  • повний стакан цукрової пудри;
  • половина склянки молока або вершків;
  • три-чотири ст. л. вершкового масла.

Інструкція:

  1. Потрібно приготувати повітряний шоколадний бісквіт. Для цього треба спочатку з’єднати і бажано просіяти всі сухі компоненти, крім цукрового піску: так тісто вийде більш ніжним. Якщо ви використовуєте соду, то її погасите окропом або лимонним соком і вводите пізніше. Яйця активно збийте з цукром до піни. Далі розм’якшене масло (його потрібно заздалегідь дістати з холодильника) введіть в яєчну суміш. Тепер рідку і суху частини потрібно з’єднати і збити міксером.
  2. Тісто має вийти досить рідким, так що якщо воно густе, можна ввести до нього трохи гарячої води. Далі масу розлийте по двом промазанным маслом роз’ємним однаковим круглим формам, щоб тісто пропеклося рівномірно (в одній ємності воно може пригоріти знизу і вгорі, а в середині залишитися сирим). На випікання піде близько півгодини, температура – 170-175 градусів. Готові коржі треба остудити і розрізати кожен на дві частини.
  3. Тепер настав час шоколадної помадки. Щоб отримати її, масло розімніть, змішайте з молоком і нагрійте. Далі в цю суміш введіть какао з цукром і все міксером збийте до однорідності. Якщо маса вийшла рідкою, її можна охолодити в холодильнику. Змастіть нею коржі, обмажте всю поверхню торта. Також його можна посипати какао або цукровою пудрою для декору.
Читайте ще:  Червона спідниця — яскрава деталь для справжньої модниці

Варіант №2

Шоколадний торт — мрія для ласунів

Повітряний шоколадний бісквіт доповнить не менш апетитний шоколадний крем. Щоб приготувати смачний торт, знадобиться:

На тісто:

  • два склянки борошна;
  • два склянки цукрового піску;
  • дві третини склянки порошку какао (натурального, без додавання цукру);
  • два повних чайних ложки соди або розпушувача;
  • половина ч. л. солі;
  • стакан досить жирного молока або вершків;
  • 100 г вершкового масла;
  • 200 мл води;
  • три пакетика ваніліну або ч. л. ванільного екстракту.

На крем:

  • 170 г вершкового масла;
  • три склянки цукрової пудри;
  • дві третини склянки молока;
  • пакетик ваніліну.

Опис процесу приготування:

  1. У глибокій мисці треба змішати всі сухі компоненти, призначені для тіста. А ще краще їх попередньо просіяти. Далі додайте залишилися рідкі інгредієнти (крім води), але масло заздалегідь розімніть або розтопіть. Всю масу добре збийте міксером до однорідності. Тепер поступово тонкою цівкою вливайте тільки що вскипевшую воду, продовжуйте місити тісто, щоб воно стало рідким. Потім вилийте його в змащену маслом форму або дві, щоб воно краще і швидше пропеклося. Надішліть ємності в розігріту до 180 градусів духовку на 25 або 30 хвилин. Готовність перевіряється сірником або зубочисткою: після занурення в центр бісквіта вона повинна залишатися сухою. Остудіть коржі і розріжте на кілька частин.
  2. Займіться кремом. Масло потрібно розм’якшити і збивати, щоб воно стало повітряним і пишним. Вводите в нього цукрову пудру з какао і ваніліном, потім повільно додайте молоко. У вас повинна вийти пишна і досить густа маса.
  3. Коржі змастіть кремом, їм же промажте верхню частину і боки. Смачний домашній торт готовий, можна подавати його до чаю!

Варіант №3

Шоколадний торт — мрія для ласунів

Справжні торти готуються з шоколаду. І щоб створити кулінарний шедевр, підготуйте:

  • 150 г борошна;
  • шість яєць;
  • 150 г темного шоколаду;
  • 50 р цукрової пудри;
  • 200 г цукрового піску;
  • 150 г вершкового масла;
  • пакетик ваніліну.
Читайте ще:  Анэмбриония как долго с ней можно ходить, эмбриония что это такое причины

Для крему:

  • 200 г жирних вершків;
  • 50 г темного шоколаду;
  • 70 г вершкового масла.

Для глазурі:

  • склянка жирних вершків;
  • 300 г гіркого шоколаду;
  • чотири ст. л. вершкового масла.

Для просочення:

  • 50 мл мигдалевого лікеру.

Опис:

  1. Яйця потрібно довго забивати з цукром, щоб вийшла пишна і стійка піна. Далі додайте розм’якшене, але не розтоплене вершкове масло разом з цукровою пудрою. Шоколад потрібно розтопити будь-яким способом: на плиті, водяній бані або в мікрохвильовій печі. Його тонкою цівкою влийте в тісто, а потім повільно вводите борошно і місіть однорідне тісто.
  2. Перелийте тісто у змащену маслом роз’ємну форму і випікайте при 170 градусах приблизно 40 або 50 хвилин. Дайте бісквіту охолонути.
  3. Поки займіться кремом. Для цього збийте вершки, щоб вони перетворилися в повітряну масу. У них введіть масло, знову збийте. Тепер прийшов час додавання попередньо доведеного до напіврідкого стану шоколаду. Його вливайте поступово, продовжуючи процес збивання. Готовий крем повинен вийти досить густим.
  4. Бісквіт розріжте на три-чотири коржа, кожен промажте кремом.
  5. Настав час зробити глазур. Для цього вершки добре прогрійте на вогні, додайте масло і шоколад, щоб всі інгредієнти розчинилися. Трохи охолодіть масу, а коли вона загусне, починайте обмазувати вест торт.

Варіант №4

Шоколадний торт — мрія для ласунів

Вишуканими ласощами стане шоколадний торт з горіхами. Вам знадобиться:

  • 1,5 склянки цукрового піску;
  • 1,5 склянки борошна;
  • 140-150 г вершкового масла;
  • п’ять ст. л. меду;
  • три яйця;
  • 50 г волоських горіхів;
  • ч. л. харчової соди або розпушувача;
  • півсклянки порошку какао.

Для крему:

  • склянка сметани;
  • стакан цукру;
  • п’ять ст. л. какао;
  • стакан очищених волоських горішків.

Інструкція:

  1. Першим ділом з цукром збийте яйця для отримання пишної піни. Масло повинне бути м’яким, але не розтопленим. Його змішайте з медом. Соду погасите окропом, соком лимона або оцтом. Тепер з’єднайте яєчну й олійну суміші, додайте соду, все перемішайте. Волоські горіхи подрібніть, уведіть їх у тісто і починайте поступово додавати борошно і какао.
  2. Тісто випікається у змащеній маслом рознімної круглій формі при 170-175 градусах близько сорока-сорока п’яти хвилин.
  3. Коли готовий бісквіт трохи охолоне, його можна розрізати на кілька коржів.
  4. Готувати крем дуже просто. Спочатку перемеліть в кавомолці горішки, змішайте з какао, цукром і сметаною, але робіть це акуратно і не збивайте масу, інакше вона стане рідкою.
  5. Промажте горіховим кремом коржі, також обмажте всю поверхню десерту. Для декору можна використовувати какао, посипавши їм торт.
Читайте ще:  БОЛЬ НАДО ПРОЖИТЬ

Оберіть будь запропонований рецепт і здивуйте близьких або гостей смачним шоколадним тортом!

loading…

loading…

По теме: ( из рубрики Статті )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top