1763 Що можна приготувати з капусти пак-чой?

Що можна приготувати з капусти пак-чой?


Якщо звичні повсякденні страви вам набридли, спробуйте приготувати щось незвичайне, не використовуючи найвідоміші і найпоширеніші продукти, такі як капуста пак-чой. З неї можна зробити багато всього цікавого, якщо знати, як.

Що це таке?

Що можна приготувати з капусти пак-чой?

Пак-чой або пліч-чой – це один із сортів китайської капусти. Такий вид відрізняється від інших тим, що не має качанів. Навколо центральної основний нирки сформовані гладкі зелене листя з товстими і цупкими стеблами. Якщо перекладати назву, то воно звучатиме як «білий овоч», і він особливо популярний у Південно-Східній Азії, але також пак-чой активно вирощується і вживається в Північній Америці і Європі.

Цікавий факт: пак-чой є близькою родичкою пекінської капусти, але ці два сорти сильно розрізняються.

Користь продукту

Що можна приготувати з капусти пак-чой?

До складу китайської капусти входить маса самих різних корисних речовин, наприклад, клітковина, протеїн, зола, вуглеводи, магній, кальцій, натрій, залізо, а також вітаміни А, К, РР, С і групи В. Калорійність 100 грамів продукту складає всього лише 13 кілокалорій.

Корисні властивості:

  • Нормалізація перистальтики кишкових стінок, позбавлення від запорів.
  • Виведення шлаків і токсинів, очищення організму.
  • Профілактика атеросклерозу: зниження рівня «поганого» холестерину, очищення судин і зміцнення їх стінок.
  • Поліпшення роботи імунної системи, зміцнення захисних сил організму і підвищення його стійкості до атак патогенних мікроорганізмів.
  • Китайська капуста може сприяти схудненню, так як низькокалорійна, втамовує голод і дарує відчуття ситості, а також нормалізує обмінні процеси.
  • Вітамін До нормалізує згортання крові, якщо вона знижена, зупиняє кровотечі.
  • Вітаміни групи В беруть участь у багатьох протікають в організмі обмінних реакціях і процесах і забезпечують безперебійну роботу нервової системи, покращуючи настрій і сон.
  • Вітамін А корисний для шкіри і допомагає зберігати гостроту зору.
  • Пак-чой корисно вживати при вагітності: це продукт забезпечує правильне формування органів плода.
  • Китайська капуста корисна для серця.
  • Пак-чой чинить антиоксидантну дію: нейтралізує активність вільних радикалів, зупиняє окислення та старіння тканин, попереджає малігнізація клітин.
Читайте ще:  Для чого потрібна мідь нашому організму?

Як вибрати і зберігати китайську капусту?

При виборі пак-чой звертайте увагу на листя: вони повинні мати середні розміри (довжина не більше 13-15 сантиметрів) і насичений зелений відтінок, а також бути гладкими і свіжими. Не допускається неприємний запах.

Зберігається китайська капуста в холодильнику. Також можна розділити і вимити листя і загорнути їх у вологу тканину.

Що можна приготувати з капусти пак-чой?

Може капуста нашкодити?

До протипоказань до вживання китайської капусти є індивідуальна гіперчутливість до такого продукту та загострення захворювань органів шлунково-кишкового тракту. Також не варто зловживати: пак-чой виявлені речовини глюкозинолати, які у підвищених дозах можуть надавати токсичну дію на організм. Але помірне вживання точно не зашкодить.

Що приготувати з пак-чой?

Що можна приготувати з капусти пак-чой?

Капуста пак-чой широко відома в азіатських країнах і активно використовується для приготування самих різних блюд. І ви теж зможете зробити щось цікаве, вивчивши запропоновані нижче рецепти.

Корисний легкий салат

Ось що вам знадобиться:

  • 300 г пак-чой;
  • дві середніх за розмірами моркви;
  • цибуля (можна взяти фіолетовий або білий);
  • половина чайної ложки діжонської гірчиці;
  • дві ст. л. рисового оцту;
  • чверть або третину маленької ложки солі;
  • ч. л. меду.

Приготування:

  1. Спочатку треба капусту вимити, розділити її на листочки і порізати їх.
  2. Моркву миють, при необхідності очищається від залишків землі і натирається на крупній тертці або розділяється на тонку соломку з допомогою спеціального ножа.
  3. Цибулю потрібно порізати тоненькими півкільцями.
  4. Змішайте мед з дижонской гірчицею, сіллю ірисовим оцтом. Це своєрідний соус.
  5. З’єднайте всі компоненти, заправити їх соусом і перемішайте салат.

Тушкована пікантна пак-чой

Що можна приготувати з капусти пак-чой?

Якщо ви хочете отримати незвичайний і дуже смачний гарнір, то вам потрібно буде підготувати такі продукти:

  • 700 г пак-чой;
  • три ст. л. оливкової олії;
  • два зубчики часнику;
  • 10-15 г свіжого кореня імбиру;
  • п’ять ст. л. натурального класичного соєвого соусу;
  • мелений перець.
Читайте ще:  Где можно купить фурнитуру для шитья оптом?

Опис процесу:

  1. Підготуйте китайську капусту: розділіть на листочки, ретельно промийте, просушіть, при необхідності наріжте, але не дуже дрібно.
  2. Імбир потрібно або дрібно порубати, або натерти на тертці. Часник очищається і будь-яким способом подрібнюється.
  3. У сковорідці добре прогрійте масло, покладіть в нього часник з імбиром і смажте буквально протягом хвилини.
  4. Потім викладайте і пак-чой. Смажте всі продукти близько п’яти хвилин до ледь помітної золотавості, а потім тушкуйте під кришкою близько п’яти хвилин.
  5. Влийте соєвий соус і додайте перець, потушкуйте страву ще близько хвилини. Листя пак-чой повинні потемніти і повністю розм’якнути.

Закуска з пак-чой і грибів

Щоб приготувати закуску на кожен день або до святкового столу, можна також використовувати незвичайну пак чой. Ось що стане в нагоді для цього:

  • 800 г пак-чой;
  • 400 г грибів (краще всього використовувати свіжі шампіньйони);
  • три зубці часнику;
  • дві ст. л. оливкової олії (підійде звичайна соняшникова);
  • ст. л. кунжутної олії;
  • дві ст. л. кунжутного насіння;
  • п’ять ст. л. винного оцту;
  • перець мелений;
  • сіль.

Опис приготування:

  1. Гриби потрібно ретельно вимити і нарізати не дуже тонкими пластинками.
  2. Часник очищається, подрібнюється, наприклад, пропускається через прес.
  3. Пак-чой розділяється на окремі аркуші, миється і підсушується, після чого нарізається (маленькі листя можна залишити цілими).
  4. На сухій сковорідці трохи підсмажте кунжут.
  5. Прогрійте оливкова олія, викладайте на сковорідку гриби з часником, обсмажуйте протягом пари хвилин.
  6. Потім додайте китайську капусту і смажте всі продукти до повної готовності і вираженою золотавості.
  7. Додайте сіль, кунжут, винний оцет, кунжутне масло і перець, під кришкою потримайте всі хвилину і вимикайте вогонь.
  8. Коли закуска трохи охолоне, її можна подати до столу.
Читайте ще:  Как правильно заготовить семена?

Якщо ви зустрінете в магазині незвичайну китайську капусту пак-чой, то обов’язково придбайте її і спробуйте приготувати щось цікаве і апетитне.

loading…

loading…

По теме: ( из рубрики Статті )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top