3956 Новорічні пряники з глазур'ю

Новорічні пряники з глазур’ю



Новорічні пряники імбирні з глазур’ю

Духмяні смачні пряники до новорічних свят краще всього готувати всією родиною. Адже це захоплююче і творче заняття і для дорослих, і для дітей. Готуються вони дуже просто і дуже швидко.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Борошно 170 Грам
  • Вершкове масло-60 Грам
  • 250 Грам цукрова пудра
    70 — для тесту, 180 — для глазурі
  • Яйце 1 Штука
    жовток — в тісто, білок — для глазурі
  • Мед 2,5 Ст. ложки
  • Кориця 2/3 Чайних ложки
  • Імбир сухий 1 Чайна ложка
    порошок
  • Сіль 1/3 Чайних ложки
  • Розпушувач для тіста 1/2 Чайних ложки
  • Лимонний сік 1 Чайна ложка

Крок 1

Змішуємо борошно, корицю, імбир порошок і розпушувач для тіста і просіваємо через сито.

Крок 2

Холодне вершкове масло наріжемо невеликими шматочками.

Крок 3

Додаємо масло в суміші борошна і прянощів та перетираємо всі разом в крихту.

Крок 4

Додаємо до крихті жовток, цукрову пудру і мед. Краще, якщо мед рідкий — з ним легше замішувати тісто.

Крок 5

Ретельно замішуємо тісто, загортаємо в харчову плівку і кладемо в холодильник на 45-50 хвилин.

Крок 6

Відрізаємо від тесту невеликий шматок і розгортаємо його на пергаменті або на столі злегка присипаному борошном. Розгортаємо в пласт товщиною 7-8 мм І вирізаємо формами фігурки.

Крок 7

Викладаємо на деко, застелене пергаментом і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 10.

Крок 8

Готові печива остуджуємо.

Крок 9

А тепер беремося за приготування глазурі. Додамо до охолодженого білку лимонний сік і відміряє кількість пудри.

Крок 10

Збиваємо білок з соком до щільної піни.

Крок 11

Невеликими порціями починаємо додавати цукрову пудру. Збиваємо після кожного додавання.

Крок 12

Готову глазур повинна бути досить густою.

Крок 13

Наповнюємо глазур’ю кондитерський мішок і починаємо розмальовувати остиглі пряники.

Крок 14

Можна малювати глазур’ю тільки по контуру пряників, а можна покрити глазур’ю весь пряник.

Новорічні пряники з глазур’ю

Новорічні свята пробуджують у людей віру в диво, спогади про те, як проходило свято в дитинстві, бажання дарувати подарунки своїм рідним і близьким, робити сюрпризи. Одним з кращих і найбільш приємних подарунків рідним людям стане смачна домашня випічка, наприклад, новорічні пряники з глазур’ю.

Що знадобиться

У більшості рецептів пряників присутні такі обов’язкові інгредієнти, як:

Майже у кожної господині є свій секретний рецепт приготування новорічних пряників з глазур’ю. Першим ділом завжди для випічки готується тісто, потім глазур для її прикраси.

Рецепт приготування в домашніх умовах

Велика кількість рецептів того, як приготувати різдвяне печиво з глазур’ю можна почути від друзів і знайомих, але, як завжди хочеться скористатися найпростішим, щоб отримати смачну випічку і затратити на її приготування мінімум зусиль і часу.

Нескладний рецепт потребує наступних інгредієнтів:

  • 350-360 г борошна;
  • Щіпку мускатного горіха;
  • 160-170 г цукру;
  • Дві чайні ложки кориці;
  • ½ Чайної ложки соди;
  • 50-60 г меду;
  • Дві чайні ложки імбиру;
  • Щіпку солі;
  • Щіпка гвоздики;
  • 110-120 г вершкового масла;
  • Куряче яйце.

Зібравши необхідні продукти для приготування пряничка з глазур’ю, слід приступати розкочування тіста і починати приготування цукрової пудри.

  1. У чашу блендера необхідно скласти всі інгредієнти, крім яйця, а брусок масла перед цим нарізати на кубики.
  2. Всі складові майбутнього тесту змішуються між собою.
  3. Далі отримана маса викладається на робочу поверхню столу.
  4. В ній акуратно робиться поглиблення, в яке розбивається куряче яйце. Всі замішується до отримання тесту.
  5. Готове тісто потрібно злегка приплюснути і обмотати харчовою плівкою, поставити в холодильник на півгодини.
Читайте ще:  Как признаются в любви мужчины и женщины разных знаков зодиака

Після того як тісто полежало і охололо необхідно розкачати його до шару товщиною в один сантиметр. Далі спеціальними формочками з готового пласта тіста можна вирізати новорічні фігурки, щоб різдвяні пряники з глазур’ю створювали радісний настрій. Найчастіше з тіста роблять фігурки ялинок, святкових кульок на ялинку, зайчиків, ведмедиків та зірочок.

