Рецепт Ідеальна закуска. Запечена мойва в духовці
Рецепт Ідеальна закуска. Запечена мойва в духовці
ПРИГОТУВАННЯ
45 хв
ПОРЦІЇ
4
СКЛАДНІСТЬ
легко
ІНГРЕДІЄНТИ
500 г мойви
½ ч. л. солі
сік половини лимона
200 г панірувальних сухарів
3 яйця
2-3 ст. л. борошна
½ лимону для подачі
ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ
- 500 г мойви промийте, очистьте від нутрощів, ще раз промийте та просушіть паперовим рушником. Викладіть у велику миску, додайте ½ ч. л. солі, сік половини лимона та перемішайте.
- Підготуйте інгредієнти для панірування: миску з трьома збитими яйцями, тарілку з 2-3 ст. л. борошна та другу миску з 200 г панірувальних сухарів. Підготуйте також застелене пергаментом деко, куди ви викладатимете рибу.
- Запаніруйте кожну рибку спершу в яйці, потім у борошні, а потім у сухарях. Викладіть на деко та запікайте 20-25 хв у розігрітій до 200 градусів духовці. Подавайте рибку з улюбленим соусом.
ЧИ ПОТРІБНО ЧИСТИТИ МОЙВУ ТА ЯК ЦЕ ЗРОБИТИ
Щоб почистити мойву, промийте рибу, розріжте їй черевце, вийміть нутрощі, зніміть чорну плівку зсередини черевця (щоб риба не гірчила), зріжте плавці, після цього ще раз промийте рибу та просушіть її паперовим рушником. Дехто також відрізає мойві голову, а деякі навпаки готують та їдять мойву не чистячи її, що досить сильно зменшує час приготування страви. Робіть так, як вам зручніше та більше смакує.
ЯК РОЗМОРОЗИТИ МОЙВУ
Якщо ви придбали заморожу мойву, найкращий спосіб розморозити її — це заздалегідь перекласти рибу з морозильної камери до холодильника на ніч. Якщо ж часу у вас небагато, покладіть мойву в миску з холодною водою просто в герметичному пакованні, замінюючи воду щопівгодини, аби пришвидшити процес розмороження.