Рецепт Запечене м’ясо в вершковому соусі
Рецепт Запечене м’ясо в вершковому соусі
Інгредієнти для рецепта Запечене м’ясо в вершковому соусі
Яловичина (запечена вага готового м’яса) — 250 г
Вершки (30% жирності для гарячих страв) — 200 мл
Лук червоний — 1 шт
Кунжут (+ 1ч.л.черного кмину) — 2 ст. л.
Сухарі панірувальні — 2 ст. л.
Масло топлене — 2 ст. л.
Масло рослинне (будь-яке масло спрей) — 1 ст. л.
Сіль (з пряними травами)
- Оскільки шматок м’яса спочатку був 1300г, то вистачило і на гаряче і на бутерброди в холодному вигляді і на це блюдо теж залишилося. Отже, нарізати охолоджену запечену яловичину досить тонкими скибочками. Близько 1мм.
- Очистити і дрібно порізати червоний лук. Можна взяти звичайний ріпчаста цибуля, але червоний в цій страві смачніше. Топлене вершкове масло розігріти на сковороді, викласти цибулю і обсмажити до прозорості і легкого рум’янцю.
- Влити вершки. Прогріти і додати спеції і сіль. Я використовувала сіль з травами. Можна додати будь-які улюблені спеції для яловичини. Тільки врахуйте солоність м’яса.
- Додати кунжут і перемішати.
- Викласти шматочки м’яса і втопити їх в соусі. Зменшити нагрів до мінімального.
- Посипати панірувальними сухарями, кунжутом і чорним кмином і тушкувати ще пару хвилин на мінімальному вогні до випарювання зайвої рідини. Я сбризнулі сухарі рослинним маслом.
- Я подавала це блюдо на шматочках запеченого баклажана. Дуже зручно при запіканні м’яса в духовці, запекти одночасно улюблені овочі та використовувати їх як гарнір.
- Викласти м’ясо з соусом на гарнір, в даному випадку на баклажани і подавати.
По теме: ( из рубрики Рецепти Яловичина )