Далі прянички викладаються на деко, покрите папером для випічки, і відправляються в розігріту духовку на 15 хвилин. Готові різдвяні пряники повинні охолонути. Поки вони остигають можна зробити глазур для різдвяного печива. Для її приготування знадобиться яєчний білок, лимонний сік і цукрова пудра. Робиться глазур наступним чином:

  1. Білок розтирається з цукровою пудрою до однорідної маси.
  2. Готовою глазур’ю розписується новорічне печиво.
  3. Розписані пряники повинні застигнути, щоб малюнок не стерся.

Цікавий рецепт тіста для пряників від телеведучої Юлії Висоцької. Для його приготування знадобляться такі продукти:

  • 100-120 г коричневого цукру;
  • Одне яйце;
  • 250-260 г борошна;
  • 10-12 г імбиру;
  • 100-120 г вершкового масла;
  • 50-55 мл кленового сиропу;
  • Половина чайної ложки сухого імбиру;
  • 100-110 г вершків;
  • Ложка розпушувача;
  • Три парасольки гвоздики;
  • Ложка кориці.

Щоб зробити його потрібно розтерти в порошок кориці з гвоздикою і перемішати з сухим імбиром. Свіжий коренеплід очищається і натирається на тертці. Сироп, натертий імбир, вершки і прянощі вливаються в підходящу ємність і ставлять на плиту. Суміш доводять до кипіння і охолоджують.

Масло розтирається з цукром, у нього вбивається яйце, половину борошна і все перемішується, далі вливається суміш вершків і прянощів, додається залишилася борошно з розпушувачем і маса збивається. Готове тісто ставимо в холодильник на 12 годин. Після того як маса охолоне, можна буде приготувати з неї імбирні пряники з глазур’ю на новий рік.

Відео приготування та розпису різдвяних пряників

Види глазурі

Особливо привабливо на пряничках виглядає біла глазур. Щоб її зробити, потрібно розім’яти плитку білого шоколаду і розтопити з допомогою водяної бані, додати в неї ложку молока або вершків, трохи цукрової пудри. Всі компоненти ретельно перемішуються з допомогою блендера.

Класична глазур для різдвяного печива готується з яєчного білка, цукрової пудри і соку лимона за способом описаним вище.

Здивувати гостей, які вирішили привітати зі святом, можна пряниками з карамельної глазур’ю. Щоб її зробити знадобляться:

  • ½ Склянки коричневого цукру;
  • Ванілін;
  • Три великих ложки молока;
  • Склянка цукрової пудри;
  • 20-30 г вершкового масла.

Готується вона наступним чином:

  1. Масло потрібно розтопити, влити в нього молоко і всипати коричневий цукор, покіпятіть хвилину.
  2. Додати в отриманий склад половину склянки цукрової пудри, збити і дати охолонути, всипати решту пудру і ванілін. Ще раз збити.

Для одержання кольорової глазурі щоб прикрасити новорічне печиво будуть потрібні наступні продукти:

  • Дві чайні ложечки цукрової пудри;
  • 0,4 чайної ложки екстракту мигдалю;
  • Склянка цукрової пудри;
  • Дві чайні ложки цукрового сиропу.

Приготування виглядає так:

  1. Пудра змішується з молоком, отриманий склад додається цукровий сироп. Все збивається.
  2. Готову глазур розкладається по маленьким ємкостей, в кожну з них додається потрібного кольору харчовий барвник.

Незвичайний смак святкового печінкою додасть апельсинова глазур. Для неї знадобляться:

  • 3 великих ложки соку апельсина;
  • ¾ Склянки цукрової пудри.

Робити апельсинову глазур потрібно наступним чином:

  1. Вилити сік у ємність і поступово додавати до нього пудру.
  2. Перемішати сік і пудру як слід. Консистенція буде рідкою.

Також великою популярністю користується розпис новорічних пряничка з допомогою шоколадної глазурі. Щоб її зробити, будуть потрібні:

  • Дві великі ложки какао;
  • Два склянки цукрової пудри;
  • 20-22 г вершкового масла;
  • Ванілін;
  • 4 великих ложки молока.

Розм’якшене вершкове масло змішується з цукровою пудрою, ваніліном і какао. Маса розтирається, в неї додається молоко, все перемішується до однорідного складу.

Як наноситься глазур і оздоблюється різдвяний пряник

Перед тим як нанести глазур на пряник, потрібно злегка змочити його поверхню звичайною кип’яченою водою. Далі за допомогою кондитерського шприца акуратно обводиться контур пряника, а потім можна розписувати так, як підкаже фантазія.

