Новорічні пряники з глазур’ю
Содержание
- 1 Новорічні пряники імбирні з глазур’ю
- 2 ІНГРЕДІЄНТИ
- 3 Крок 1
- 4 Крок 2
- 5 Крок 3
- 6 Крок 4
- 7 Крок 5
- 8 Крок 6
- 9 Крок 7
- 10 Крок 8
- 11 Крок 9
- 12 Крок 10
- 13 Крок 11
- 14 Крок 12
- 15 Крок 13
- 16 Крок 14
- 17 Новорічні пряники з глазур’ю
- 18 Що знадобиться
- 19 Рецепт приготування в домашніх умовах
- 20 Відео приготування та розпису різдвяних пряників
- 21 Види глазурі
- 22 Як наноситься глазур і оздоблюється різдвяний пряник
- 23 Новий Рік, Пряники
Новорічні пряники імбирні з глазур’ю
Духмяні смачні пряники до новорічних свят краще всього готувати всією родиною. Адже це захоплююче і творче заняття і для дорослих, і для дітей. Готуються вони дуже просто і дуже швидко.
ІНГРЕДІЄНТИ
- Борошно 170 Грам
- Вершкове масло-60 Грам
- 250 Грам цукрова пудра
70 — для тесту, 180 — для глазурі - Яйце 1 Штука
жовток — в тісто, білок — для глазурі - Мед 2,5 Ст. ложки
- Кориця 2/3 Чайних ложки
- Імбир сухий 1 Чайна ложка
порошок - Сіль 1/3 Чайних ложки
- Розпушувач для тіста 1/2 Чайних ложки
- Лимонний сік 1 Чайна ложка
Крок 1
Змішуємо борошно, корицю, імбир порошок і розпушувач для тіста і просіваємо через сито.
Крок 2
Холодне вершкове масло наріжемо невеликими шматочками.
Крок 3
Додаємо масло в суміші борошна і прянощів та перетираємо всі разом в крихту.
Крок 4
Додаємо до крихті жовток, цукрову пудру і мед. Краще, якщо мед рідкий — з ним легше замішувати тісто.
Крок 5
Ретельно замішуємо тісто, загортаємо в харчову плівку і кладемо в холодильник на 45-50 хвилин.
Крок 6
Відрізаємо від тесту невеликий шматок і розгортаємо його на пергаменті або на столі злегка присипаному борошном. Розгортаємо в пласт товщиною 7-8 мм І вирізаємо формами фігурки.
Крок 7
Викладаємо на деко, застелене пергаментом і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 10.
Крок 8
Готові печива остуджуємо.
Крок 9
А тепер беремося за приготування глазурі. Додамо до охолодженого білку лимонний сік і відміряє кількість пудри.
Крок 10
Збиваємо білок з соком до щільної піни.
Крок 11
Невеликими порціями починаємо додавати цукрову пудру. Збиваємо після кожного додавання.
Крок 12
Готову глазур повинна бути досить густою.
Крок 13
Наповнюємо глазур’ю кондитерський мішок і починаємо розмальовувати остиглі пряники.
Крок 14
Можна малювати глазур’ю тільки по контуру пряників, а можна покрити глазур’ю весь пряник.
Новорічні пряники з глазур’ю
Новорічні свята пробуджують у людей віру в диво, спогади про те, як проходило свято в дитинстві, бажання дарувати подарунки своїм рідним і близьким, робити сюрпризи. Одним з кращих і найбільш приємних подарунків рідним людям стане смачна домашня випічка, наприклад, новорічні пряники з глазур’ю.
Що знадобиться
У більшості рецептів пряників присутні такі обов’язкові інгредієнти, як:
Майже у кожної господині є свій секретний рецепт приготування новорічних пряників з глазур’ю. Першим ділом завжди для випічки готується тісто, потім глазур для її прикраси.
