Рецепт Халумі на грилі
Рецепт Халумі на грилі
ПРИГОТУВАННЯ
35 хвилин
ПОРЦІЇ
2
СКЛАДНІСТЬ
легко
ІНГРЕДІЄНТИ
250 г халумі
2 томати
4 печериці
2 зубчики часнику
50 мл олії
4 шматочки хліба
ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ
- Наріжте 250 г сиру слайсами. Томати та гриби наріжте начетверо.
- Подрібніть 2 зубчики часнику, викладіть його в тарілку разом із сиром, томатами та грибами. За бажанням додайте також інші спеції. Додайте 50 мл олії, перемішайте та дайте промаринуватися 15-20 хвилин.
- Розігрійте пательню гриль й обсмажте сир і овочі до золотавої скоринки. Це займе буквально 2-3 хвилини з кожного боку.
- Підсушіть на сухій пательні хліб впродовж 1-2 хвилин з кожного боку. Подавайте все разом у тарілці, прикрасивши зеленню. Їжте страву, доки сир гарячий.
НАЩО СМАЖИТИ СИР ХАЛУМІ
Річ у тім, що цей сир має дуже високу температуру плавлення, а тому він легко переносить запікання та смажіння. Завдяки термічній обробці він стає ніжнішим, всередині розмʼякшується, а зверху набуває скоринки. Та і солоний смак сиру стає мʼякшим, ніж у сирому вигляді.
НА ЧОМУ СМАЖИТИ ХАЛУМІ
Ми радимо смажити сир халумі на грилевій сковорідці, адже вона дасть шматочкам гарні підсмажені смужки. Також ви можете посмажити сир у решітці над вогнем – результат буде такий самий. Третій варіант – звичайна пательня. Отих грилевих смужок на сирі не буде, але смакуватиме він так само добре.


