Читайте ще:  Рецепти приготування оригінального какао

Щоб глазур швидше висохла, розписане печиво потрібно поставити на пару хвилин в розігріту духовку.

Різдвяні імбирні пряники можна виготовити у формі сніговичків, сніжинок, ключиків, ялиночок і т. п. Найчастіше печиво будь-якої форми покривається повністю білою або кремовою глазур’ю, на ньому малюються новорічні іграшки, гілочки, сніжинки і все те, що можна пов’язати з новорічною символікою.

Красивий різдвяний пряник, виготовлений власними руками, може стати не тільки чудовим подарунком на свято, але і чудовим оригінальним ялинковим прикрасою, якщо під час його приготування виконати в тесті невеликі отвори, в які можна пропустити стрічки.

Новий Рік, Пряники

Виготовлення пряників на Новий рік створює атмосферу справжнього чарівництва, адже новорічні пряники ще і чудовий подарунок. Детальніше про новорічні пряники на новий рік.

Рецепти виробів з тіста → Пряники

Новий Рік

Простий рецепт приготування медових пряників в домашніх умовах. Прикраса з білкової глазурі допоможе зробити пряники гарними, нарядними і в своєму роді унікальними! Медові пряники з глазур’ю — відмінне частування і приємний солодкий подарунок для близьких та друзів до новорічних та різдвяних свят!

Готуємо новорічний і різдвяний імбирне печиво своїми руками. Домашнє імбирне печиво з медом, корицею і мускатним горіхом, дуже смачне і ароматне.

Створюємо новорічний настрій! Готуємо смачні і красиві ялинки з імбирних пряників.

Смачні і ароматні імбирні пряники допоможуть відтворити теплу сімейну атмосферу в новорічні канікули. А також, медове печиво — відмінний подарунок родичам і друзям.

Основа нюрнберзьких пряників лебкухен (Lebkuchen) — сироп з меду і цукру. У цьому рецепті різдвяних пряників лебкухен крім кориці і гвоздики додаються в тісто імбир і коріандр, а також цедра мандарина.

Напередодні Різдва. Самі що ні на є справжні різдвяні медові пряники, з німецької кухні.

З давніх пір імбирне печиво є символом Різдва. Насправді, як кажуть, рецептом імбирного печива вже більше 1000 років! До того ж смак імбирного печива настільки запам’ятовується і не схожий на смак інших солодощів, що якщо ви спробуєте це приємне пряне печиво хоча б один раз, то ніколи його не забудете!

Подарункове печиво «Сердечка». У цьому видеорецепте постараюся показати, як прикрасити глазур’ю пряники-печиво до Дня святого Валентина. Робити це дуже просто.

Цей давній рецепт тульських пряників використовується до цих пір. Приготуйте тульський пряник до домашнього чаювання.

В очікуванні Різдва у північних краях здавна печуть традиційні фігурки з пряникового тіста — козуля (Архангельські пряники). Ароматні розписні пряники дарують дітям, а також знайомим і рідним «на щастя». Вважається, що козуля оберігають будинок, приносять добробут.

Будиночок з медового тіста, з білковою глазур’ю. Пряниковий будиночок до Нового Року і Різдва — чудовий смачний подарунок. Що приготувати на новий рік 2020? Звичайно ж солодкий сюрприз — пряниковий будиночок!

Рецепт ідеального пряникового тіста.

Тісто для пряникового будиночка таке, як для різдвяних пряників. А рецепт пряникового печива я випросила у своєї сусідки фінки. Смакота і аромат незвичайні. Цікаво, що зберігається таке печиво, не втрачаючи при цьому своїх смакових якостей, буквально тижнями! Пряниковий будиночок з цього тесту простояв — увага! — 2 місяці, та був після цього благополучно з’їдений.

Ароматні імбирні пряники до Різдва. Тісто для медових пряників готується з житнього та пшеничного борошна.

Святково прикрашені, ароматні імбирні пряники можна спекти до будь-якого свята, але особливо доречними будуть імбирні пряники на Новий рік і Різдво.

Глазур для пряників виходить щільна, при висиханні має гладку, рівну поверхню і не кришиться. Готуйте пряники з задоволенням, розписуйте їх глазур’ю на свій розсуд і радуйте своїх близьких!

Робота з виготовлення будиночка досить копітка, але воно того варто. При складанні деталей відразу піднімається настрій у всіх, хто поруч. Діти засипають питаннями, починають фантазувати — хто в будиночку живе, для кого він будується. Загалом, вражень вистачає. Навіть сам починаєш трохи вірити в Діда Мороза і Снігуроньку, таке відчуття не передати словами. Загалом, море позитиву!

