2557 Як смачно приготувати рябчика?

Як смачно приготувати рябчика?


Якщо мисливець приносить з промислу рябчика – будинку намічається справжній бенкет. Адже ця невелика птиця є особливим кулінарним вишукуванням на столах наших співвітчизників. Навіть запечений самим звичайним чином, рябчик стане справжнім царським частуванням і прикрасою будь-якого столу. Сьогодні з задоволенням розповімо вам, як можна його приготувати.

Як смачно приготувати рябчика?

Мисливська кухня

Цінність цієї птиці, середня маса тушки якої складає всього 300-400 грам, полягає в тому, що для гніздування вона вибирає виключно екологічно чисті райони. А це безпосередньо відображається на смак, якості і навіть безпеки м’яса.

Як смачно приготувати рябчика?

Але варто відразу відзначити, що ця дичина може гірчити, тому готувати її потрібно правильно. А ось приємний горіховий аромат зробить страву по-справжньому неповторним. Рябчиком зможуть поласувати усі, включаючи навіть тих, хто сидить на дієті. Адже його калорійність складає всього 25 ккал на 100 грам. До того ж, це відмінне джерело білка, який дає надовго забути про голод.

Ось кілька секретів, які допоможуть зробити справжній кулінарний шедевр:

  1. Щоб зберегти всі поживні властивості і соковитість м’яса, досвідчені кулінари радять попередньо замочити тушку у воді або молоці.
  2. Зайвій сухості м’яса також можна уникнути, поклавши всередину птиці трохи свинячого сала.
  3. Рябчик піддається практично будь-якій кулінарній обробці. Його можна запікати, смажити, варити, тушкувати, але не маринуючи. Цей процес може сприяти втраті соку.
  4. Ще одне важливе питання, яким цікавляться початківці кулінари – скільки готувати м’ясо? Готувати птицю потрібно при високій температурі і не більше 20-30 хвилин.

Цей делікатес шеф-кухаря чудово поєднують з соусами з ягід, а в якості гарніру радять подавати овочі і гриби. До речі, оригінальний салат Олів’є, який прийшов до нас з французької кухні, також готували з м’ясом рябчиків.

Читайте ще:  Где можно почитать про о тренды в интернет-маркетинге и сквозной аналитике?

Корисні рецепти

Так як птах є здобиччю мисливця, то вони часто готують її відразу. Саме тому розглянемо обидва варіанти – приготування в польових і домашніх умовах.

У похідних умовах

Швидко і без клопоту з рябчика можна зробити суп, засмажити його на шампурі або в глині.

Для запікання в глині тушку треба випатрати і обскубти, гарненько промити всередині, натерти спеціями, всередину при бажанні покласти начинку. Це можуть бути лісові ягоди, горіхи або фрукти, сало.

Розрити вугілля, укласти всередину птицю, обмащений глиною, і вкрити. Через 40 хвилин дістати, розбити глиняний кокон, і подати до імпровізованому столу.

Як смачно приготувати рябчика?

Щоб зварити смачний суп, дичину потрібно порізати на чотири частини і відправити варитися в казан. Картопля тим часом очистити, нарізати невеликими кубиками, трохи посолити і поперчити, а потім відправити в бульйон. Туди ж покласти обсмажену цибулю і гриби, якщо такі знайшлися під час полювання.

Через 30 хвилин у суп кладуть рис і варять до готовності.

В домашніх умовах

Домашня кулінарія також рясніє рецептами з м’ясом цієї птиці. Французи, наприклад, дуже люблять слойки з м’ясом рябчика. Але самий простий і швидкий варіант – запечена дичину з соусом.

Для цього знадобляться:

  • тушка рябчика – 1-2 шт;
  • сало – 50-70 г;
  • бульйон – 200 мл;
  • вершки – 100 мл

Тушку чистять, натирають сіллю і перцем, шпигують салом, і обсмажують на великому вогні 30 хвилин.

Для соусу в масло, на якому смажилася дичину, додають вершки, доводять до кипіння, а після вливають бульйон. Все кип’ятять протягом 5 хвилин.

В сирній скоринці

Як смачно приготувати рябчика?

Сирна «оболонка» прекрасно збереже соковитість, надавши м’яса додаткової ніжності і вершкового смаку. Потрібно:

  • рябчики – 2-3 шт.;
  • тертий сир – 50 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • борошно – 2 ст. л.;
  • панірувальні сухарі;
  • спеції.
Читайте ще:  Ваш самый большой грех — согласно знаку Зодиака

Почищені тушки натерти спеціями. Яєчний білок збити з сіллю, обмазати їм дичину. Обваляти в суміші сиру, борошна і панірувальних сухарів. Запікати в духовці півгодини. Подавати з зеленою цибулею.

З макаронами та овочами

Смачне і ситне блюдо, яке чудово підійде для сімейного вечері. Будуть потрібні:

  • філе птиці – 300 г;
  • макарони – 100 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • гриби – 100 г;
  • помідор – 1 шт.;
  • сир – 50 г;
  • лимон – 1 шт.;
  • майонез – 70 г;
  • спеції.

Філе нарізати невеликими кубиками й обсмажити на олії. Макарони зварити. Овочі дрібно нарізати і протушкувати на сковороді. Майонез розвести бульйоном в пропорції 1:1, вичавити в нього сік лимона.

Змішати макарони з м’ясом і овочами, прикрасити четвертинками яйця і посипати зверху сиром.

Незвичайний, оригінальний смак рябчика обов’язково сподобається вам і вашим гостям. А швидке приготування істотно заощадить час підготовки до звичайного вечері або важливої події. Приємного апетиту!

loading…

loading…

По теме: ( из рубрики Статті )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top