Рецепт приготування в домашніх умовах
Велика кількість рецептів того, як приготувати різдвяне печиво з глазур’ю можна почути від друзів і знайомих, але, як завжди хочеться скористатися найпростішим, щоб отримати смачну випічку і затратити на її приготування мінімум зусиль і часу.
Нескладний рецепт потребує наступних інгредієнтів:
- 350-360 г борошна;
- Щіпку мускатного горіха;
- 160-170 г цукру;
- Дві чайні ложки кориці;
- ½ Чайної ложки соди;
- 50-60 г меду;
- Дві чайні ложки імбиру;
- Щіпку солі;
- Щіпка гвоздики;
- 110-120 г вершкового масла;
- Куряче яйце.
Зібравши необхідні продукти для приготування пряничка з глазур’ю, слід приступати розкочування тіста і починати приготування цукрової пудри.
- У чашу блендера необхідно скласти всі інгредієнти, крім яйця, а брусок масла перед цим нарізати на кубики.
- Всі складові майбутнього тесту змішуються між собою.
- Далі отримана маса викладається на робочу поверхню столу.
- В ній акуратно робиться поглиблення, в яке розбивається куряче яйце. Всі замішується до отримання тесту.
- Готове тісто потрібно злегка приплюснути і обмотати харчовою плівкою, поставити в холодильник на півгодини.
Після того як тісто полежало і охололо необхідно розкачати його до шару товщиною в один сантиметр. Далі спеціальними формочками з готового пласта тіста можна вирізати новорічні фігурки, щоб різдвяні пряники з глазур’ю створювали радісний настрій. Найчастіше з тіста роблять фігурки ялинок, святкових кульок на ялинку, зайчиків, ведмедиків та зірочок.
Далі прянички викладаються на деко, покрите папером для випічки, і відправляються в розігріту духовку на 15 хвилин. Готові різдвяні пряники повинні охолонути. Поки вони остигають можна зробити глазур для різдвяного печива. Для її приготування знадобиться яєчний білок, лимонний сік і цукрова пудра. Робиться глазур наступним чином:
- Білок розтирається з цукровою пудрою до однорідної маси.
- Готовою глазур’ю розписується новорічне печиво.
- Розписані пряники повинні застигнути, щоб малюнок не стерся.
Цікавий рецепт тіста для пряників від телеведучої Юлії Висоцької. Для його приготування знадобляться такі продукти:
- 100-120 г коричневого цукру;
- Одне яйце;
- 250-260 г борошна;
- 10-12 г імбиру;
- 100-120 г вершкового масла;
- 50-55 мл кленового сиропу;
- Половина чайної ложки сухого імбиру;
- 100-110 г вершків;
- Ложка розпушувача;
- Три парасольки гвоздики;
- Ложка кориці.
Щоб зробити його потрібно розтерти в порошок кориці з гвоздикою і перемішати з сухим імбиром. Свіжий коренеплід очищається і натирається на тертці. Сироп, натертий імбир, вершки і прянощі вливаються в підходящу ємність і ставлять на плиту. Суміш доводять до кипіння і охолоджують.
Масло розтирається з цукром, у нього вбивається яйце, половину борошна і все перемішується, далі вливається суміш вершків і прянощів, додається залишилася борошно з розпушувачем і маса збивається. Готове тісто ставимо в холодильник на 12 годин. Після того як маса охолоне, можна буде приготувати з неї імбирні пряники з глазур’ю на новий рік.
Відео приготування та розпису різдвяних пряників
Види глазурі
Особливо привабливо на пряничках виглядає біла глазур. Щоб її зробити, потрібно розім’яти плитку білого шоколаду і розтопити з допомогою водяної бані, додати в неї ложку молока або вершків, трохи цукрової пудри. Всі компоненти ретельно перемішуються з допомогою блендера.
Класична глазур для різдвяного печива готується з яєчного білка, цукрової пудри і соку лимона за способом описаним вище.
