7809 Рецепт Шаурма з куркою на грилі

Рецепт Шаурма з куркою на грилі


Шаурма з куркою на грилі

3 порції
1 година 20 хвилин (ваші 50 хвилин )

Смачний варіант шаурми на мангалі. Начинкою для лаваша послужать приготовані на вугіллі курячі стегна, а також свіжі овочі та сир. Перед подачею соковита та ситна шаурма з куркою прогрівається на мангалі, виходить рум’яною, з апетитним димним ароматом.

Лаваш тонкий – 340 г (3 шт.)
Курячі стегна — 600 г (3 шт.)
Капуста білокачанна молода — 250 г
Огірок – 190 г
Помідор — 150 г
Сир твердий – 100 г
Кетчуп — 30 гр
Майонез — 25 г
Зелень петрушки та кропу — 2-3 гілочки
Часник сушений — 1/4 ч. ложки
Приправа для курки – 1/4 ч. ложки
Сіль за смаком
Перець чорний мелений — 1/6 ч. ложки
Олія — ​​15-30 мл (1-2 ст. ложки)

Покроковий рецепт

  1. Підготувати продукти.
  2. Курячі стегна в мисці посолити (1/5 ч. ложки), поперчити (1/8 ч. ложки), додати сушений часник і приправу для курки. Влити олію.
  3. Все добре перемішати. Дати постояти 30 хвилин (можна й більше).
  4. Викласти курячі стегна на грати гриля.
  5. Смажити на вугіллі 5 хвилин. Потім перевернути і смажити стегна з іншого боку 5 хвилин. Так чергувати до готовності курячого м’яса, 15-20 хвилин.
  6. Капусту тонко нашаткувати.
  7. Огірок нарізати соломкою.
  8. Помідор нарізати кубиками.
  9. Сир натерти на великій тертці.
  10. Капусту, помідор, огірок, сир, а також подрібнену зелень петрушки та кропу з’єднати у мисці. Посолити і поперчити до смаку.
  11. Перемішати овочі та сиром та зеленню.
  12. Готовій курці дати охолонути до теплого стану. Куряче м’ясо нарізати соломкою.
  13. Майонез змішати з кетчупом. На лист лаваша викласти 1/3 частини соусу. Розподілити соус по лавашу, відступаючи від країв.
  14. На соус викласти 1/3 частину овочевої начинки.
  15. Поверх викласти 1/3 частину курячого м’яса.
  16. Протилежні сторони лаваша підігнути до середини. Потім підігнути нижній край, роблячи оберт.
  17. І згорнути лаваш у щільний рулет.
    Так само сформувати ще дві шаурми.
  18. Викласти шаурму на грати для гриля.
  19. Запекти на вугіллі 3-4 хвилини. Перевернути та прогріти ще пару хвилин. Шаурма з куркою на грилі готова.
Читайте ще:  Рецепт Долма
По теме: ( из рубрики Закуска )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

Роздiли
Top