Читайте ще:  Нравится женатый мужчина: расстаться или бороться за любовь

Цей рецепт імбирних пряників стане нашим новорічних фаворитом.

Розписні пряники здавна вважаються символом Різдва і Нового року. Святкове медове печиво готують з любов’ю, надаючи йому різну форму (зірочок, веселих чоловічків, сніговиків, тварин чи птахів) і розписуючи різдвяні пряники різнобарвною глазур’ю.

Пряникові чоловічки — дуже смачне, ароматне і розсипчасте печиво, створене на основі пісочного тіста з великою кількістю прянощів і спецій. Така випічка відмінно буде виглядати на новорічному, або різдвяному столі, а також на будь-якому дитячому святі.

Пропоную рецепт ароматної пряникового тіста, з якого ви зможете приготувати не тільки смачну, але і красиву випічку. Проявивши трохи терпіння і фантазії, ви зможете розмалювати вироби (пряники) глазур’ю.

Пропоную приготувати на свято пряники і розмалювати їх глазур’ю. Насправді це не так складно, як здається на перший погляд. Не варто боятися пробувати, побільше впевненості і все вийде. Такі пряники можна готувати на будь-яке свято, головне вибрати потрібну тематику, наприклад новорічну.

Новорічні свята – хороший привід проявити свою кулінарну фантазію, адже нам іноді так хочеться створити щось красиве і смачне, що приємно здивує домочадців. Дуже добре і правильно, коли до цієї справи долучається вся сім’я: і дорослі, і діти. Найпростіше творити виходить з десертним столом: ліпити якісь солодощі, печиво, і, звичайно ж, пряники.

Чим новорічні пряники відрізняються від простих? Правильно, своїм зовнішнім виглядом: новорічні пряники зазвичай виготовляють у формі різноманітних новорічних героїв і предметів – Діда Мороза, оленя, ялинки, зірочок, сніжинок і т. д. Створення гарного новорічного пряника в цьому році, як і печива на Новий Рік 2020, наприклад, має враховувати, що символом наступаючого року є Щур. Головне, що знадобиться вам для приготування новорічних пряників своїми руками – це відповідні формочки різних видів. Подбайте про них заздалегідь, а все інше дуже просто! Пряники на Новий рік 2020 будуть готуватися так само, як і у всі попередні роки, тільки в інших формах і з іншим оформленням.

Базовими залишаються і інгредієнти тесту для новорічних пряників, рецепт в будь-якому випадку буде містити мед, борошно, прянощі. Таке тісто робиться просто, ліпити з нього легко і приємно. Сміливо беріться за приготування пряників новорічних, рецепти їх виготовлення освоять навіть недосвідчені господині. Будь-які рецепти новорічних пряників припускають їх красиву розмальовку глазур’ю. Саме в цій операції може взяти участь вся родина, навіть наймолодше покоління зазвичай із задоволенням з головою занурюється в це заняття.

Спробуйте також спекти традиційне європейське частування – імбирні пряники. На Новий рік 2020 вони будуть дуже доречні, оскільки урізноманітнюють наш солодкий стіл. Це також просто: новорічний пряник, рецепт з використанням імбиру докладно описаний і не представляє труднощі.

Якщо ж ви захочете якось оригінально розмалювати ваше творіння, погляньте на наявні на сайті фотографії новорічних пряників, рецепти з фото обов’язково дадуть вам їжу для нових ідей в оформленні пряників. На Новий рік рецепти з фото завжди пропонують щось новеньке і цікаве.

Як приготувати пряник новорічний? Рецепт візьміть на ваш смак, їх пропонують наші майстри. А ми дамо ще кілька простих порад:

— для приготування пряничного тіста використовуйте суміш житнього та пшеничного борошна, підійде звичайна і цільнозернові;

— мед також можна взяти різний, але темні їх види краще підходять, такі, як гречаний;

— пряники, викладені на деку, випікаються до готовності в розігрітій до 190 градусів духовці;

— якщо ви плануєте прикрасити пряниками ялинку, то при формуванні пряників з тіста відразу передбачте отвір для нитки. Можна використовувати будь-яку круглу паличку, соломинку для коктейля і т. д.;

— для оформлення новорічних пряників можна використовувати не тільки глазур, але також і інші різні кондитерські прикраси, шматочки сухофруктів, родзинки і т. д. на ваш смак.

Джерела:

http://povar.ru/recipes/imbirnye_novogodnie_pryaniki_s_glazuriu-49517.html
http://candiland.ru/retsepty/novogodnie-pryaniki-s-glazuryu
http://www.russianfood.com/recipes/bytype/?fid=90,260

По теме: ( из рубрики Статті )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top