Закуска з овочів в маринаді
Содержание
Закуска з овочів в маринаді
Інгредієнти для «Закуска з овочів в маринаді»:
овочева основа
Баклажан — 4 шт
Морква — 2 шт
Цибуля ріпчаста — 2 шт
Перець болгарський (красиво, коли різнокольоровий) — 2 шт
Часник — 6 зуб.
Петрушка (можна різну зелень) — 1 Пуч.
Масло рослинне (для обсмажування баклажанів) — 100 мл
Перець червоний пекучий
маринад
Соєвий соус (натурального бродіння ТМ Кіккоман) — 2 ст. л.
Сіль (з невеликим верхом) — 1 ч. Л.
Цукор (як захопіть) — 1 ч. Л.
Оцет (9%) — 70 мл
Олія — 70 мл
Вода (кип’ячена, охолоджена) — 250 мл
Рецепт «Закуска з овочів в маринаді»:
- Підготувати всі необхідні інгредієнти для цієї страви.
- Баклажани нарізати кільцями, посолити, перемішати, відставити.
- Тим часом підготуємо інші овочі. Всі нарізати в окремі мисочки. Перець болгарський -соломкой. Перець гіркий — кільцями. Гостроту регулювати за смаком.
- Цибулю нарізати півкільцями, часник шматочками або пластинками.
- Моркву натерти соломкою, по-корейськи. Петрушку нарізати дрібно (залишилася за кадром).
- Повернемося до баклажанів. Рідина злити, а баклажани промакнуть паперовим рушником, щоб не бризкав масло при смаженні. Обсмажити з двох сторін.
- Починаємо укладати всі овочі для маринування в відповідний контейнер. Приблизно ділимо всі нарізані овочі на дві частини і укладаємо шарами, в будь-якому порядку. Баклажани -Часник — перець -цибуля — морква — нарізану зелень. Повторюємо ще раз. Можете розділити на три-чотири частини, якщо вузька і висока посуд. Можливо це буде звичайна скляна банка. А можна все овочі перемішати і викладати на шар баклажанів.
- Все для маринаду перемішати в мисочці. Можна спробувати і додати, що не вистачає для вашого смаку.
- Залити маринадом овочі. Товкачем зверху, придавити овочі, щоб вони трохи осіли і всі були в маринаді. Ще я перевертаю контейнер, щоб верхній шар промаринуватися, а потім вже контейнер коштує в звичайному положенні. Але для цього способу потрібно щоб кришка була щільною. Але на крайній випадок, при скляній банці, поставити її на горлечко в мисочку. Ставимо в холодильник. Зазвичай вона готова через кілька годин, але я залишаю до ранку.
- Готову закуску намагатися брати виделкою зверху-вниз, щоб не змішувати шари, прихоплюючи всі овочі. Дуже смачна закусочка.
По теме: ( из рубрики Закуска )