Здивувати гостей, які вирішили привітати зі святом, можна пряниками з карамельної глазур’ю. Щоб її зробити знадобляться:
- ½ Склянки коричневого цукру;
- Ванілін;
- Три великих ложки молока;
- Склянка цукрової пудри;
- 20-30 г вершкового масла.
Готується вона наступним чином:
- Масло потрібно розтопити, влити в нього молоко і всипати коричневий цукор, покіпятіть хвилину.
- Додати в отриманий склад половину склянки цукрової пудри, збити і дати охолонути, всипати решту пудру і ванілін. Ще раз збити.
Для одержання кольорової глазурі щоб прикрасити новорічне печиво будуть потрібні наступні продукти:
- Дві чайні ложечки цукрової пудри;
- 0,4 чайної ложки екстракту мигдалю;
- Склянка цукрової пудри;
- Дві чайні ложки цукрового сиропу.
Приготування виглядає так:
- Пудра змішується з молоком, отриманий склад додається цукровий сироп. Все збивається.
- Готову глазур розкладається по маленьким ємкостей, в кожну з них додається потрібного кольору харчовий барвник.
Незвичайний смак святкового печінкою додасть апельсинова глазур. Для неї знадобляться:
- 3 великих ложки соку апельсина;
- ¾ Склянки цукрової пудри.
Робити апельсинову глазур потрібно наступним чином:
- Вилити сік у ємність і поступово додавати до нього пудру.
- Перемішати сік і пудру як слід. Консистенція буде рідкою.
Також великою популярністю користується розпис новорічних пряничка з допомогою шоколадної глазурі. Щоб її зробити, будуть потрібні:
- Дві великі ложки какао;
- Два склянки цукрової пудри;
- 20-22 г вершкового масла;
- Ванілін;
- 4 великих ложки молока.
Розм’якшене вершкове масло змішується з цукровою пудрою, ваніліном і какао. Маса розтирається, в неї додається молоко, все перемішується до однорідного складу.
Як наноситься глазур і оздоблюється різдвяний пряник
Перед тим як нанести глазур на пряник, потрібно злегка змочити його поверхню звичайною кип’яченою водою. Далі за допомогою кондитерського шприца акуратно обводиться контур пряника, а потім можна розписувати так, як підкаже фантазія.
Щоб глазур швидше висохла, розписане печиво потрібно поставити на пару хвилин в розігріту духовку.
Різдвяні імбирні пряники можна виготовити у формі сніговичків, сніжинок, ключиків, ялиночок і т. п. Найчастіше печиво будь-якої форми покривається повністю білою або кремовою глазур’ю, на ньому малюються новорічні іграшки, гілочки, сніжинки і все те, що можна пов’язати з новорічною символікою.
Красивий різдвяний пряник, виготовлений власними руками, може стати не тільки чудовим подарунком на свято, але і чудовим оригінальним ялинковим прикрасою, якщо під час його приготування виконати в тесті невеликі отвори, в які можна пропустити стрічки.
Новий Рік, Пряники
Виготовлення пряників на Новий рік створює атмосферу справжнього чарівництва, адже новорічні пряники ще і чудовий подарунок. Детальніше про новорічні пряники на новий рік.
Рецепти виробів з тіста → Пряники
Новий Рік
Простий рецепт приготування медових пряників в домашніх умовах. Прикраса з білкової глазурі допоможе зробити пряники гарними, нарядними і в своєму роді унікальними! Медові пряники з глазур’ю — відмінне частування і приємний солодкий подарунок для близьких та друзів до новорічних та різдвяних свят!
Готуємо новорічний і різдвяний імбирне печиво своїми руками. Домашнє імбирне печиво з медом, корицею і мускатним горіхом, дуже смачне і ароматне.
Створюємо новорічний настрій! Готуємо смачні і красиві ялинки з імбирних пряників.
Смачні і ароматні імбирні пряники допоможуть відтворити теплу сімейну атмосферу в новорічні канікули. А також, медове печиво — відмінний подарунок родичам і друзям.
