Рецепт Смажені карасі
Рецепт Смажені карасі
Приготування
40 хвилин
Порції
2
Складність
Помірно
Інгредієнти
4 карасі (приблизно 700-800 г)
1 ч.л. солі
4 ст.л. борошна
олія для смажіння
Покроковий рецепт
- Вимийте карасів, очистьте їх від луски. Розріжте рибу вздовж живота, дістаньте нутрощі та ретельно промийте. Просушіть рибу паперовим рушником.
- Посоліть рибу сіллю з двох боків і всередині. Висипте 4 ст.л. борошна в пласку миску та обваляйте в ньому рибу з двох боків.
- Розігрійте пательню з 2 ст.л. олії, викладіть рибу (1 чи 2 залежно від розміру пательні) та смажте з кожного боку на середньому вогні по 7-8 хвилин.
- Після однієї партії риби злийте олію, обережно протріть пательню паперовим рушником і додайте нову олію для наступної партії карасів. Подавайте рибу гарячою — так найсмачніше.
Як обрати карасів
Дуже важливо придбати свіжих карасів. Якщо ви їх не ловите власноруч, приділіть вибору особливу увагу. Адже свіжість риби – запорука ідеального смаку й текстури. Якщо шкіра легко відстає від реберних кісток, значить карасі вже не свіжі й купувати їх не варто.
Як почистити карасів
Перед смажінням карасів обовʼязково потрібно почистити від луски. Щоб це було легше зробити, обдайте рибу окропом, візьміть ложку, переверніть її догори дриґом і зчищайте луску від хвоста до голови, піддівши ложкою. Луска повинна легко відділятися. Плавники за бажанням можете зрізати або ж лишити – засмажені вони хрустять.