Рецепт Фейєтон запечений
Рецепт Фейєтон запечений
Інгредієнти для рецепта Фейєтон запечений
Яловичина (або телятина, або пісна свинина) — 700 г
Грудка куряча (філе, або будь-яке інше м’ясо) — 500 шт
Цибуля ріпчаста — 1 шт
Часник — 2 зуб.
Яйце куряче — 1 шт
Бекон (сирокопчений) — 10 скибками.
Вино біле сухе — 100 мл
Бульйон (м’ясний або курячий) — 100 мл
сіль
Перець чорний мелений)
Масло вершкове — 20 г
- Прокрутити яловичину через м’ясорубку з дрібною насадкою.
- Філе курячої грудки порізати на тонкі скибочки, скільки вийде, але не менше 10-12 штук. Відбити кожен шматок в тонкий пласт і натерти невеликою кількістю солі і перцю.
- Цибулю і часник подрібнити і обсмажити на вершковому маслі, помішуючи, 5 хвилин.
- Змішати в мисці фарш з обсмаженою цибулею і часником. Додати перець, сіль і яйце. Ретельно вимішати. На даний фейетон добре б додати порізані дрібними кубиками копченості.
- Форму підходящого розміру з високими бортиками застелити папером для випічки. Покласти смужки бекону так, щоб вони «звисали» з бортів.
- Покласти перший пласт курячого філе.
- Викласти трохи фаршу, розрівняти .. Викладати так всі верстви, але верхнім шаром повинен бути фарш.
- Підняти вгору «свободновісящая» смужки бекону. Непогано зверху викласти ще смужки бекону, типу решітки, зайві краю підігнути вниз. Поставити форму в розігріту до 190 градусів духовку на 20 хвилин.
- Потім влити вино і готувати ще 30 хвилин.
- Потім влити бульйон, накрити форму фольгою і готувати 1 годину-1час15мінут, час від часу поливаючи фейетон соком, що виділився. (Не лякайтеся, соку буде дуже багато).
- Готовий Фейетон накрити фольгою і дати постояти хвилин 10.
- Ріжемо і подаємо, чи ні, спочатку подаємо, а потім ріжемо, мліючи від аромату і очікування.
- Смачного!
По теме: ( из рубрики Рецепти Яловичина )