Основа нюрнберзьких пряників лебкухен (Lebkuchen) — сироп з меду і цукру. У цьому рецепті різдвяних пряників лебкухен крім кориці і гвоздики додаються в тісто імбир і коріандр, а також цедра мандарина.
Напередодні Різдва. Самі що ні на є справжні різдвяні медові пряники, з німецької кухні.
З давніх пір імбирне печиво є символом Різдва. Насправді, як кажуть, рецептом імбирного печива вже більше 1000 років! До того ж смак імбирного печива настільки запам’ятовується і не схожий на смак інших солодощів, що якщо ви спробуєте це приємне пряне печиво хоча б один раз, то ніколи його не забудете!
Подарункове печиво «Сердечка». У цьому видеорецепте постараюся показати, як прикрасити глазур’ю пряники-печиво до Дня святого Валентина. Робити це дуже просто.
Цей давній рецепт тульських пряників використовується до цих пір. Приготуйте тульський пряник до домашнього чаювання.
В очікуванні Різдва у північних краях здавна печуть традиційні фігурки з пряникового тіста — козуля (Архангельські пряники). Ароматні розписні пряники дарують дітям, а також знайомим і рідним «на щастя». Вважається, що козуля оберігають будинок, приносять добробут.
Будиночок з медового тіста, з білковою глазур’ю. Пряниковий будиночок до Нового Року і Різдва — чудовий смачний подарунок. Що приготувати на новий рік 2020? Звичайно ж солодкий сюрприз — пряниковий будиночок!
Рецепт ідеального пряникового тіста.
Тісто для пряникового будиночка таке, як для різдвяних пряників. А рецепт пряникового печива я випросила у своєї сусідки фінки. Смакота і аромат незвичайні. Цікаво, що зберігається таке печиво, не втрачаючи при цьому своїх смакових якостей, буквально тижнями! Пряниковий будиночок з цього тесту простояв — увага! — 2 місяці, та був після цього благополучно з’їдений.
Ароматні імбирні пряники до Різдва. Тісто для медових пряників готується з житнього та пшеничного борошна.
Святково прикрашені, ароматні імбирні пряники можна спекти до будь-якого свята, але особливо доречними будуть імбирні пряники на Новий рік і Різдво.
Глазур для пряників виходить щільна, при висиханні має гладку, рівну поверхню і не кришиться. Готуйте пряники з задоволенням, розписуйте їх глазур’ю на свій розсуд і радуйте своїх близьких!
Робота з виготовлення будиночка досить копітка, але воно того варто. При складанні деталей відразу піднімається настрій у всіх, хто поруч. Діти засипають питаннями, починають фантазувати — хто в будиночку живе, для кого він будується. Загалом, вражень вистачає. Навіть сам починаєш трохи вірити в Діда Мороза і Снігуроньку, таке відчуття не передати словами. Загалом, море позитиву!
Цей рецепт імбирних пряників стане нашим новорічних фаворитом.
Розписні пряники здавна вважаються символом Різдва і Нового року. Святкове медове печиво готують з любов’ю, надаючи йому різну форму (зірочок, веселих чоловічків, сніговиків, тварин чи птахів) і розписуючи різдвяні пряники різнобарвною глазур’ю.
Пряникові чоловічки — дуже смачне, ароматне і розсипчасте печиво, створене на основі пісочного тіста з великою кількістю прянощів і спецій. Така випічка відмінно буде виглядати на новорічному, або різдвяному столі, а також на будь-якому дитячому святі.
Пропоную рецепт ароматної пряникового тіста, з якого ви зможете приготувати не тільки смачну, але і красиву випічку. Проявивши трохи терпіння і фантазії, ви зможете розмалювати вироби (пряники) глазур’ю.
Пропоную приготувати на свято пряники і розмалювати їх глазур’ю. Насправді це не так складно, як здається на перший погляд. Не варто боятися пробувати, побільше впевненості і все вийде. Такі пряники можна готувати на будь-яке свято, головне вибрати потрібну тематику, наприклад новорічну.
