Рецепт Салат з куркою, фетою, апельсином та горіхами
Салат з куркою, фетою, апельсином та горіхами
4 порції
25 хв (ваші 25 хв )
Легкий салат із соковитим апельсином, фетою та смаженою куркою з ароматом коріандру наситить вас, не додавши при цьому сантиметрів на талії. Для заправки салату використовуємо низькокалорійний натуральний йогурт, збагативши його смак ноткою меду та гостротою зернят гірчиці.
Філе куряче — 300 г
Листя салату – 200 г
Апельсин – 170 г (1 шт.)
Сир фета – 100 г
Горіхи – 50 г
Коріандр мелений — 1 ч. ложка
Сіль — 1/2 ч. ложки
Перець чорний мелений — 1/2 ч. ложки
Для заправки:
Йогурт натуральний без наповнювачів — 100 мл
Мед — 2 ч. ложки
Гірчиця в зернах – 1 ст. ложка
Покроковий рецепт
- Підготуйте усі інгредієнти. Куряче філе для цього рецепту краще використовувати свіже, не розморожене, у цьому випадку шматочки курки в салаті будуть соковитішими.
- Філе розріжте вздовж на дві частини, кожен шматочок присипте сіллю, чорним перцем і меленим коріандром.
- Розігрійте в сковороді олію, на розпечену сковороду викладіть шматочки м’яса і обсмажуйте на сильному вогні з двох сторін по 5-6 хвилин, до рум’яної скоринки.
- Готове куряче м’ясо зніміть зі сковороди та остудіть перед нарізуванням.
- Апельсин очистіть від шкірки і білих плівок, вони надають цитрусовим гіркуватість. Наріжте апельсин шматочками.
- Горіхи крупно порубайте ножем. Я використала фундук. Можна замінити волоськими горіхами, кешью або іншими улюбленими горіхами на ваш смак.
Фету наріжте кубиками. - Листя салату вимийте, обсушіть і порвіть руками. Надішліть листя салату в глибоку миску.
- Для заправки з’єднайте натуральний йогурт, мед та гірчицю в зернах. Перемішайте.
- Остиглу курку наріжте шматочками такого ж розміру, як і фета.
- З’єднайте в мисці з салатним листям нарізаний апельсин і курку, а також горіхи. Перемішайте.
- Додати дві третини заправки, знову перемішати.
- Викладіть салат на велику плоску тарілку.
- Зверху розкладіть кубики фети, полийте заправкою, що залишилася.
- Салат з куркою, фетою, апельсином та горіхами готовий до подачі.
Рекомендую заправляти салат безпосередньо перед подачею, у цьому випадку зберігається соковитість курки та апельсина, а також хрумка свіжість салатного листя. - Салат відмінно підійде як літня закуска або легка вечеря. Смачного!
По теме: ( из рубрики Рецепти Птиці )