Рецепт Бефстроганов
Рецепт Бефстроганов
Інгредієнти для «Бефстроганов»:
Телятина (у мене вирізка) — 700 г
Лук-порей (або ріпчастий) — 1 шт
Гриби — 300 г
Сметана (20%) — 2 ст. л.
Гірчиця — 1 ст. л.
Борошно пшеничне / Борошно — 1 ст. л.
Вода — 200 мл
сіль
Перець чорний
Базилік (сушений, за бажанням)
Часник (за бажанням) — 3 зуб.
Чебрець (за бажанням) — 4 веточ.
масло топлене
Рецепт «Бефстроганов»:
- М’ясо нарізаємо невеликими брусочками. Цибулю — кільцями (півкільцями). Гриби — невеликими шматочками або пластинами.
- У невеликій кількості масла обсмажуємо цибулю до м’якості. Додаємо гриби і обсмажуємо до випаровування рідини.
- Додаємо сметану, гірчицю, сіль, перець, сушений базилік і гарячу воду. Перемішуємо і Томім на середньому вогні до невеликого загустіння.
- В іншій сковороді раскаліваем масло, додаємо давлені зубчики часнику і гілочки чебрецю. Ми залишаємо до придбання часником золотистого кольору. Прибираємо наші «ароматизатори».
- Додаємо м’ясо. Як тільки воно почне підрум’янюватися — додаємо борошно і швидко перемішуємо.
- Додаємо м’ясо в соус, перемішуємо і Томім на середньому вогні під кришкою 25-30 хвилин, періодично помішуючи. Смачного!!!
P.S. Як гарнір мені захотілося пасти, але до цієї страви відмінно підійде картопляне пюре і скибочку солоного огірочка.
По теме: ( из рубрики Рецепти Яловичина )