Новорічні свята – хороший привід проявити свою кулінарну фантазію, адже нам іноді так хочеться створити щось красиве і смачне, що приємно здивує домочадців. Дуже добре і правильно, коли до цієї справи долучається вся сім’я: і дорослі, і діти. Найпростіше творити виходить з десертним столом: ліпити якісь солодощі, печиво, і, звичайно ж, пряники.
Чим новорічні пряники відрізняються від простих? Правильно, своїм зовнішнім виглядом: новорічні пряники зазвичай виготовляють у формі різноманітних новорічних героїв і предметів – Діда Мороза, оленя, ялинки, зірочок, сніжинок і т. д. Створення гарного новорічного пряника в цьому році, як і печива на Новий Рік 2020, наприклад, має враховувати, що символом наступаючого року є Щур. Головне, що знадобиться вам для приготування новорічних пряників своїми руками – це відповідні формочки різних видів. Подбайте про них заздалегідь, а все інше дуже просто! Пряники на Новий рік 2020 будуть готуватися так само, як і у всі попередні роки, тільки в інших формах і з іншим оформленням.
Базовими залишаються і інгредієнти тесту для новорічних пряників, рецепт в будь-якому випадку буде містити мед, борошно, прянощі. Таке тісто робиться просто, ліпити з нього легко і приємно. Сміливо беріться за приготування пряників новорічних, рецепти їх виготовлення освоять навіть недосвідчені господині. Будь-які рецепти новорічних пряників припускають їх красиву розмальовку глазур’ю. Саме в цій операції може взяти участь вся родина, навіть наймолодше покоління зазвичай із задоволенням з головою занурюється в це заняття.
Спробуйте також спекти традиційне європейське частування – імбирні пряники. На Новий рік 2020 вони будуть дуже доречні, оскільки урізноманітнюють наш солодкий стіл. Це також просто: новорічний пряник, рецепт з використанням імбиру докладно описаний і не представляє труднощі.
Якщо ж ви захочете якось оригінально розмалювати ваше творіння, погляньте на наявні на сайті фотографії новорічних пряників, рецепти з фото обов’язково дадуть вам їжу для нових ідей в оформленні пряників. На Новий рік рецепти з фото завжди пропонують щось новеньке і цікаве.
Як приготувати пряник новорічний? Рецепт візьміть на ваш смак, їх пропонують наші майстри. А ми дамо ще кілька простих порад:
— для приготування пряничного тіста використовуйте суміш житнього та пшеничного борошна, підійде звичайна і цільнозернові;
— мед також можна взяти різний, але темні їх види краще підходять, такі, як гречаний;
— пряники, викладені на деку, випікаються до готовності в розігрітій до 190 градусів духовці;
— якщо ви плануєте прикрасити пряниками ялинку, то при формуванні пряників з тіста відразу передбачте отвір для нитки. Можна використовувати будь-яку круглу паличку, соломинку для коктейля і т. д.;
— для оформлення новорічних пряників можна використовувати не тільки глазур, але також і інші різні кондитерські прикраси, шматочки сухофруктів, родзинки і т. д. на ваш смак.
Джерела:
http://povar.ru/recipes/imbirnye_novogodnie_pryaniki_s_glazuriu-49517.html
http://candiland.ru/retsepty/novogodnie-pryaniki-s-glazuryu
http://www.russianfood.com/recipes/bytype/?fid=90,260
- Как мстят знаки Зодиака: Рыбы превращаются в пираний, Весы наказывают молчанием
- Мы создаем великолепное настроение: подборка самого яркого и актуального юмора
- Альона Водонаєва і її син Богдан фото
- Идеальная подборочка юмора для чудесного пятничного вечерка!
- Коса на бік на середні волосся фото, косичка грецька
- Есть ли смысл в тейпировании лица?