Рецепт Запечені перці з сиром фета
Рецепт Запечені перці з сиром фета
Приготування
40 хв
Порції
2
Складність
Легко
Інгредієнти
2 середнього розміру солодких перці
350 г сиру фета
7 гілочок кропу
3 зубчики часнику
1 ст. л. олії
½ ч. л. солі
Покроковий рецепт
- Помийте 2 перці та обережно видаліть плодоніжку разом з насінням. Розріжте кожен перець навпіл. Помийте та просушіть 7 гілочок свіжого кропу та почистьте 3 зубчики часнику.
- Підготуйте начинку: викладіть в миску 350 г сиру фета, додайте ½ ч. л. солі, дрібно нашаткований кріп та вичавіть 3 зубчики часнику. Ретельно перемішайте інгредієнти.
- Наповніть начинкою половинки перців, викладіть їх у форму, змащену 1 ст. л. олії та запікайте 25-30 хв за температури 180 градусів.
Який перець обрати
Я використав український перець білозірка, адже зараз в мене саме сезон цього ароматного та доступного перчику. А нейтральний смак білозірки гарно поєднується з сирною начинкою. Втім ви ж можете взяти також червоний, жовтий або зелений солодкий перець, або перець капі, які продаються в магазинах цілий рік.
Що можна додати до страви
Горіхи. Подрібнені волоські горіхи, кеш’ю, фундук чи навіть фісташки цікаво доповнять смак страви.
Помідори. Обирайте невеликі солодкі помідори, наріжте їх маленькими часточками та додайте до начинки, ретельно перемішавши.
Інший вид сиру. За бажанням, урізноманітнити страву можна, додавши до начинки мілко натертий твердий або напівтвердий сир.